30 години "ФАНТАСТИКО" - Как партньорството с веригата помага на български производители

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

30 години "ФАНТАСТИКО" - Как партньорството с веригата помага на български производители


"ФАНТАСТИКО е част от мен и винаги ще е в сърцето ми!"
Думите не са на член на семейството, което притежава най-голямата българска верига за хранителни стоки, а на собственичката на фирма, която започва и развива бизнеса си през последните 20 години в партньорство с "ФАНТАСТИКО". Като нея са десетки малки производители, които успяват да разширят производствата и продажбите си чрез успешно партньорство с веригата. Някои започват съвместна работа с компанията по чисто емоционални причини, защото са харесали супермаркета, от който пазаруват за вкъщи, или заради случайна среща с представител на "ФАНТАСТИКО". Българските производители винаги са имали специално място на щандовете в супермаркетите на веригата. Срещаме ви с трима от тях - Поля Първанова, управител на фирма "Д-р Кескин Логистик", която предлага диетични, диабетични и биопродукти, земеделският производител Пламен Петров и Младен Радев, собственик на телеугоително стопанство "Ферматъ" и месокомбинат "Братя Радеви".


Разкажете ни за първата си среща с "ФАНТАСТИКО".


Поля Първанова, управител на фирма "Д-р Кескин Логистик"

Поля Първанова, управител на фирма "Д-р Кескин Логистик"


Поля Първанова: Преди 20 години една студентка сложи червило на паркинга, смени маратонките с токчета, за да пресече един нов свят. Без опит, въоръжена само с вярата в идеята си, поех по труден и малко познат път - различната храна - диетични, диабетични и здравословни продукти. Пресякох прага на "ФАНТАСТИКО" плахо и несигурно. Не знаех какво да очаквам. За първи път голяма търговска верига се осмеляваше да насочи поглед към непопулярните по това време "Здравословни храни". Срещнах млад и интелигентен мъж, който искаше не просто да прави бизнес. Той пое риска да бъде пионер, да бъде пръв в България - г-н Владимир Николов (оперативен президент на "ФАНТАСТИКО") - новатор и визионер. Дадохме начало на предизвикателството. Беше трудно, много трудно, но бяхме партньори в общо начинание. Да, събра ни вкусът към новото, различното, предизвикателното.
Младен Радев, собственик на телеугоително стопанство "Ферматъ" и месокомбинат "Братя Радеви"

Младен Радев, собственик на телеугоително стопанство "Ферматъ" и месокомбинат "Братя Радеви"


Младен Радев: Съвсем искрено, първата ми среща с веригата беше в техен търговски обект. Този, в който аз и семейството ми пазаруваме ежеседмично - "ФАНТАСТИКО" - SkyCity Mall. Признавам, че в този супермаркет ми е приятно да прекарвам време, без непременно да пазарувам. Не бързам да изпълня списъка с покупки и да изляза, а мога да се разхождам безцелно.


Пламен Петров, земеделски производител

Пламен Петров, земеделски производител


Пламен Петров: Моята първа среща с "ФАНТАСТИКО" се случи на едно отчетно-изборно събрание на "Дунавските овощари" в Русе. Те бяха поканили всички търговци на големите вериги и, разбира се, и екипа на "ФАНТАСТИКО". Всяка верига се намираше в различен кът. Направи ми впечатление, че край единия кът имаше много хора, отидох там и видях табелата на "ФАНТАСТИКО". Изчаках си реда и седнах на масата. След дискусията, която проведохме, вече знаех, че искам да работя с тази компания. Видях един истински професионалист в лицето на Ваня Пашова - търговски директор, отговарящ за доставките на плодове и зеленчуци във веригата.


Кои са причините за партньорството ви с веригата до днес?


Младен Радев: Първата причина е чисто емоционална. Както вече казах, потърсих контакт първо с "ФАНТАСТИКО" именно заради това, че харесвах магазина, в който пазарувах. Когато взех решение да разширя продажбите на телешко месо и в София, първо потърсих контакт с продуктовия мениджър на месо във веригата. Спомням си и досега, обадих се някъде към 10:00 - 11:00 ч. сутринта, а в 14:00 ч. вече имах среща. Беше изумително бързо. Хареса ми, че са бързи. Но докато подпишем първия си договор, мина доста повече време. Причината беше, че компанията има сериозни изисквания към качеството на продуктите и организацията на доставките до търговските обекти. Въпреки забавянето аз бях доволен от това, че качеството е важно за тях. Компанията ни се гордее с произхода и качеството на месото, което предлага, и да срещнем партньор, изповядващ същите ценности, беше наистина приятно.


Пламен Петров: Вече 5-6 години работим с веригата. Основните причини за партньорството ни с "ФАНТАСТИКО" е, че това е водеща българска верига. Имат много добро отношение към българските производители. Помислили са за всеки един детайл за улеснение на производителите.


Поля Първанова: Последваха години упорита работа. Реновираха се магазини. Развиваха се марки, продукти, опаковки. "ФАНТАСТИКО" ставаше все по-модерен и красив - притегателна сила за хора с вкус към различното, качественото, здравословното, Търсещи, знаещи, изискващи. Тук трябваше да има всичко, но само ако е най-доброто. През годините срещнах много и различни хора във "ФАНТАСТИКО" - професионалисти и съмишленици, приятели. Благодарна съм на всеки един от тях, благодарна съм за всяка дилема и спор, решени в диалог, за опита, уроците и предизвикателствата. За победите, защото всичко това направи мен и "Д-р Кескин" по-добри.


От началото на партньорството до сега как се разви вашата компания и смятате ли, че партньорството с "ФАНТАСТИКО" има роля в развитието и разрастването на вашия бизнес?


Младен Радев: Често, когато говоря с колеги и други клиенти, определям "ФАНТАСТИКО" като гръбнака на нашия бизнес. Когато през 2018 година започнахме да произвеждаме и свинско месо, отново разчитахме на веригата да бъде наш партньор в новия за нас бизнес. И те не ни подведоха. Наистина започнахме с плахи стъпки - няколкостотин килограма седмично, а сега доставяме тонове.
Имали сме и трудни моменти, но сме преминавали през тях заедно и сме стигнали до сегашните си обеми благодарение на доброто си партньорство и желанието и на двете страни да успеят. За финал ще кажа, че и до ден днешен семейството ми си пазарува продуктите си от "ФАНТАСТИКО". Благодаря на компанията за уроците и помощта! С "ФАНТАСТИКО" пораснахме и се надяваме на още дълги години успешно партньорство.


Пламен Петров: От началото на партньорството ни с "ФАНТАСТИКО" до сега се случиха няколко хубави неща . Успяхме да разширим ябълковата ни овощна градина почти със сто процента, също така закупихме и нова техника. Считам, че работа ни с "ФАНТАСТИКО" има голяма роля за това.


Поля Първанова: Днес всеки път, когато влизам във "ФАНТАСТИКО", поглеждам "БИОзоната" и виждам олицетворението на една мечта - огледало и синхрон на моя бизнес и път. Благодаря на Владимир Николов, че избра мен за начало на този необятен днес проект. Част от моя успех е "ФАНТАСТИКО". Част от успеха на "ФАНТАСТИКО" е биозоната на супермаркетите, а част от нея е "Д-р Кескин". "ФАНТАСТИКО" е част от мен и винаги ще е в сърцето ми!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK