"Работихме главно в празни апартаменти и само с по един майстор на обект"

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

"Работихме главно в празни апартаменти и само с по един майстор на обект"


"ХендиМен" е сръчният човек, който ще дойде да направи и т.нар. малък ремонт в дома ви, или една от услугите, предлагана от едноименната фирма за специализиран труд в областта на довършителни вътрешни ремонти на жилищни, офисни и/или складови помещения. Вече три години на пазара в София, дружеството разполага и със собствен магазин и склад за строителни материали, като е и официален вносител на няколко известни производителя на стоки за обзавеждане за баня.


Изпълнителният директор на "ХендиМен" Бобан Якимовски разказва за периода на изолацията и най-строго въведените мерки, свързани с COVID-19 и накъде ще се развие секторът по време на пандемия.


Вие сте в сектор строително-довършителни ремонти - какво се случи с вашата дейност в периода, през който доста сектори бяха принудени да преустановят работа поради пандемията от COVID-19?
В началото и ние изпитахме сериозни притеснения и причините са няколко. Първо, все пак нашата работа изисква директен контакт с хора - всеки ден влизаме в различен дом и се срещаме с различни клиенти. Второ, нашият екип се състои от повече от 30 души и съответно осигуряваме препитанието на семействата им чрез поръчките в "БГХендиМен".


Трето, при такъв тип криза има много неясни ситуации, никой не може да прогнозира как ще се развие и как ще се отрази тя, а в крайна сметка дори и към днешна дата все още не е ясно колко дълго може да продължат ограниченията, наложени ни от пандемията.


За наше щастие "БГХендиМен" продължи да осъществява дейностите си и така на практика и не усетихме кризата осезаемо. Но ще споделя, че работихме главно в празни апартаменти и само с по един майстор на обект. Накратко, отчитам този период като труден, но успешен за нас.


Имаше ли притеснение в хората от вашето присъствие в домовете им?


В нашия случай повечето хора, обитаващи жилищата с необходимост от ремонт, просто го отложиха. Ние работихме главно в празни апартаменти, т.е. клиентите ни забавиха планираните ремонти и ги отложиха във времето, но пък онези, които живееха в други жилища, не се отказаха и с тях продължихме работата си по график.


Как според вас ще се развива секторът ви?


"БГХендиМен" предлага услуги, които винаги ще бъдат нужни. Докато има хора, които искат да подобрят условията си на живот, за нас ще има работа. Не смятам, че секторът ще загуби инерция въпреки трудните условия на работа.


И все пак много компании, подобни на вашата, са в затруднено положение поради пандемията.


Така е. Но ние, макар вече три години да сме на пазара в София, все още сме прецизни и отговорни, като че ли сме започнали дейността си вчера, т.е все още държим на качеството, сроковете и отношението. Направихме платформа в социалната мрежа Facebook, в която всеки може да коментира начина и резултата от работата ни. Създадохме я убедено, че заставаме с лицето си, държим на репутацията си и сме готови да приемем всякаква критика. Даваме всичко от себе си, за да работим коректно, отговорно и законово, а клиентите ни оценят това и ни помнят с добре свършената работа. В този смисъл кризата само ни показа, че сме едно семейство, и ни сплоти като екип, както никога преди.


Какви са вашите планове, какво предстои за "БГХендиМен"?


Моята мечта е думата "майстор" да се превърне в нарицателно за професия на честен и сръчен човек. В момента не е така - обществото ни прави негативна асоциация и това е така, защото много хора са се "опарили" от "майстори". В дългосрочен план амбицията ни е да изградим екип от около 100 души, които да успяват да се отзовават на всеки нуждаещ се от услугите ни в рамките на деня.


В краткосрочен - важно е да продължим напред и да поддържаме основните принципи, които утвърдихме. Клиентът винаги е прав и има право да изисква. Целта е и екипът ни да достигне 40 души в рамките на тази година.


Споделете полезен съвет за хората, които искат да си направят ремонт в дома си.


Имам няколко: винаги подписвайте договор. Винаги работете с хора, които държат на репутацията си. Винаги работете само с хора, които лесно ще намерите при евентуална рекламация. Плащайте само срещу разходен документ. Пускайте вкъщи само хора, които сте се уверили, че могат да се справят със задачата, която им възлагате. И не на последно място - доверете се на интуицията, разчитайте на компании с доказана репутация. Търсете хора, за които работата е призвание, а не просто препитание.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK