Да контролираш образ и звук до съвършенство

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Да контролираш образ и звук до съвършенство


Изображение, което се доближава изключително точно до реалността, благодарение на редица иновативни технологии, включително нов тип светодиоди и процесор с изкуствен интелект, предлагат новите телевизори на Samsung от гамата Neo QLED. Тази картина е необходимо, но не достатъчно условие за днешните взискателни потребители, които търсят удобство при използване на устройствата, елегантен дизайн и възможности за споделяне на съдържанието с разнообразните "умни" устройства у дома като часовници, лаптопи, смартфони, но и слушалки, геймърски конзоли (макар че расте популярността на мобилните игри и облачният гейминг).


2020-та бе годината, която даде възможност на всеки да се възползва пълноценно от безкрайния потенциал на технологиите и ни предложи персонализирани изживявания, които обогатяват живота ни и ни позволяват да изразяваме себе си.
"Samsung насърчава развитието на технологии, базирани на иновации, и вдъхновява потребителите да открият подходящото за тях технологично решение. Никога не сме вярвали в т. нар. универсално потребителско изживяване - една и съща технология, която пасва на всеки, и никога няма да повярваме в това. Технологиите трябва да са адаптивни към индивидуалните интереси, стил и желания", коментира Tи ЕмРох, президент на Samsung Electronics.


"Навлязохме в 2021 г. с ясното съзнание, че технологиите играят ключова роля в грижата за себе си, за нашите близки и за да останем свързани. Това се отрази на приоритетите ни - преоткрихме усещането за отговорността за света около нас", заяви в началото на годината Джи Ейч Хан, президент на дивизия "Visual Display" в Samsung Electronics.


Под отговорност Samsung разбира и екосъобразност. Телевизорите на компанията стават все по-екологични както по отношение на тяхното производство с използване на повече материали, годни за рециклиране, така и на консумираната от тях енергия. Софтуерните обновления на устройствата и подобрената онлайн поддръжка също намаляват съществено "въглеродния отпечатък" на продуктите. Екологичната стратегия на корейската компания обхваща също "екоопаковка" на новите телевизори за 2021 г. чрез минимизиране на текстови и графични изображения върху нея, както и дистанционното управление със соларна клетка. Това устройство не изисква батерии, а може да бъде зареждано със светлина или през USB порт. Според компанията това ще помогне за предотвратяване на отпадъци от прогнозираните 99 милиона батерии тип "AAA" за период от 7 години, колкото е средният експлоатационен живот на телевизорите.


Екология, но и мултифункционалност


"Много обстоятелства през изминалата 2020 г. коренно промениха начина ни на живот. Тези промени доведоха до промени в изискванията на потребителите и към телевизионните устройства, те започнаха да ги използват за много повече задачи и дейности. В отговор Samsung предлага нови смарт функционалности, които да им помогнат да са още по-ефективни в работата си, а почивката им да е по-пълноценна", обясни при представянето на новите модели телевизори в България Димитър Вълев, ръководител на дивизия "Аудио-визуални устройства" в Samsung България.


"С редица иновации навлизаме "в играта", която има няколко измерения - наслаждавам се на филми със супервисока резолюция, на улеснена работа от дома, на игри. Всички те са неизменна част от новите продукти", коментира още Вълев. "Главната роля" в тази "игра с непрекъснатото променящи се условия" изпълнява технологията Neo QLED. За нейното създаване инженерите на Samsung са разчитали на досега внедрени иновации като "квантови" светодиодни точки (Quantum Dots), плокост с директна подсветка (Direct Full Array) и технологията Ultra Black.


На тази база в гамата телевизори Neo QLED компанията е внедрила нов източник на светлина - светодиодите Quantum Mini LED, чиято големина е само 1/40 от тази на конвенционалните светодиоди. Освен това, вместо да използва леща за проектиране на светлината и пакет за фиксиране на светодиода, технологията Quantum Mini LED разчита на много тънки микрослоеве, запълнени с огромен брой светодиоди. Финият и прецизен контрол на всички тези "наносветодиоди", поставени плътно един до друг, е поверен на технологията Quantum Matrix. По този начин се предотвратява ненужно разсейване на светлината, а скалата на яркостта е увеличена до 12 бита, като тя се регулира прецизно на 4096 стъпки. В комбинация с поддръжката на HDR тъмните сцени от изображенията стават по-наситено тъмни, а светлите части от изображенията - още по-ярки, като пиковата яркост е 4000 нита.


Да контролираш образ и звук до съвършенство


Иновациите при изображенията не спират дотук. Компанията е разработила собствен процесор Neo Quantum, предоставящ подобрени възможности за мащабиране, използвайки и вграден изкуствен интелект. Използвайки до 16 различни модела на невронна мрежа, всеки от тях обучен от специалисти в различни области (фотографи, кулинари, модни специалисти и др.).


Сертификат "Безопасен за зрението"


През 2021 г. моделите Neo QLED получиха сертификат "Безопасност за зрението" от Съюза на електротехниците в Германия (VDE). Тестовете на института VDE включват "Безопасност за очите", "Нежен към очите", тест за нивото на трептене, а също така за еднородност и прецизност на цветовете. Сертификатът "Безопасност за зрението" се дава на продукти с нива на излъчване на синя светлина, ултравиолетови лъчи и инфрачервени лъчи, които попадат в т. нар. "разрешената група" съгласно класификацията на границите на емисиите, определени от Международната комисия по електротехника (IEC).
Сертификатът "Нежен към очите" доказва, че степента на потискане на мелатонина, причинено от дадено устройство, отговаря на стандарта на Международната комисия по осветеността (International Commission on Illumination), разработваща технически стандарти в областта на светлината, осветеността, цветовете и цветовите пространства.


Да контролираш образ и звук до съвършенство


Изкуственият интелект в процесора помага и за оптимизиране на звука от двата предни говорителя до четирите "ъгъла" на изображението. Чрез системата Object Tracking Sound (OTS) Pro звукът се синхронизира с движението на обектите на екрана. Новата OTS Pro предлага аудиосистема с 6.2.2 канала, така че звуците могат да "идват" от множество позиции и посоки. Същевременно технологията SpaceFit Sound анализира размерите и акустичните характеристики на помещението и калибрира озвучаването. А при комбиниране на Neo QLED със саундбар от серията Q се създава Q-Symphony - истинска "симфония от хармонични звуци, идващи от всяка посока" към потребителя, по думите на Samsung.


Големи телевизори с резолюция 4К и 8К


Гамата телевизори Neo QLED обхваща както флагманските модели с 8K резолюция (QN800, QN900), така и няколко серии 4K телевизори - QN85, QN90 и QN95.


Да контролираш образ и звук до съвършенство


Тези телевизори помагат на потребителите да преобразуват дома си според собствения си вкус и нужди. С едно кликване те се превръщат в работен кабинет, в класна стая, фитнес зала, киносалон или геймърски кът. Много хора вече прекарват повече време в дома си, но искат да поддържат социалните си контакти. Доближавайки телефона си до телевизора, те могат да споделят започнатия видеоразговор с приятели, а чрез функцията MultiView да продължат да гледат любимото си кулинарно предаване. С функцията Google Duo потребителите могат да виждат на екрана до 5 човека, а в груповия разговор могат да бъдат включени до 32 души.


Тази функционалност е още по-полезна при конферентни срещи на работна група, обсъждаща идеи по текущ проект. Предимството да виждаш ясно на голям екран таблици и графики, да споделяш презентации и схеми е осигурено от функцията Samsung DeX. Така през телевизора Neo QLED могат да се използват всички програми, с които сте свикнали на служебния си лаптоп. Чрез функцията PC on TV директно работите с файловете, намиращи се на компютъра в офиса.


Същевременно по-дългият престой у дома означава и повече време за игри. Голяма част от игрите са проектирани за по-широк екран. Чрез превключване към режим Super UltraWide Game View геймърът вижда цялата сцена, регулира по-добре зрителния си ъгъл и позицията, за да вижда своите съотборници, препятствията и противниците. А лентата Game Bar му показва цялата необходима информация. Поддръжката на технологията на AMD FreeSync Premium Pro осигурява игра без "насичания" на кадрите или "замръзване" на картината.


Не на последно място, телевизорът Neo QLED представлява и център за всички домашни развлечения. Освен достъп до редица стрийминг услуги като Netflix, HBO и локални видеотеки, компанията предоставя и услугата Samsung TV Plus, осигуряваща огромен брой безплатни канали, филми и ТВ предавания, подредени по жанр, досегашни гледания. А с функцията Mobile TV Plus можете да продължите да гледате филма на друго устройство - смартфон, таблет или лаптоп. За феновете на спорта функцията Multi View осигурява разделяне на големия екран на няколко, като освен футболната среща виждате резултати от други мачове, реакциите на приятелите ви в социалната мрежа и др. Тази функция се настройва от потребителя, който решава на колко екрана да раздели огромния Neo QLED дисплей и какво да е разположението им (два еднакви един до друг, един по-голям с основното съдържание и два отстрани или отгоре, 4 екрана и много други комбинации). Функцията дава възможност да настроите и силата на звука за всеки от тях.


Да контролираш образ и звук до съвършенство


Елегантен дизайн


Използването на технологията Quantum Mini LED позволява на инженерите на Samsung да създадат изключително тънки телевизори - между 1.5 см и 2.5 см според големината на модела - 55-, 65- и 75 инчови до 85-инчови за 4K сериите, a при 8К сериите моделите са с диагонал на дисплея 65 инча, 75 инча и 85 инча.
Въздействието от висококачествената картина върху зрителското изживяване се допълва от почти "невидимата" рамка Infinity One Design. Този дизайн разчита и на нова система за управление на кабелите (One Connect Box), която не само предлага "по-прибрани" кабели и елегантен външен вид, но и улеснява свързването им към портовете на телевизора.
Освен през кабели връзката с телевизора може да се осъществи и безжично чрез WiFi 6, Bluetooth (поддържа се версия 4.2) и DLNA. Контролът и търсенето на съдържание е улеснен чрез цифровия помощник Bixby на Samsung.


Благодарение на развитието на Neo QLED технологиите и други иновации в сегмента на телевизионните устройства южнокорейската компания за 15-а поредна година запазва първото място на световния пазар на телевизори в света. По данни на агенцията за маркетинг проучвания Omdia Samsung Electronics отчита 31.8% дял на глобалния пазар за телевизори по приходи през четвъртото тримесечие на 2020 г. и запазва най-големия годишен пазарен дял в категорията по приходи през 2020 г. - 31,9%. Компанията е категоричен лидер при свръхголемите екрани с диагонал над 75 инча.

Да контролираш образ и звук до съвършенство


"В новите омнислойни (многослойни) домове телевизорите играят много по-важна роля отпреди. Нашите R&D специалисти общуват непрекъснато с потребителите, за да създадат по-персонализирани устройства. Те буквални проектират ориентирани около телевизора пространства. Работим например с т.нар. Consumer Fandom - въодушевена група от фенове, потребители на нашите продукти, от които черпим вдъхновение".
Джи Ейч Хан, президент на дивизия "Visual Display" на Samsung Electronics

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK