Еxleasingcar.bg: най-прекият път до хиляди употребявани автомобили с ясна история

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Еxleasingcar.bg: най-прекият път до хиляди употребявани автомобили с ясна история

© ShutterstockНамирането на употребявани автомобили в България с ясна сервизна история, на реални километри и без скрити дефекти никога не е било лесно.


Според последните проучвания дори в Германия един от четири продавани автомобила от частни лица е с манипулиран километраж. За България техният дял вероятно е 90%.


От повече от две години насам, с епидемията от COVID-19, а сега и с войната в Украйна, достъпът до качествени коли втора употреба стана още по-сложен. Тези две извънредни събития доведоха до недостиг на компоненти за производството на нови коли. В резултат на което търсенето е по-голямо от предлагането, а дори за масов нов автомобил се чака немислимите доскоро между 8 и 12 месеца. Съответно редица западноевропейци решиха да отложат замяната на старите си коли с нови. Последиците от тези фактори, оказващи влияние върху бизнеса, са, че пълноводната река от коли внос от Западна Европа към България почти пресъхна. Наличностите в автокъщите в страната намаляха, а намирането на стойностен автомобил от тази част на Европа се затрудни неимоверно.
На този фон българската компания Nexion International предлага решение за всички, които търгуват с употребявани автомобили - достъп до база данни с продаващи се автомобили от банки и лизингови компании, които нямат интерес да се забъркат в скандал с нередовна кола. На платформата exleasingcar.bg изборът е между 2000 и 5000 автомобила всеки ден.


Автомобилите са с произход Холандия, Белгия, Франция, Испания, Германия, Италия, Австрия, Люксембург, Дания, Литва, Полша и др., като в повечето случаи са върнати от лизинг. В Западна Европа автомобилите се купуват основно на оперативен лизинг, което означава, че, когато станат на 3 до 5 години, те се връщат на лизинговите фирми, които търсят вариант да ги продадат.


Предвид факта, че става дума за няколко милиона коли на година, предпочитаният модел е чрез търгове. Всяка лизингова фирма има свой търг, чрез който продава десетки, а в някои случаи стотици хиляди автомобили, върнати от лизинг всяка година. Платформата www.exleasingcar.bg, разработена от Nexion International, обединява офертите от всички европейски търгове на едно място, както booking.com обединява всички оферти за хотели на едно място.


Всички автомобили на сайта са с ясна сервизна история, гарантирано неманипулиран километраж, нещо повече - пълна информация за проблемите, които колата има. Средно за всяка кола от платформата има над 40 снимки, документирали всяка забележка - одраскване, удар и т.н. Нещо повече - детайлната проверка от специализирани фирми е установила какъв е размерът на грайфера на гумите, какво е състоянието на спирачките, окачването, има ли някакви механични проблеми и т.н., като и тази информация е на разположение на желаещите да придобият съответния модел.


За желаещите да ги купят остава само да се регистрират в платформата, да изберат автомобилите, към които имат интерес, и да посочат максимална сума, която дават за всеки от тях. Следва търг, в който търговецът, дал най-висока цена, получава автомобила. С всички документи, транспорта и застраховките, които съпътстват пътя на една кола от продавача до автокъщата в България, се занимава екипът на Nexion International, което е още един огромен плюс за клиентите на платформата.


Автомобилите са средно на пет години, а според създателите на платформата в бъдеще търсенето на коли в диапазона 3 - 5 години ще става все по-голямо. "До момента има два варианта за намиране на коли от собствениците на автокъщи - работа с посредник, който прибира сериозна комисиона, и лично обикаляне на автокъщите, което пък не е ефективно. С наша помощ търговецът може да се фокусира върху важните неща - да продава автомобили", казва съоснователят на Nexion International Милен Манов. Ефективността на този модел той е видял в Канада и САЩ и заедно със съдружника си е решил да пренесе опита в България.


Освен собствениците на автокъщи като потенциални клиенти от компанията виждат и дилърите на нови автомобили, които имат отдели и за употребявани.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK