Как да изберете перфектния ергономичен офис стол

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Как да изберете перфектния ергономичен офис стол


Лесно е да се объркате сред стотиците различни модели офис столове на пазара. Но ако прекарвате доста време зад бюрото, имате нужда точно от перфектния ергономичен офис стол.


"Ергономичен" означава, че е проектиран така, че да бъде максимално комфортен. Но на практика няма стол, който да пасва добре на всеки, тъй като телата ни са доста различни. По тази причина ергономичните столове имат множество регулиращи се параметри, които позволяват да ги нагласите за себе си така, че да си осигурите пълно удобство. Което, разбира се, означава по-малко болки в края на работния ден.


Ето няколко характеристики, които трябва да следите, за да получите пълно удобство и здравословна стойка и да си спестите доста проблеми.
Регулиране на подлакътниците


Търсете столове, при които височината на подлакътниците може да се регулира. Ако можете да настроите добре ъгъла между ръцете и клавиатурата, ще си спестите доста от типичните заболявания на китките и раменете.


Регулиране на седалката


Повечето модели офис столове така или иначе дават възможност да направите седалката си по-висока или по-ниска. Височината, от която ще гледате в монитора, е наистина важна, както и удобството за краката Ви по време на дългото седене. Ако няма възможност да нагласите стола по тялото си, най-вероятно ще получите болки в шията, китките и краката.


Колелца


Почти всички офис столове имат колелца и това е важно заради мобилността, от която имате нужда. Но знаете ли, че не всички колелца са еднакви? Някои са създадени специално за твърди повърхности, като паркет или плочки, и имат по-меко движение. Други са по-подходящи за използване върху килими и мокети.


Плъзгане на седалката


Тази функция не е от най-често срещаните, но е изключително удобна, особено за дамите. Тя позволява да приплъзнете седалката и да регулирате дълбочината ѝ. Ако седалката е прекалено дълбока за Вас, ще трябва да седите твърде напред, за да Ви е удобно на краката, но гърбът Ви ще остане без опора, и обратно - удобството на кръста Ви може да е за сметка на краката.


Регулиране на наклона на седалката


Повечето болки се появяват, когато работите дълго време в една и съща позиция на тялото. Регулирането на наклона на седалката означава, че ще можете да променяте позата на краката и седалището, а това подобрява кръвообращението и облекчава тежестта в краката.


Лумбална опора


Повечето офис столове имат извити облегалки, за да осигуряват правилна позиция на гръбнака по време на работа и да не позволяват появата на гръбначни изкривявания и сериозни болки в кръста. Дори столът да предлага добра опора, тя може да не е на правилното място за Вашето тяло. Често опората се оказва твърде високо или твърде ниско и на практика става безсмислена.


Добрият ергономичен офис стол позволява регулиране на опората, като най-често дава възможност да позиционирате облегалката толкова високо, колкото Ви е удобно. Някои от по-новите модели дори позволяват да регулирате дълбочината на извивката и по този начин осигуряват още повече комфорт при седене.


Тегло


Повечето хора смятат, че колкото по-тежък е един офис стол, толкова по-добър е той. Но това не е съвсем вярно. Леките столове позволяват да се движите с по-малко усилия и така да облекчите работния си ден. В повечето случаи това са столове с мрежести облегалки и седалки, които имат доста по-олекотена конструкция от обичайните.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK