Устойчивото развитие като двигател на производството на "Кока-Кола ХБК България"

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Устойчивото развитие като двигател на производството на "Кока-Кола ХБК България"


Устойчивото развитие е основна част от начина, по който "Кока-Кола ХБК България" развива бизнеса си на всички нива. С всяко свое действие компанията се стреми да оптимизира максимално ресурсите, които използва в производството си, и да намали отпечатъка, който оставя върху околната среда. Последният, пети, епизод на специалния минифилм, посветен на двата производствени центъра на "Кока-Кола ХБК България" в Костинброд и Банкя и техните годишнини, разказва за всички малки и големи стъпки, които дружеството предприема в тази посока.


Само за периода 2017 - 2020 г. компанията е намалила с 14% количеството на използваната вода в производството си - до 1.65 л за литър произведена напитка, и е редуцирала с 44% въглеродни емисии, генерирани от нейната пряка дейност. Преди няколко седмици "Кока-Кола ХБК" обяви своя глобален ангажимент да постигне нетни нулеви емисии по цялата си верига на стойност до 2040 г., а заводите на компанията в България и политиката им за устойчиво развитие имат своя принос към постигането на тази цел.


Епизодът "Планета" показва как с всички свои действия "Кока-Кола ХБК България" следва глобална стратегия за изпълнение на икономическите, екологичните и социалните цели, които са общовалидни за всички 28 страни в Групата на "Кока-Кола Хеленик". Видеото запознава отблизо зрителите с процесите, с които компанията се старае значително да намали използваните водни ресурси, да редуцира въглеродните емисии и да повиши процента на рециклирани отпадъци и използваната зелена електроенергия.
С много вълнение Щерьо Спасов (ръководител отдел "Качество", Производствен център Банкя) си спомня за разширението на пречиствателната станция за отпадна вода в Костинброд и с гордост споделя колко е важно качеството за целия екип на "Кока-Кола ХБК България". Симеон Костов (ръководител звено "Воднопреработвателна", Производствен център Костинброд) разказва повече за обработката и пречистването на водата в заводите, а Евтим Евтимов (инженер "Проекти производство", Производствен център Костинброд) споделя за интересния процес на производство и как максимално ефективно се използва енергията в него. В края на епизода Момчил Георгиев (експерт "Планиране на поддръжката", Производствен център Банкя) си спомня първия си работен ден в завода и заобикалящата го природа.


Специалният минифилм, с който "Кока-Кола ХБК България" отбелязва годишнините на своите заводи, е разделен на 5 епизода, вдъхновени от петте стълба за развитие на компанията - Портфолио, Професионалисти, Продуктивност, Планета и Партньори.


Уникалната продукция е реализирана със студио SPACE DIVE Productions и има за цел да потопи зрителите в магичния и неповторим процес на производството на техните любими напитки, да ги срещне с хората от семейството на "Кока-Кола ХБК" в България и да ги запознае отблизо с начина, по който функционират двата завода на компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK