ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът и активността са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник"

"Главболгарстрой" изгради от руините на стара фабрика нов технологичен завод

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Инж. Петър Петров - ръководител "Строителни обекти" в "Главболгарстрой" АД

Инж. Петър Петров - ръководител "Строителни обекти" в "Главболгарстрой" АД
Визитка


Инж. Петър Петров е ръководител "Строителни обекти" в "Главболгарстрой" АД. Отговаря за цялата строителна дейност от проектирането до реализирането на строителните проекти. През годините е работил по изпълнението на ключови за "Главболгарстрой" обекти. Бил е ръководител на екипа за "Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София"; ръководител на екипа за проектиране на "Транспортен възел Лъвов мост"; ръководител проект "Рехабилитация на настилките на Пристанище Варна Запад" - гр. Девня; ръководител проект "Рехабилитация на железопътната инфраструктура Пловдив - Бургас" и др. Работи в "Главболгарстрой" АД от 2012 година.


Новата фабрика на "Мебели Виденов" в Ямбол

Новата фабрика на "Мебели Виденов" в Ямбол


Проектът


С тържествена церемония в Ямбол беше открита новата производствена сграда на "Мебели Виденов" - база "Тунджа". Проектът бе изпълнен от "Главболгарстрой" АД. Това ще увеличи производствения капацитет с 30% и ще отвори нови 200 работни места в мебелната компания.
На церемонията по откриването присъстваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански и неговите заместници Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов, областният управител Васил Александров, главният архитект на община Ямбол Константин Якубович.
"Днес искам да поздравя и да изкажа своята искрена и дълбока благодарност към целия екип на "Мебели Виденов" за поредната инвестиция в нашия роден град. Тази инвестиция е пример за всички в България, защото тя е изградена с много високи критерии и на високо технологично европейско ниво. Искам да ви благодаря за грижите, които полагате за вашите служители, за отличните условия на труд, които им осигурявате, и справедливите възнаграждения, защото, както всички знаем, най-важният капитал на една държава, на един град и на всяко предприятие - това са хората", каза кметът на община Ямбол Валентин Ревански. Събитието беше почетено и от президента на Република България Румен Радев, който изпрати поздравителна нота.


Откриването на новия завод с танц на ансамбъл "Ромбана" при Народно читалище "Съгласие – 1862" с ръководители Мая и Румен Тодорови

Откриването на новия завод с танц на ансамбъл "Ромбана" при Народно читалище "Съгласие – 1862" с ръководители Мая и Румен Тодорови
Господин Петров, наскоро приключихте строителството на нова производствена база на "Мебели Виденов" в Ямбол. Разкажете повече за проекта - реконструкция на съществуваща база ли беше или изцяло нов строеж? Какви предизвикателства срещнахте в хода на строителството?
- Сградата е бившата тъкачна фабрика "Тунджа", строена е през 60-те години на миналия век. Фабриката е с площ 155 дка. Застроената площ е в размер на 52 дка. Основно предизвикателство в изпълнението на проекта беше краткият срок за изпълнение на проекта. Когато подписахме договора месец март 2021 год., обектът представляваше една изоставена, полуразрушена фабрика. Стартирахме с укрепване на съществуващата конструкция и нова хидроизолация по покривите. Изградихме нова дъждоотводна канализация. След това направихме нова стоманобетонова настилка. Боядисахме производствените халета и започнахме да монтираме производственото оборудване. Подвързахме всяка една машина със съответните инсталации. В производствените и складовите площи монтирахме 12 хил. осветителни (енергоспестяващи) LED тела. След изграждане на външните площадкови мрежи изградихме вътрешнозаводски пътища с павета за тежко натоварване в размер на 21 хил. квадрати метра.


Преди строителството обектът представлява изоставена, полуразрушена фабрика.

Преди строителството обектът представлява изоставена, полуразрушена фабрика.


Руините от обекта преди да започне строителството

Руините от обекта преди да започне строителството


Какви са основните конкурентни предимства на "Главболгарстрой" като строител в сегмента на индустриалните и логистичните проекти.
- Основните предимства на нашата компания са добрият мениджмънт в управлението на строителните процеси. Това предполага и води до бързо и качествено изпълнение на възложените проекти. Без съмнение, голямо богатство са също работниците и служителите на компанията. Те са нашият най-ценен ресурс в стабилната ни и изградена с годините корпоративна структура. Преминаваме през трудностите заедно с отговорния екип от професионалисти.


"Главболгарстрой" изгради от руините на стара фабрика нов технологичен завод


Имате богат опит във всички направления на сградното и инфраструктурното строителство. Върху какви проекти е фокусът на компанията в момента?
По мои наблюдения тази година има бум в промишленото производство, като обектите се изграждат основно със сглобяеми стоманобетонни елементи и стоманени конструкции. Затова "Главболгарстрой" започна строителството на нова фабрика за сглобяеми предварително напрегнати стоманобетонни елементи край Пазарджик. Освен това в работата ни с всеки възложител вече проектираме така, че задължително да има възможност за поставяне на фотоволтаични инсталации на покрива, които макар и не в пълен обем все пак намаляват в известна степен разходите за електроенергия.


"Главболгарстрой" изгради от руините на стара фабрика нов технологичен завод


Как "Главболгарстрой" се справя със сроковете и договорените цени в условията на бързо растяща инфлация и затруднени доставки?
- Ние се справяме с растящата инфлация и сроковете за доставка, като при сключване на договора договаряме единични цени за всички материали за целия проект. Авансираме нашите контрагенти и доставчици и те стават наши партньори в изпълнението на обекта. Инфлация с такива темпове изисква гъвкавост и своевременна реакция на управленско ниво.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK