Как да бъдеш еко, докато управляваш парите си

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Как да бъдеш еко, докато управляваш парите си


Да си еко означава да имаш отношение към заобикалящата ни среда, но и готовност да инвестираш определено време и усилия, а често и допълнителни средства. Вече можем да се включим в мащабна зелена инициатива дистанционно, без усилия и планиране на време, дори докато банкираме. Нужно е просто да се открие онлайн нова сметка в Райфайзенбанк, а от банката осигуряват засаждането на ново дръвче заедно с една от най-популярните организации в сферата - Гората.бг.


Инициативата на банката е в унисон с принципите за устойчиво екологично, социално и корпоративно управление (ESG), които следва. Ангажиментът на групата Райфайзен Банк Интернешънъл е до 2025 г. около 35% от кредитния ѝ портфейл да бъде "зелен" и "социален", както и поетапно да излезе от бизнеса с въглищата, така че мини, енергийни централи, които работят с въглища, или търговци в този сектор няма да получават финансиране от банките от групата РБИ. Райфайзенбанк (България) вече подкрепя с предимство устойчиви компании, екологични и социални проекти.


В унисон с тази политика е и кампанията "Твоят зелен отпечатък", която дава възможност на клиентите на банката лично да участват в промяната на средата. За всяка открита по дигитален път нова сметка Райфайзенбанк осигурява засаждането на едно ново дръвче. Само за първите дни от инициативата приносът е с над 200 нови фиданки, като се очаква да бъдат засадени още хиляди широколистни и плодни дървета. Клиентите получават сертификат от банката и Гората.бг.
Как може да се участва в инициативата?


Достатъчно е да се открие сметка в Райфайзенбанк изцяло по дигитален път, като така освен засаждането на едно ново дърво се пести от хартия, транспорт и консумативи за обслужване. Онлайн могат да бъдат открити разплащателни сметки с дебитни карти Mastercard или VISA, както и четири различни пакетни продукта според нуждите на клиента - "Сметка ОНЛАЙН", "Сметка За заплата", "Сметка За всеки ден", "Сметка За студенти и младежи". Те са предпочитани, тъй като са с по-изгодни условия и имат по-ниски разходи за теглене от банкомат, преводи и други ежедневни банкови операции.


Виж подробности и избери най-подходящата за теб сметка ТУК.


Най-лесно е през мобилния телефон


Нова сметка може да се заяви от сайта на банката и от мобилното приложение RaiMobile. Заради лесния процес и възможността да се открие сметка, без да си досегашен клиент на банката, все повече клиенти предпочитат мобилното банкиране. Почти всички електронно открити сметки през последните две години са заявени през мобилно устройство.


Да бъдеш част от промяната


Вече изградихме навици да събираме разделно отпадъци, да използваме по-малко пластмаса и повече разградими материали, все повече предпочитаме да купуваме продукти и да използваме услуги от компании, които демонстрират грижа към природата, животните и хората. Добрата новина е, че в усилията активно се включва и финансовият сектор с ангажименти и инициативи като тези на Райфайзенбанк. В банката вярват, че малките промени в живота и навиците могат да доведат до голямата промяна за цялата планета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK