Кои са основните видове лаптопи и как да изберем най-подходящия

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Кои са основните видове лаптопи и как да изберем най-подходящия

© ShutterstockИма няколко категории лаптопи, всяка от които отговоря на различни нужди и аудитория. Когато избирате лаптоп, трябва да сте наясно за каква основна дейност възнамерявате да го използвате и тогава да потърсете категория, която съответства на вашите нужди и бюджет. Ето някои от основните видове лаптопи, които сега се предлагат на пазара.


Бюджетни лаптопи


Бюджетните лаптопи са перфектен избор за хора, които не знаят много за компютрите и имат нужда от устройство, което да може да изпълнява стандартните задачи. Въпреки относително по-ниската си цена, те са доста издръжливи, с добра конструкция, ергономични клавиатури и тъчпад. Тези лаптопи нямат мощен хардуер, което означава, че няма да получите много RAM или карта за високоефективна графика. Това ги прави не особено подходящи за сериозни игри и при тях няма как да отворите едновременно много раздели на браузъра.
Mainstream (среден ценови диапазон)


Средният ценови диапазон е може би най-добрият от гледна точка на баланс между цена и възможности. Тези лаптопи са наистина отлични. Получавате много по-добър вътрешен хардуер, но и допълнителни функции, по-мощни графични платки и качествени материали.


Тук определено има между какво да избирате. Предлагат се лаптопи със страхотни дисплеи, с мощни процесори, с елегантна визия и такива, които са леки и с дълъг живот на батерията. Можете да намерите и доста добри гейминг модели.


Premium (висок ценови диапазон)


Това са някои от най-добрите лаптопи, които можете да си купите днес. С цената на малка допълнителна инвестиция печелите по-дълъг живот на батерията, по-мощен вътрешен хардуер с подобрена производителност, по-големи дисплеи с по-висока разделителна способност и, като цяло, по-добро качество на изработка.


Въпреки високата цена на лаптопите в тази категория и тук имате много възможности за избор. Можете да си вземете например 13-инчов лаптоп с висока мощност и много възможности за свързване. Ако се интересувате от игри или създаване на съдържание, насочете се към 15-инчов модел с шестядрен процесор и специална графична карта.


2 в 1


Лаптопът 2 в 1 съчетава удобството и лекотата на таблета с полезността на клавиатурата. Тази категория включва два специфични дизайна - кабриолет и разглобяем. Кабриолетът може да служи като таблет, ако обърнете клавиатурата така, че да се скрие под екрана. Разглобяемите модели по същество са таблети с клавиатура, но когато се сглобят, получавате ултратънък лаптоп.


Но уникалността на техния дизайн понякога върви ръка за ръка с някои забележими недостатъци, като по-голямо тегло и цена, по-висока от тази на обичайните модели със сравними характеристики.


Ултрабук


Терминът "ултрабук" е техническа спецификация, която Intel използва за изключително леки, преносими лаптопи, проектирани да бъдат леснопреносими, като същевременно осигуряват дълъг живот на батерията. Те имат SSD, енергоефективни процесори Intel Core и внимателно проектирани корпуси.


Бизнес лаптопи


Бизнес лаптопите предлагат някои интригуващи функции за обикновения купувач, въпреки че са насочени към професионалисти. Обикновено имат малко по-големи дисплеи, съчетани с голяма точност на цветовете, особено ако са насочени повече към видеоредактори и фотографи. Също така е много по-вероятно да предложат по-добри защитни системи, като биометрично валидиране и професионално ориентирани софтуерни пакети, поради по-големия им акцент върху сигурността и поверителността.


Лаптопи за геймъри


Игралните лаптопи имат най-добрите процесори от висок клас и графични чипове, както и достатъчно RAM за стартиране на модерни игри. Обикновено са обемисти, за да има място за по-добър хардуер и по-големи екрани.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK