Мария Дичева, доброволец във фондация "Искам бебе": Имаме нужда от повече отговорни компании като BILLA

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Мария Дичева, доброволец във фондация "Искам бебе": Имаме нужда от повече отговорни компании като BILLAМария Дичева е на 42 години от град Тутракан. Щастлива майка на три прекрасни деца - Пепи на 24 години и близнаците Георги и София /на една година и два месеца/. Доброволец е във фондация "Искам бебе", които са помогнали и на нея да разшири и заздрави своето семейство.


Мария Дичева, доброволец във фондация "Искам бебе": Имаме нужда от повече отговорни компании като BILLA


Здравей, Мария. Сподели ни малко повече за своята лична история и мечтата да станеш родител.
Забременях много бързо с голямата си дъщеря. Тя е от моя първи брак. Когато решихме да създадем семейство с втория ми съпруг обаче, не очаквах, че ще ми отнеме цели 10 години. Заченах спонтанно през 2010г., но бременността се оказа извънматочна и се наложи да отстранят едната ми маточна тръба. Ето така започнаха нашите мъки и борбата за дете.
Веднага подадохме документи в Центъра за асистирана репродукция. Одобриха ни и започнахме процедура, но резултатът не беше налице. Кандидатствахме отново, одобриха ни и пак нищо. Трите опита, които имахме възможност да направим, се изчерпаха, но ние започнахме да теглим заеми за ин витро.
Сменихме лекари и клиники, но пак нямаше успех. Трудно се преодолява такава негативна новина. Чувствах се смазана, изгубена и безполезна. Затварях се в себе си, плачех и се самообвинявах. Благодаря на съпруга ми, който след всеки неуспех ми даваше кураж и ми казваше, че следващият опит ще е нашият. Не след дълго пътищата ни с фондация "Искам бебе" се събраха. Помня, че по време на последната процедура имаше молебен за чадородие в Троянския манастир. Там бяха и момичетата от организацията. Помолих ги да изчетат и нашите имена. Десет дни по-късно разбрахме щастливите новини. Никога няма да забравя този 8ми юли.
Как разбра за фондация "Искам бебе" и какъв път извървя, докато намериш правилното решение за себе си?
Бяхме без сили, без средствата, но твърдо решени, че ще се борим до край. Започнах да търся информация за общински програми с цел финансиране на двойки с репродуктивни проблеми. Така през 2014та година се свързах с Радина Велчева, основателката на фондация "Искам бебе". С тяхна помощ успяхме да се преборим за отпускане на финансови средства за двойки с репродуктивни проблеми и от общината, в която живеем. Така станах доброволец в организацията и до ден днешен след като помогнаха на мен самата, се чувствам подкрепяна от целия им екип. Тук е мястото да благодаря на всички момичета и момчета от фондацията. Без вас нищо нямаше да бъде същото!


Какво е мнението ти за социално-отговорни компании като BILLA България? Как те влияят на обществото и до колко е важно да развиват партньорства като това с "Искам бебе"?
Смятам, че имаме нужда от повече отговорни компании като BILLA България, които да подпомагат чрез дарения цялото общество. Все повече хора отварят сърцата си, за да подадат ръка, а това много ме радва. Силно се надявам, че има и други бизнеси, които ще се вдъхновят да работят съвместно с организации. Искам да благодаря на BILLA, че припозна нашата кауза като своя собствена и вече толкова години подкрепя двойки с репродуктивни проблеми.


Какво си помисли когато разбра, че си бременна с близнаци? Как са малчуганите сега?
Когато разбрах, че съм бременна бях много щастлива, но и малко притеснена. Вече бях преживяла една неуспешна бременност, която приключи в ранните седмици. Няколко седмици след зачеването отидохме на преглед за сърдечна дейност и за наша изненада излезе, че сърчицата са две! Разплаках се от радост и тайно мечтаех и двата ембриона да се захванат. Е, така и се получи! Имах много тежка бременност като в началото пътувахме за прегледи до София, но след това се прехвърлих в Тутракан, където и родих. Благодаря на д-р Стаменов и клиника "Надежда", които също ни помогнаха в сбъдването на тази мечта. Благодаря и на д-р Бойчев, който не спираше да ме следи, за да се появят на бял свят живи и здрави нашите деца, родени със спешно секцио в осмия месец.


Какво искаш да кажеш на всички, които пазаруват в BILLA и ще прочетат това интервю?
Благодаря ви, че пазарувате и подкрепяте BILLA. Така помагате на още едно семейство, което жадува за рожба да чуе думичката "мамо", да има детски смях и плач в дома си. Няма по-хубаво нещо от това!


Какво искаш да кажеш на всички двойки, които имат репродуктивни проблеми, но все още не са станали родители?
Никога не се отказвайте, защото мечтите се сбъдват! Дори когато сте отчаяни знайте, че всичко идва в правилното време. Компании като BILLA България и фондация "Искам бебе" винаги ще ви помогнат. Благодарение на тях имам своите усмихнати близнаци Георги и София.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK