Опростено ръководство за купувачите на сушилни машини

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Опростено ръководство за купувачите на сушилни машини


Понякога не можете да игнорирате дъждовните дни, особено когато навън бушуват истински бури. В такива случаи сушенето на дрехи се превръща в задача с повишена трудност, ако не разполагате с покрито помещение. Ето тук се появява нуждата от използване на сушилня, която да допълни работата на вашата пералня. Ако искате времето да престане да влияе на сушенето на дрехите ви, то тогава опростеното ръководство по-долу ще ви помогне да изберете подходящата за вашите нужди сушилня.


В България почти през половината година сушенето на дрехите не може да се извършва на терасата или на двора, или това става много трудно поради климатичните условия и студа. При тези обстоятелства, отново подчертаваме, че всяка къща се нуждае от сушилня. Не забравяйте, че притежаването на сушилня вече не е лукс, тъй като има различни модели на цени, подходящи за всеки джоб. Да не говорим пък колко полезни са те.
Първо, трябва да се направи пояснението, че има няколко вида сушилни. Разбира се, между тях има прилики и разлики. Ако направим опростено разделение, можем да обособим две големи категории сушилни - едните работещи с отдушник, а другите с кондензация. Сушилните с кондензатори събират изпарената вода в специален контейнер, който може да се изпразва веднага след приключване на цикъла на сушене, а тези с отдушника изкарват водата по подобен на перални машини начин.


По-трудно се монтират сушилните с отдушници, заради системата за отвеждане на водата, което налага инсталацията да се извърши от квалифицирано лице. Предимството на тези уреди обаче е, че изсушават по-бързо и консумират по-малко електричество. Отделно, сушилнята с подобна система е по-евтина от другия вид.
Кондензиращите сушилни имат предимството, че монтажът им е много по-лесен и, на практика, могат да бъдат впрегнати на работа веднага след покупката, без да е необходима никаква специализирана помощ. Освен това, те могат да бъдат разположени навсякъде в дома, а не само в близост до тръбите на канализацията.
Допълнително, на свой ред, сушилните с кондензатор се поделят на още две категории: сушилни с и без термопомпа.
Първият тип сушилна машина е по-ефективен по отношение на потреблението на електроенергия. Разходът на енергия може да бъде до 50% по-нисък при сушилната с термопомпа.
При кондензиращата сушилня без термопомпа горещият въздух преминава през барабана, изсушава дрехите, след което се охлажда в топлообменник, за да се изкара цялата влага преди въздухът да бъде изкаран от сушилнята.
Сушилните с термопомпа не изкарват топлия въздух, а го използват повторно, така веригата става затворена. Ето защо, от енергийна гледна точка, кондензиращите сушилни с термопомпи са почти 50% по-ефективни от моделите без помпа.


Това, до голяма степен, е опростеното ръководство за купувачите на сушилни. Всичко, което трябва да направите, е да си определите бюджет, да потърсите онлайн мнения за марките, които се появяват най-често в търсения, и да направите своя избор.
Независимо кой модел ви подхожда най-добре, можете да намерите сушилни машини на различни цени, в големите магазини за домашни електроуреди, както офлайн, така и онлайн. В зависимост от предимствата и недостатъците, които посочихме по-горе, можете да спрете на един или друг модел.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK