Усилията на dm България са насочени към създаване на работен баланс, личностно развитие и принос към общността

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Усилията на dm България са насочени към създаване на работен баланс, личностно развитие и принос към общността


Как да намерим удовлетворение на работното място?
За 69% от хората пълноценният живот започва едва след края на работния ден. Това показват данни от онлайн проучване, направено сред над шест хиляди души по поръчка на dm България. Тези резултати не са особено радостни, тъй като поне 30% от живота на хората в активна възраст преминава в работа. А ако изключим времето, което отделяме за сън, работата заема дори много по-значителен дял от активното ни ежедневие. Това показва и защо работодателите не трябва да са безразлични към преживяването на служителите на работното място, а служителите от своя страна трябва съзнателно да мислят за нивото си на удовлетвореност от работата, която вършат.


Усилията на dm България са насочени към създаване на работен баланс, личностно развитие и принос към общността


Ефектите на (не)пълноценната работа
"Ако човек не харесва това, което прави, се появяват аларми. Те ни предупреждават, че сме излезли от баланса, от естествената синусоида, която ни казва: "напрегни се - отпусни се, работи - почивай", обяснява психологът Мадлен Алгафари в разговор с управителя на dm България с ресори "Обучение и развитие" и "Продажби" Евелина Великова. Това са симптомите на стреса - сънят започва да страда, човек не може да спи пълноценно, апетитът му страда, започва да търси заместители на щастието - алкохол, шоколад или друго. "Това да отиваш с нежелание на работа отличава хроничната умора от т.нар. бърнаут", казва още Алгафари. Хроничната умора означава, че "количеството е твърде много, но обичам това, което правя". А бърнаут е неудовлетвореност на друго ниво - "вече намразвам това, което правя". Когато човек е дълбоко неудовлетворен от работата си, здравето му излиза от релсите, смята психологът.


За да осмислим часовете, прекарани в работа, на първо място е нужно да се запитаме "това ли е правилната дейност за мен". Когато се колебаем или сме се изморили, може да опитаме малки промени в дейността, повече физическа активност или дори просто дълги и дълбоки издишвания. Физическият контакт, прегръдките и хубавите разговори са ключови за по-доброто и смислено преживяване на работното място. Най-важно от всичко обаче са "добрите човешки взаимоотношения в един екип", смята Мадлен Алгафари. "Ако хората са просто статуси, а не човеци с техните съдби и имена, тогава коефициентът на полезна дейност е много по-нисък", допълва психологът.


Усилията на dm България са насочени към създаване на работен баланс, личностно развитие и принос към общността


Живей работата си различно с dm


Една от най-големите вериги дрогерии в Централна и Източна Европа, dm drogerie markt, целенасочено се опитва да подобри преживяването на служителите си във всеки момент от тяхната работа. Цел на компанията е да гарантира правилния баланс между работа и личен живот и да повиши качеството на времето, прекарано на работното място. В dm България усилията са насочени в няколко ключови посоки - подкрепа за служителите, постоянно развитие, работен баланс и гъвкаво работно време, грижа за тялото и духа, приемане и многообразие на работното място, както и грижа за обществото и околната среда.


Една от позитивните практики на dm е насочена още към първите дни от наемането на нов служител. Компанията предлага въвеждащо обучение и подкрепа към всеки нов служител, докато навлиза стъпка по стъпка в работата и намери своето място в екипа. Компанията подкрепя всички свои служители, като редовно осигурява достъп до информация за личностно развитие и духовно здраве и организира инициативи за подкрепа на колеги в нужда.


Постоянното усъвършенстване и лесният достъп до обучения са друга ценност, която dm изповядва. Служителите могат да се възползват от различни обучения, включително такива по управление на проекти, както и обучения за дрогеристи или бюти консултанти. dm подкрепя развитието на всеки, като осигурява възможности за участие в различни проекти, смяна на отдел и поемане на ръководни позиции. Служителите, които говорят немски език, получават възможност да участват в международни проекти и да обменят опит с други свои колеги от dm концерна.


dm се стреми да осигурява правилния баланс между работа и личен живот. Работното време в компанията е съобразено с индивидуалните потребности на служителите. dm се отнася с разбиране към нуждите на младите родители, както и предлага гъвкави възможности за желаещите да учат в университет.


Усилията на dm България са насочени към създаване на работен баланс, личностно развитие и принос към общността


Освен индивидуално развитие в dm вярват, че и приносът към обществото и околната среда също са важни за чувството за удовлетвореност, принос и полезност, от което всеки има нужда. На първо място компанията се стреми да предлага избор от устойчиви продукти на своите потребители, но много от инициативите са насочени и към самия бизнес. Такива са създаването на продукти с неутрално въздействие върху околната среда, оптимизация на логистичните процеси, както и множество кампании, насочени към обществени каузи и опазване на околната среда.


Историята на dm България

  • dm България открива първия си магазин през 2009 г. в гр. Видин.
  • Компанията има разнообразен асортимент от над 16 000 продукта.
  • В dm България работят над 800 служители.
  • dm има 93 магазина в общо 30 града заедно с централен офис в гр. София и централен склад в с. Гара Елин Пелин.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK