Българският системен интегратор SSARM дарява щастие и усмивки на деца по време на пандемия

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Българският системен интегратор SSARM дарява щастие и усмивки на деца по време на пандемияИ 2021 г. изпратихме в сянката на COVID-19, притиснати от ограничителни мерки, несигурност и страх, превърнали се в част от всекидневието ни. Констатирайки загубите, често безсилно подминаваме може би най-голямата: загубата на сплотеността, на инстинкта, който ни събира и прави хора. Вероятно всеки от нас вече си е изработил механизъм, по който да се справя с тази липса, но тук ще разкажем за общото усилие на една българска компания да я компенсира. Как? Като обедини хората и превърне загубата в придобивка, създавайки и раздавайки радост на най-засегнатите в капсулирания ни живот - нашите деца.


Децата се нуждаят от лично отношение


Коледа е време за семейството, време за смирение, време да сме заедно. Именно заради това в края на 2021 г. SSARM стартира коледна инициатива съвместно със Сдружение "SOS Детски селища България" и Фонд "За децата на героите". Той е създаден от фондация "За доброто" в разгара на втората вълна на пандемията, когато десетки лекари, медици и учители загубиха живота си и оставиха своите деца. Основна цел на кампанията е да ангажира вниманието на децата върху опазването на околната среда, развитие на тяхната креативност, да накара тях и техните семейства да усетят духа на семейния уют.
В рамките на каузата фирмата организира дейности, ангажиращи вниманието и въображението на деца на възраст между 4 и 19 години от цялата страна.


"Имахме желание да се срещнем на живо, но предвид противоепидемичните мерки решихме да намерим алтернатива, използвайки съвременните методи за комуникация, за да не излагаме на риск както нашето здраве, така и това на децата", коментират от ръководството на компанията.


Използвайки една от платформите за онлайн комуникация, е организирана работилница на Дядо Коледа, където в направата на играчки се включват деца от "SOS Детски селища България", както и тези на служителите на SSARM. По техни думи онлайн срещата между деца от центровете за настаняване от семеен тип в Габрово, Трявна и Велико Търново и децата на служителите е съхранила и предала всички емоции на неповторимия жив контакт, като е предизвикала силен емоционален отзвук. От Фонд "За децата на героите" пък са изпратили емоционално зареждащи снимки и видеа до организаторите, в които са заснели процеса по направата на играчки.


"Не искахме да се ограничим само до финансово дарение към двете организации, защото така на децата им липсва емоцията и личното отношение, каквато всъщност е основната идея на тази кампания", коментира Николай Паунов, собственик на SSARM.


С непоколебимото съдействие на двете организации фирмата е осигурила всички работни материали, изпратени до трите детски центъра на "SOS Детски селища" и до 10 деца на лекари, медици и учители, загубили борбата с COVID-19, стипендианти на Фонд "За децата на героите".


"С организирането на тези активности искахме да накараме децата да се забавляват и водени от идеята за екипност и единност, да предизвикаме тяхната мисъл в посока социална активност и ангажираност", акцентира Николай Димчев, управител на компанията. Преди да се срещнат онлайн, малчуганите са изобразили в рисунки по зададена тема "Моите мечти" най-съкровените си мисли и блянове. С рисунките, изпратени от децата, е направена изложба в офиса на фирмата.


Българският системен интегратор SSARM дарява щастие и усмивки на деца по време на пандемия


Отново заедно напролет


Наред с книжки, лакомства и подаръци всички деца са получили живи коледни дръвчета, които са украсили с направените по време на работилницата играчки. При нормализиране на обстановката в страната тези дръвчета ще бъдат засадени през пролетта на територията на Трявна. От ръководството на компанията се надяват, че така ще възпитат у децата грижа и отговорност към околната среда. А с всички художествени творби компанията е изработила календари с послание "Последвайте ни и нека заедно да подадем ръка на децата да следват мечтите си" за своите клиенти и партньори.


"Подарявайки тези календари, ние се надяваме да вдъхновим повече компании да вземат участие в подобни каузи, защото е изключително вълнуващо и защото си заслужава, както и да напомним, че децата са нашето бъдеще и ние сме отговорни за тяхното правилно развитие. Животът в условията на пандемия не ни попречи да допринесем за доброто настроение на всички деца, които се включиха в кампанията. Големи и малки, внесохме цвят в иначе сивотата, в която напоследък живеем", заключва Николай Паунов.


Родители герои за инициативата


"Кампанията, която проведе SSARM, накара семейството ни отново да събуди творческото у себе си. Децата се заредиха с положителни емоции и коледното настроение завладя всички ни. Почувствахме се отново заедно, за което благодарим", коментира Велислава Гоцова от Пловдив, майка на две от децата от Фонд "За децата на героите".


"Благодаря, че имахме възможност заедно с вас да изживеем една коледна приказка с хубави емоции и весели преживявания", споделя Андрей Андреев от Разград, баща на деца, също членове на Фонд "За децата на героите". "Децата още в първия момент много се зарадваха и очакваха с нетърпение материалите, за да започне работният процес, а след това се постараха да изработят играчките така, както ги чувстват и мислят. Гордеят се с календарите, които получихме", допълва той.


Инициативата трогва и развълнува децата от Център за настаняване от семеен тип, гр. Габрово


Оказва се, че за големи и за малки емоциите са били еднакво силни. "Не сме очаквали, че може да ни бъде толкова весело и приятно сред играчки, лепила, материали и цветове и сред по-малки от нас. Като виждаме, че някъде толкова деца правят същото като нас и че се получава хем забавно, хем истинско, се почувствахме като на онлайн конкурс за най-добро представяне или участници във видеоигра и се впуснахме с пълни сили и желание да имаме най-хубавите елхи и играчки. И спря да ни интересува, че сме момчета, че сме големи, че май направихме най-странните снежни човечета. Много сме доволни, че участвахме! Беше различно и наистина забавно!", споделят Мариян - почти на 18, и Михаил - на 16 години.


За още две момичета преживяването също се оказва незабравимо. "Може би ние четиримата бяхме най-големи от участниците. Радваме се, че се включихме в това събитие - различно, много емоционално, празнично, коледно. В ЦНСТ винаги украсяваме, подготвяме и елхата, и сладките, и лампичките - всичко. Свикнали сме да сме заедно и участваме в много събития, но сега беше наистина различно! Докато правехме играчките, виждахме и чувахме останалите. Госпожата ни беше обяснила цялата идея на работилничката и през всичкото време коментирахме и сребърния смърч, и подарените гирлянди и украси, както и започнахме да си спомняме минали Коледи и случки, и емоции. Беше много задушевно и мило. Не спирахме да обсъждаме и какво ли се случва в Детското селище в Трявна и в домовете на другите деца, и в другите ЦНСТ. Започнахме помежду си да се настройваме да имаме най-хубавите елха и играчки - всичко се получи естествено. Беше ни хубаво", разказват Виктория (на 18 години) и Катя (на 16 години).


"SOS Детски селища България" изказват благодарност за инициативата


"Децата и младежите, за които се грижим в социалните услуги, предоставяни от Сдружение "SOS Детски селища България", бяха приятно изненадани и с желание се включиха в изработването на коледна украса, с материали, предоставени от фирма SSARM. В организираната творческа работилница те успяха да съпреживеят приятните моменти от подготовката за празника в онлайн връзка с останалите участници. Живите елхи, които получихме от фирма SSARM, допринесоха за празничното настроение и усещането за коледна топлина и уют. Продължаваме да се грижим за тях, докато дойде време да бъдат засадени. Благодарим за предоставената възможност да творим и да помечтаем! Благодарим за календарите, в които децата с радост откриха и своите рисунки, изпратени за конкурса "Моята мечта", организиран от фирма SSARM! Благодарим за съпричастността и съпреживяната радост в навечерието на коледните и новогодишните празници!" - допълват от "SOS Детски селища България".
Със съдействието на ССАРМ най-съкровените мечти "оживяха" пред децата, илюстрирани върху белите листове.


Българският системен интегратор SSARM дарява щастие и усмивки на деца по време на пандемия

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK