"Целта на "BILLA Градини" е да намали пестицидите в зеленчуците и плодовете

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Александър Петров, собственик на оранжерия

Александър Петров, собственик на оранжерия
Визитка


Александър Петров е завършил висшето си образование в УНСС - София. Той е собственик на оранжерия, която се намира в Царева поляна, община Стамболово, обл. Хасково. В нея вече повече от шест години отглежда червени и розови домати, краставици, както и специални сортове домати като черния "Кумато" и жълтия "Иворино". Всички разновидности на неговата продукция са част от програмата "BILLA Градини" и могат да бъдат намерени в магазините на веригата в цялата страна.


Г-н Петров, в какво се състои партньорството ви с "BILLA България" и как то се отразява на развитието на дейността ви?
- С "BILLA България" си партнираме още от създаването на нашата оранжерия. Те бяха първите, които ни подадоха ръка и повярваха в нас. Винаги са били добри, коректни и лоялни партньори. Помагат ни да израснем като компания и ни дават напътствия, за да бъдем по-конкурентоспособни на пазара. В екипа на търговската верига работят едни от най-добрите професионалисти в областта на земеделското производство, които познават пазара и ни насочват към какво има нужда българският потребител. Именно така дойде и идеята ни за отглеждане на специални сортове домати, които в момента се намират в магазините на BILLA. Благодарим им за всеотдайността и подкрепата през годините.


Какво смятате, че клиентите трябва да разберат за програмата "BILLA Градини"? Как вашето участие в нея промени работата ви в оранжерията?
- "BILLA Градини" е много добра програма, целяща да намали пестицидите и вредните вещества, които се отлагат в зеленчуците и плодовете след тяхното третиране с препарати. Нашата оранжерия беше една от първите, която припозна идеята за борба с пестицидите, и вече повече от 5 години прилагаме практиките успешно. За да отговорим на изискванията на BILLA, трябваше да преструктурираме обработката на нашите растения, като минахме изцяло на биологични препарати, които са без срок на карантина.
"Целта на "BILLA Градини" е да намали пестицидите в зеленчуците и плодовете


Пестицидите са предизвикателство за всеки модерен производител. Как успявате да предложите чиста реколта, която е достатъчно богата за зареждането на толкова магазини?
- При всяка доставка до складовете на BILLA нашата стока минава няколко степенен контрол, за да се гарантира чистотата на продукта, преди да се разпредели по магазините. Това е изключително важно за постигането на толкова добри резултати от всички участници в програмата. Отделно от това нашата оранжерия е сертифицирана от GLOBAL G.A.P., който гарантира добри земеделски практики. Това е международно признат стандарт за селскостопанското производство. Той от своя страна покрива аспекти като безопасност на храните и проследимост, защита на околната среда, здраве и благосъстояние на работниците, хуманно отношение към животните, както и система за управление на качеството.


Как "BILLA България" подкрепя производителите, с които работи, при наличието на световната криза, породена от COVID-19 пандемията? Как тези стъпки се отразяват конкретно на вашата работа?
- Световната криза, породена от COVID-19, постави фокус върху предлаганата храна, както и върху нейната надеждност. Българският потребител обърна внимание на затворения тип пакетаж с цел превенция и безопасност, вземайки предвид противоепидемичните норми. "BILLA България" въведе конкретни изисквания за своите партньори, което наложи адаптирането на стоката, която предлагаме. След обсъждане и изслушване на всички съвети ние от "Ели 2004" въведохме нови начини на пакетиране, за да отговорим на клиентските изисквания. Допълнително засилихме хигиенния контрол в нашите оранжерии, а това доведе до повишена сигурност при производството, доставянето и консумирането на произведената от нас реколта.


Какви са амбициите ви за бъдещето на "Ели 2004"? Какво искате да развиете в бизнеса, за да стане той по-устойчив и конкурентен?
- Бъдещето на "Ели 2004" ООД виждам в разрастване на оранжерийните площи и тези, в които засаждаме специални сортове домати. Това респективно ще доведе до нови складови помещения с машини за преработка и сортиране, както и пакетаж към тях. Така ще затвърдим устойчивото си място на пазара.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK