Какво е да работиш в един от най-големите логистични центрове в България

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Какво е да работиш в един от най-големите логистични центрове в България


Работата в екип и добрият тон на комуникация са единственият път към постигане на качество и продуктивност. В това е твърдо убеден Шенер Рамадан - един от над 500-те служители, които работят в Логистичния център на Kaufland край Пловдив.


Кариерният път


Шенер е един от хората, които най-добре познават компанията, защото е част от екипа на Централен склад на Kaufland от 11 години. През тези години логистичната дейност на Kaufland и кариерата на Шенер буквално порастват заедно. През годините Централен склад на Kaufland постепенно разширява дейността си, внедрява иновации, модернизира голяма част от своите процеси, а през 2019 година с откриването на втората си база се превръща в най-големия логистичен център в ритейл сектора в България, който прилага практики на световно ниво.
Не по-малко успешни в професионален план са и тези 11 години за Шенер Рамадан - той започва работа в компанията като сътрудник "Обработване на документи". "Разбрах за свободната позиция от приятел, който ми препоръча Kaufland. Избрах компанията, защото нейните принципи съвпадаха с моите", разказва Шенер. По-късно той се преквалифицира като координатор "Складови наличности", а понастоящем е ръководител смяна на отдел "Храни".


Работата като отговорност, но и като удоволствие


В качеството си на ръководител смяна Шенер Рамадан има немалко отговорности. Той следи за безпроблемното преминаване на работната смяна, а основна цел на него и екипа му е да изпълняват на 100% и навреме всички заявени от хипермаркетите поръчки, така че разнообразният асортимент от продукти да достига навреме до клиентите. "Не спираме да подобряваме качеството на комисионираните палети", споделя Шенер.


Благодарение на сплотения екип за Шенер работата носи и много усмивки, и забавни моменти. "Имаше поредица от натоварени дни. Проведох инструктаж пред 80 колеги, никой не ме прекъсна и накрая, когато попитах дали някой иска да каже нещо преди да стартираме смяната, един от служители каза, че всичко е ясно, единственото, което не може да си обясни, е защо съм сложил блузата си наобратно".

Какво е да работиш в един от най-големите логистични центрове в България

Екипната работа


Шенер Рамадан споделя, че 11-те години в Kaufland са му дали много. "Комуникативност, упоритост, откритост, увереност. Всичко това развих и надградих като умения в Kaufland. В динамичното ни работно ежедневие се налага да сме в постоянна и тясна връзка с всички отдели и звена в Централен склад и да работим заедно в една мултикултурна среда. Тук работят колеги от различни етноси, култури и възрастови групи. Kaufland ме научи, че всичко се постига, ако работим заедно в екип и се подкрепяме", разказва Шенер.


Суперсилите на Шенер


Несъмнено най-голямата суперсила на Шенер е впечатляващата му решителност, придобита в компанията през годините и необходима за ролята, която той заема в момента. "В логистиката работим с големи обеми в кратки срокове, затова спокойствието и решителността ми помагат да взимам адекватни решения, които са полезни за екипа и компанията", казва той. Но не пропуска да спомене и че е отборен играч, а за да си такъв, трябва да си на първо място искрен с колегите си. "Върша работата си със страст и искам да бъда пример за колегите си".


Суперсилите на работодателя


Шенер споделя, че, също като своите колеги, се чувства сигурен на работното си място в Kaufland, а това му носи увереност. Особено силно е усетил тази сигурност у Kaufland в COVID-19 кризата. "Компанията прояви изключителна отговорност по време на пандемията и инвестира в нашето здраве и спокойствие. Аз лично се чувствам в безопасност на работното си място". Оценява високо и семинарите, обученията и достъпната информация, защото всички тези възможности му позволяват да продължава да се развива.


Следващата цел


За отговора на въпроса какво би му донесло удовлетворение на работното място, Шенер Рамадан има лесна философия: "Искам да бъда полезен на екипа си и на Kaufland и да продължавам да върша работата си успешно, както досега. Искам да запазя емоционалната връзка и привързаност към компанията и вярвам, че с упоритост всичко се постига. Тук няма ограничения и рано или късно компанията възнаграждава подобаващо и отдава признание на добрите и отдадени служители".


Научете повече за Kaufland като работодател и за служителите в компанията тук

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK