Coca-Cola представя своята нова бранд философия и глобална маркетинг платформа

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Марката представя Real Magic - първата си глобална платформа от 2016 г. насам, и разкрива нов поглед върху емблематичното Coca-Cola лого

Марката представя Real Magic - първата си глобална платформа от 2016 г. насам, и разкрива нов поглед върху емблематичното Coca-Cola логоНа специално виртуално събитие Coca-Cola представи своята нова глобална платформа Real Magic, която приканва всички да отпразнуват истинската магия на човечеството. Новата бранд философия затвърждава обещанието, което марката прави, с още по-голямо значение в съвременния свят - да обединява и вдъхновява хората всеки ден. Стратегията е изградена върху наученото през последните 18 месеца - че можем да намерим навсякъде около нас магията, която прави ежедневието ни необикновено, когато се обединим в неочаквани моменти. Real Magic припознава още противоречията, с които се сблъскват новите поколения, търсейки хармония и социална връзка в един виртуален и разделен свят.


"Coca-Cola е бранд, дефиниран от дихотомия - скромен, но емблематичен; автентичен, но енигматичен; истински, но магичен - споделя Маноло Аройо, главен маркетинг директор на The Coca-Cola Company. Философията Real Magic се корени в убеждението, че дихотомията може да направи света по-интересно място - свят на необикновени хора, неочаквани възможности и прекрасни моменти. В същото време улавя и същността на Coca-Cola - истински вкус, който е неописуем, уникален, истинска магия сам по себе си."


Real Magic е първата нова глобална платформа на Coca-Cola от 2016 г. насам и стартира успоредно с обновената визуална идентичност на бранда и нов свеж поглед върху емблематичното лого. Вдъхновено от начина, по който е представено върху опаковките, новото лого "прегръща" бутилките и кеновете и действа като визуален подпис върху магическите моменти в комуникацията на бранда.
Coca-Cola представя своята нова бранд философия и глобална маркетинг платформа


Coca-Cola си партнира с артисти, фотографи и илюстратори, за да вдъхне живот на концепцията за Real Magic чрез новото лого. През собствения си поглед те пресъздават моментите на истинска магия от ежедневието по начин, който е едновременно обединяващ, но и индивидуален и изразителен. Партньорите в дизайна са Wieden+Kennedy London, KnownUnknown и Kenyon Weston.


"Real Magic не е просто слоган или едногодишна платформа - тя е дългосрочна философия и убеждение, което ще направлява маркетингa и комуникациите на Coca-Cola", допълва Аройо.


Първата кампания под шапката на новата платформа е "Всички сме на една Coca-Cola един от друг". Смесвайки реалния с виртуалния свят, тя е метафора за вярването, че това, което ни обединява, е по-силно от това, което ни разделя, и акцентира върху общото между всички нас - човечността.


Видеото на кампанията повдига въпроса какво би станало, ако Coca-Cola като символ на сплотеност би могла да обедини светове, които са предназначени да бъдат разделени, за да създаде истинска магия. То включва трима известни геймъри - DJ Alan Walker, Team Liquid's Aerial Powers и Average Jonas. Coca-Cola си партнира с рекламната агенция BETC London, за да създаде кампанията с филмовия режисьор Даниел Уолф и гейминг и CGI специалистите от Mathematic.


"Чрез философията Real Magic искаме да ангажираме хората по много различен начин, чрез екосистема от уникални и лични преживявания - казва още Аройо. "Всички сме на една Coca-Cola един от друг" е създадена за и заедно с общността, която иска нещо различно от това, което би очаквала от Coca-Cola досега. За изграждането на кампанията си партнирахме с най-добрите създатели, геймъри, с Twitch и други, за да открием нашето място в една реалност, различна от всичко, което сме познавали досега. Това е изключително вълнуващо."


За The Coca-Cola Company


The Coca-Cola Cоmpany е компания за напитки с продукти, продавани в повече от 200 държави и територии. Целта на нашата компания е да освежи и промени света. Ние продаваме множество марки за милиарди долари в различни категории напитки по целия свят. Нашето портфолио от газирани безалкохолни напитки включва Coca-Cola, Sprite и Fanta. Марките ни за хидратация, спорт, кафе и чай включват Dasani, Smartwater, Vitaminwater, Topo Chico, Powerade, Costa, Georgia, Gold Peak, Honest и Ayataka. Марките ни за сокове, млечни продукти и хранителни и растителни напитки включват Minute Maid, Simply, Innocent, Del Valle, Fairlife and AdeZ. Непрекъснато развиваме портфолиото си - от намаляване на захарта в напитките ни до предлагане на иновативни нови продукти. Стремим се да повлияем положително върху живота на хората, общностите и планетата чрез възобновяване на водните ресурси, рециклируеми опаковки, устойчиви източници и практики за намаляване на въглеродните емисии. Заедно с бутилиращите ни партньори осигуряваме над 700 хил. работни места, подпомагайки икономическите възможности на общности по целия свят.


Научи повече за нас на www.coca-colacompany.com и ни последвай в Twitter, Instagram, Facebook и LinkedIn.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK