DECATHLON увеличава производството на спортна екипировка от рециклирани материали

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

DECATHLON увеличава производството на спортна екипировка от рециклирани материали


"В ледниците има микроскопични частици полиетилен", "В Тихия океан има остров от пластмаса" Подобни стряскащи факти за замърсяването на планетата периодично се вливат в общия поток от информация. Но сякаш все не успяват да привлекат нужното внимание. А процесът, водещ към глобална екокатастрофа, е обратим, само ако всеки от нас направи малки, но съществени промени в навиците си.


Всяко действие има значение. Именно този принцип е водещ за френската верига Decathlon, която вече години наред развива своята екостратегия за изработване на продукти, оказвайки минимално въздействие върху околната среда.

DECATHLON увеличава производството на спортна екипировка от рециклирани материали

Какво означава "екодизайн" на дрехи и екипировка


Екологичната стратегия на най-голямата компания за спортни стоки в света се базира на ключовата за справянето със замърсяването в световен мащаб дума: рециклиране.
Рециклирани материали


За производството на своите нови спортни екопродукти Decathlon използва рециклирани материали: полиестер, пластмаса и каучук, както и рециклиран и органичен памук.


Екологични начини за оцветяване


Една от основните индустриални вреди, които нанасят компаниите производители, е замърсяването на водите. За багренето на тъкани се изразходват между 100 и 150 литра вода за всеки килограм текстил всеки ден. Френската компания обаче е разработила и използва екосъобразни и иновативни начини за извършването на този процес. Сред тях са Dope Dyed и Biton, с които се изразходва и замърсява по-малко вода.


Инициативи


Всяка година Decathlon организира и подкрепя събития, с които осведомеността за нуждата от възпитаване на екологична култура достига до все повече хора.


Как изглежда част от най-популярните продукти на Decathlon


DECATHLON увеличава производството на спортна екипировка от рециклирани материали

Дамски полар. Спортистите и планинарите знаят, че поларът е материята, която оптимално съчетава топлина, мекота и удобство. От Decathlon са разработили еко вариант на тази дреха. Дамското поларено яке тук е създадено от рециклиран полиестер от пластмасови бутилки. Материята обаче по никакъв начин не губи от качествата си: лека е, не се мачка, изолира от студа и помага на кожата да диша.


DECATHLON увеличава производството на спортна екипировка от рециклирани материали

Палатка за къмпинг. При изработката на тази двуместна палатка е боядисана една на всеки две нишки, което намалява използваната за процеса вода наполовина. Моделът е напълно непромокаем и издържа на вятър до 30 км/ч. Разпъва се лесно, дори от начинаещи къмпингари, заради рейките.


DECATHLON увеличава производството на спортна екипировка от рециклирани материали

Йога блокче. Йога е не просто практика, а философия, при която единението на човек и природа е висша цел. Няма как екипировката за йога да вреди на природата, нали? Йога блокчетата за балансиращи пози на Decathlon са произведени от естествен корк от Португалия, вместо от изкуствена пяна.


Намаляване на въглеродните емисии


Всяка година Decathlon измерва въздействието, което нейните продукти оказват върху природата през целия цикъл на употреба, и непрестанно въвежда нови мерки и действия за намаляването му. Резултатите са налице. През 2020 г. въглеродният отпечатък от продуктите на компанията е с 2,5% по-нисък от този през 2018 г. Предвижда се до 2026 г. той да е с 40% по-нисък, а всички нови продукти да бъдат 100% с екодизайн.


Това са добри новини за потребителите. Защото означава, че продуктите на Decathlon се подобряват и се работи върху гарантирането на техния по-дълъг живот и издръжливост. А кой не иска здрави стоки, които да ползва с години?


Научете още интересни факти за цялостната екоконцепция на DECATHLON.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK