Как ще изглежда бъдещето на работните делници

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Как ще изглежда бъдещето на работните делници


COVID-19 несъмнено причини най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В рамките на денонощие цели организации, екипи и отделни личности трябваше да се приспособят към новия начин на работа. От средата на март 2020 година повече от 90% от работещото население в света беше принудено да работи от вкъщи, като според данни от глобално проучване и наблюдение върху работната сила през 2019 година едва 20% от служителите са работили дистанционно. Ключовият въпрос в момента е как ще изглежда бъдещето на работата оттук нататък?


След повече от два месеца на работа от вкъщи редица анализи показват три основни стълба за дългосрочен и безопасен бизнес:


Дистанционната работа е по-предизвикателна и изискваща
в сравнение с тази в офис, що се отнася до екипна работа и сигурност. Липсата на директен контакт и неудобството, свързано с различните форми на електронна комуникация, може да възпрепятства и затрудни екипната работа и бизнес процесите. От друга страна, правилно въведените колаборационни решения са доказан начин за справянето с тези потенциални недостатъци от новия начин на работа. В основни линии това са решения за виртуални срещи, включващи цялостна организация, проследяемост на срещите, както и решения за групова работа, предоставящи на членовете на екипа необходимата информация и насоки, докато ги държи изцяло свързани един с друг.


Това е заключението на проучване, проведено от компанията Freedom Dynamics чрез интервюирането на повече от 1500 IT лидери. За продължаването на бизнеса е важно да се осигури технологично решение за служителите, позволяващо им интерактивен начин на работа дори и от отдалечени места.


Нещата никога няма да бъдат както преди


Работата от разстояние и екипността са само началото на дългосрочни тенденции, оформящи бъдещето на бизнеса. Същността на работата се променя, служителите желаят повече гъвкавост - интегриране на потребителския и екипния опит, независимо къде се намират - в офиса или у дома. Наред с кооперативността, сигурността във виртуалния бизнес се превръща в един от най-важните елементи и всичко това е съпроводено от нарастващите очаквания на потребителите.


Въпреки че компаниите започват поетапно отваряне на офисите, новият начин на работа има много предимства: повишена продуктивност на служителите, оптимизация на разходите, гъвкавост и ефективност на бизнеса, които удовлетворяват служителите повече от стандартното работно време.


Близо 87% от служителите се чувстват по-свързани с останалите колеги, докато работят от вкъщи и комуникират онлайн, както и по-ангажирани с процесите и културата на компанията. 54% желаят да продължат работата от вкъщи, а 75% от тях предпочитат да редуват работата от офиса и от вкъщи

Как ще изглежда бъдещето на работните делници

Бъдещето е сега


Новата ситуация изисква приспособяването на всички бизнеси, независимо от мащаба им. Въпреки че не можем да приписваме такива предимства пряко или единствено на усъвършенствани възможности за отдалечена работа, не е много трудно да предположим, че виртуалните екипи и решения за сътрудничество са помогнали значително за постигане на по-добри резултати, комуникация и производителност. Когато се замислим за ерата след пандемията, не е нужно много въображение, за да разберем колко безопасни и ефективни възможности за работа от разстояние може да има, които да спомогнат за намаляване на разходите за пътуване в бъдеще.


Максималната адаптивност и комбинация от най-добрите практики на традиционния и новия начин на работа са необходими, докато трансформацията на бизнеса може да бъде значително насърчена и подпомогната от сигурни и висококачествени колаборационни решения като Cisco Webex.


Уникално хардуерно и софтуерно решение


Cisco Webex е модерна платформа за сътрудничество, която позволява безпроблемна комуникация от всяко място. Webex е вашата връзка с офиса, колегите и клиентите. През последните 4 работни седмици са регистрирани повече от 450 милиона активни потребители. Изтеглете безплатния Webex и вижте защо това е най-сигурната платформа за сътрудничество.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK