Нов лаптоп за малко пари? Мисията е възможна

С какво може да са направи компромис при избора, за да се съобрази покупката с предвидения бюджет

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Нов лаптоп за малко пари? Мисията е възможна

© ShutterstockПролетта е сезонът на промените, който кара мнозина да направят малки подобрения и ъпгрейди в живота си. Сдобиването с нов лаптоп например може да бъде сред тях. Изборът на най-добрия лаптоп обаче никога не е лесна задача. Трябва да се обърне внимание на серия спецификации, както и на нивото на качеството. Изисква се и разбиране на известни термини, за които мнозина може би чуват за първи път. И всичко това - само и само да се закупи нов лаптоп на добра цена и с колкото се може повече възможности, при това в рамките на предвидените за целта средства.


Цената е определяща, но не само


Тъй като бюджетът е един от определящите фактори при покупката на нов лаптоп, окончателното решение за избор на един или друг модел зависи пряко от неговата цена. От значение обаче е и начинът, по който ще се използва новата придобивка.
Комбинацията от най-добрите възможности на ниска цена е почти невъзможна. Най-често клиентът е принуден да пожертва определени параметри, свързани с мощността и функциите на лаптопа, за да се вмъкне в бюджета. Въпросът е в това с какво може да се направи компромис и с какво не.


Възможните решения


Ако потребителят иска лаптоп, който ще пътува постоянно с него на различни места, би трябвало да държи на автономията на батерията и теглото на апарата. Тогава ще трябва да направи компромис с размерите на екрана и клавиатурата и най-вероятно няма да си вземе лаптоп с допълнителната клавиатура с цифри. Ултрабуците, категорията в която попадат този тип лаптопи, жертва мощност, резолюция на екрана и място за съхранение в името на по-малко тегло и размери, които спомагат за по-лесното пренасяне на машината. Тези лаптопи обикновено имат SSD хард диск, но с доста намален капацитет. За сметка на това са много тихи, консумират малко и са по-леки.


Друга възможност за намаляване на разходите за нов лаптоп, без това да засегне прекалено много мощността, е изборът на устройство, изработено от по-евтини материали. Най-леките лаптопи и тези с по-привлекателен дизайн използват карбонови нишки, метални сплави с магнезий и други подобни. Но, ако купувачът не държи особено на външния вид, а на това какво е съдържанието, може да си избере лаптоп с пластмасов корпус. В този случай обаче не бива да забравя, че циркулацията на въздуха сред вътрешните компоненти при пластмасовите устройство става по-трудна и е по-слабо ефективна. Не трябва да се пренебрегват и възможностите за свързване. По-леките и тънки лаптопи разполагат с по-малък брой портове, поради което трябва да се обърне особено внимание и на тази подробност.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK