Samsung Galaxy S20 отваря врата към новия интелигентен мобилен свят

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Samsung Galaxy S20 отваря врата към новия интелигентен мобилен свят


Камера с изключително висока резолюция, с видеозаснемане в 8К и с вграден изкуствен интелект, супер високоскоростна мобилна връзка (5G и 4G), както и възможности за съчетаване на служебните задачи с приложения за свободното време, необходимо в този период на социална изолация, са част от отличителните характеристики на серията смартфони Galaxy S20 на Samsung. Компанията използва задължителното днес дистанционно представяне на иновативните си продукти, фокусирайки се върху изживяванията на различни типове потребители и професионалисти, използващи невероятните възможности на моделите Galaxy S20.


Серията Samsung Galaxy S20 са най-добрите смартфони от новата вълна мобилни устройства при прехода към 5G. И трите нови модела разполагат с най-добрите характеристики за най-високия клас телефони. Вградените процесори от последно поколение Exynos 990, оптимизирани максимално за работа в 5G мрежи, са най-бързите в света на Android, като осигуряват плавната работа на екраните със 120Hz опресняване и веднага се отличават от дисплеите с опресняване 60Hz. Фотографските системи, изградени от няколко камери, предоставят много по-добри възможности за приближаване от конкурентните модели и не на последно място - животът на батерията е впечатляващ. Така че единственият въпрос остава e "Кой от трите модела да изберем?". Разбира се, отговорът за всеки би бил различен, а ние поставяме фокуса си върху "златната среда" в серията: Samsung Galaxy S20+.


Смартфонът притежава голяма част от супер параметрите, налични и в по-скъпия и по-масивен Samsung Galaxy S20 Ultra. За разлика от тях, основният модел S20 е по-компактен и още по-удобен за работа с една ръка, но за момента не поддържа 5G честоти, поради отсъствието на такива мрежи на българския пазар. Именно затова Galaxy S20+ е най-адекватният избор за потребители, търсещи модерен премиум смартфон.
Galaxy S20+ разполага с най-модерните технологии за защита, включително познатата на феновете на марката мобилна платформа за сигурност Knox, която защитава устройството на всички нива - от чипа до софтуера. Подобренията в тази област се дължат и на новия по-сигурен процесор Guardian Chip, който защитава от хардуерно базирани атаки.


Samsung Galaxy S20 отваря врата към новия интелигентен мобилен свят


Дизайнът носи допълнителни точки


Galaxy S20+ е с размери 161,9 на 73,7 мм, но с дебелина само 7,8 мм и тегло 186 грама. Може да се държи с една ръка и се побира в джоба. Samsung се фокусира върху височината, вместо върху ширината, за да подобри използваемостта, затова той е по-висок, но не по-широк от предшественика си Galaxy S10+. Новият Инфинити-O Dynamic AMOLED 2X дисплей е базиран на 6,7-инчов панел и е с резолюция 3120 на 1440, като осигурява отлична плътност от 525ppi. Освен това е сертифициран за технологията HDR10+, допълнително подобряваща контраста. Според измерванията на DisplayMate Labs, този дисплей е с 14% по-голяма яркост от тази на миналогодишните модели като Galaxy S10+. Екранът може да работи с опресняване 120Hz при резолюция 1080p, като при тази честота скролването по екрана е доста по-плавно и подобрява изживяването на потребителя и при по-предизвикателно осветление и по-тежък гейминг.


Телефонът разчита на сензора на Qualcomm за вграден в дисплея пръстов отпечатък, който изисква директен допир до указаната на екрана област. Но има и други начини за отключване на телефона, включително чрез лицево разпознаване, PIN код или парола. Основната конфигурация на Galaxy S20+ е 2,73GHz процесор Exynos 990, произведен по 7-нанометрова технология, 8GB оперативна RAM памет и 128GB памет за съхранение. Наличен е слот за microSD карта с размер до 1ТВ, но върху нея не могат да се съхраняват 8K видео записи.
Чипът Exynos 990 предоставя около 20 на сто по-висока производителност на централния и графичния процесор в сравнение с миналогодишния чип Exynos 9820. Новият чипсет осигурява забележителни нови възможности като 120Hz опресняване, 8K видео запис, многокадров нощен режим на камерата, както и 5G, макар че в България телефонът се предлага първоначално с LTE свързаност.


Освен всички честоти за 5G мрежи и технологията за динамично споделяне на спектъра (DSS), телефонът поддържа и най-модерната 4G технология - LTE Cat.20, осигуряваща до 2 Gbps скорост към потребителя и до 150Mbps обратно към мрежата. Допълнителен плюс е поддръжката на безжичната технология Wi-Fi 6, която, както и 5G, все още не е достатъчно разпространена. Все пак покупката на Galaxy S20+ може да се разглежда като дългосрочна инвестиция в по-добрата работа на вашия телефон, като, разбира се, можете да разчитате и на най-модерните версии на Bluetooth (v 5.0 ) и NFC.


Galaxy S20+ работи с Android 10 и потребителския интерфейс на Samsung OneUI 2.0. Особено интересна за служителите е функцията Link to Windows/Your Phone, която ви дава възможност да управлявате известията, да копирате и да поставяте текстове и изображения от вашия Windows компютър. Технологията eSIM се поддържа и от трите модела в серията Galaxy S20, като позволява активиране на мобилен план без използване на физическа nano SIM карта, стига операторът да поддържа eSIM.


С капацитет на батерията от 4500mAh телефонът може да се използва цял ден, но все пак животът й зависи от това дали се използва 120Hz HD режим или режим WQHD с 60Hz опресняване. Допълнителен плюс на новия модел е супер бързото зареждане на батерията с 25W, като само за 20 минути може да се зареди около 50% от капацитета, а до 100% се зарежда за малко повече от час. Телефонът поддържа и безжично зареждане, включително Fast Wireless Charging 2.0, както и реверсивно зареждане, т.е. можете от своя S20+ да заредите други външни устройства като смарт часовници и слушалки.


Samsung Galaxy S20 отваря врата към новия интелигентен мобилен свят


Фотографски възможности от ново поколение


Galaxy S20+ разполага с един преден 10MP сензор и 4 основни камери, разположени на гърба на елегантния му корпус. Новото поколение система за заснемане предлага качествено нови функционалности и технологии за пълноценно изживяване при снимане. Основният заден сензор е широкоъгълен с резолюция 12MP и апертура F1.8, вторият сензор предлага супер широкоъгълно (120 градуса) снимане и апертура F2.2, допълнен от 64MP телефото с 3-кратно приближение и ToF сензор за по-голяма дълбочина на кадрите.


Телефонът осигурява до 30 пъти т.нар. пространствено приближение ("space zoom"), което комбинира хибридно оптично приближение и Super Resolution Zoom, като дигиталната функция разчита на вградена технология за изкуствен интелект.


По-широките сензори възприемат повече светлина и осигуряват по-висококачествени изображения при слаба осветеност. Точно затова истинското предимство на S20+ си проличава при нощните снимки, включително заради специалния многокадров нощен режим. При него може да се направи серия снимки до 10 секунди, които да се комбинират в една по-ярка. Това помага повече при неподвижни нощни сцени, докато при движещи се обекти не е препоръчителна.


Допълнително функцията за еднократно едновременно заснемане "Single take" дава възможност за разнообразни снимки и видеа, например с "фокус на живо", изрязване на даден кадър, ултраширок ъгъл на заснемане и други, а интегрираният изкуствен интелект препоръчва най-добрите кадри.


Една от ключовите причини да инвестирате в Galaxy S20+ е уникалната единствено за тази серия възможност за видеозаснемане с резолюция 8К. Заснетите кадри могат да бъдат изпратени към Samsung QLED 8K телевизор, като режимът на суперстабилизиране отстранява неволните трепвания на ръката. Картината се подобрява и чрез стабилизация при въртене и анализ на движението, също базиран на изкуствен интелект. Освен това сътрудничеството на Samsung с YouTube дава възможност за лесно и бързо споделяне на направените 8K видеоклипове.


Samsung Galaxy S20 отваря врата към новия интелигентен мобилен свят


Заключение


Galaxy S20+ прави изживяванията ни много по-лесни и приятни, независимо дали се наслаждаваме на любимата си музика, гледаме видео, играем игри в движение така, че все едно сме пред геймърската си конзола, или използваме корпоративните си приложения, включително при така актуалното дистанционно обучение на ученици и студенти.


Към момента Galaxy S20+ е най-добрата инвестиция в телефон за поне 2 години напред. Важни доводи са, че не само хардуерните и комуникационни технологии са на най-високо ниво, но и възможностите за софтуерно надграждане, както и разширяващата се екосистема от партньори на Samsung, които осигуряват допълнителни ползи за потребителите на Samsung. Galaxy S20+ ни прави напълно подготвени за по-вълнуващото и бързо мобилно бъдеще, разчитащо на изкуствен интелект и невероятни изживявания. Затова той е перфектният избор за онези, които обмислят да си купят флагмански смартфон днес.


Galaxy S20+ се предлага в България от 13 март от големите мобилни оператори и веригите за потребителска електроника на препоръчителна цена от 1949 лв. и в няколко класически цвята - космическо сиво, небесносиньо и космическо черно.


Samsung Galaxy S20+ във фокус


S20+ е наследник на флагмана от миналогодишната серия на Galaxy S, а тази година моделът попада в "златната среда" на серията с безброй привлекателни черти, много удобен размер и превъзходна основна камера, която и в бъдеще може да бъде подобрявана чрез софтуерни актуализации. Galaxy S20+ има всички качества и предпоставки да се окаже най-добрият смартфон на 2020 г.


Плюсовете
Най-добрият дисплей досега с опресняване вече от 120Hz
Първата серия смартфони, които снимат в 8К
Класически дизайн на Samsung и отлично качество на изработка
Невероятни характеристики и производителност
Истинско удоволствие при работата с камерите
Изключителен живот на батерията и възможност за бързото й зареждане
Сертификация за IP68, т.е. издържа до 30 минути в сладка вода на дълбочина до 1,5 метра


Минусите
Вграденият в дисплея пръстов отпечатък е малко по-бавен.
8K видеото засега има малко практични приложения


Пълна информация за смартфона Samsung Galaxy S20+ можете да намерите на: https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-s20/

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK