Море и звезди в центъра на София на Бакхус Fish Fest този уикенд

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Море и звезди в центъра на София на Бакхус Fish Fest този уикенд

© Рая Илиева-Делчева



За един уикенд езерото в парка на Военна академия в София отново ще е пълно - на 1 и 2 октомври там ще се проведе петото издание на фестивалa за морска храна "Бакхус Fish Fest".


"Бакхус Fish Fest" е безкешово събитие, ще бъде от 11 до 21 ч. и двата дни и вече традиционно ще събере ресторанти, напитки и търговци, насочени изцяло към морските храни, но тази година фестът става и "звезден" - като част от програмата, която иначе включва музика и майсторски класове, победителката от MasterChef Мария Жекова и ценител на прясната риба ще споделя свои рецепти.


Море и звезди в центъра на София на Бакхус Fish Fest този уикенд




Билети: тук


С какви вкусотии ще е пълно езерото


За четирите си досегашни издания тематичният фестивал показа, че у нас има много мегдан за развитие на рибната култура, но и много любопитство към нея. Петото издание, изглежда, ще надгради успеха от предишните и ще бъде най-интересното досега.


Море и звезди в центъра на София на Бакхус Fish Fest този уикенд

© Рая Илиева-Делчева


Над 100 вида риба и морски дарове ще посрещат посетителите на щанда на "МЕТРО България", а "МЕТРО Академия" на втора локация ще ги приготвя на барбекю. Отделно 12 други заведения ще отразяват различните лица на морските ястия с pop-up локации: от мексикански такоси с риба до бургери с рапани, от рибена чорба до гьоза и жабешки бутчета, риба на скара и паста с морски дарове.


Бурканчета с черноморски улов, бутилки екстра върджин зехтин и оцет, ферментирали пасти, идеални за марината, печива и сладкиши ще допълват картинката на храните.


Море и звезди в центъра на София на Бакхус Fish Fest този уикенд


Напитките пък ще включват всичко от посветен винен бар с български бутикови вина, през баварска и няколко марки българска крафт бира, узо и китайска ракия, (без)алкохолни коктейли. Откъм питиетата без "градус" ще има също студени билкови чайове и газирани такива без консерванти, както и ароматно кафе и горещ шоколад.


Пълния списък може да видите тук.


Програмата, наградите, звездите и картите


Събитието трае от 11 до 21 ч. и двата дни и е изцяло безкешово с оглед бързината и хигиената на обслужване: плащанията стават с дигитален портфейл (Google Pay, Apple Pay и др.), с дебитна или кредитна карта.


Ния Петрова и Джейми Макдоналд

© Рая Илиева-Делчева

Ния Петрова и Джейми Макдоналд


Програмата може да се следи тук, а първите детайли вече са известни - програмата ще включва музика на живо, както и майсторски класове, сред които ще бъде и този на Мария Жекова от MasterChef.


Събота:
14:30 ч. - Какви са тайните на маринатите и ферментациите - водена от Антон Васев, So Ferments
16:00 ч. - Какво да имаме предвид, когато пазаруваме риба и морски дарове, в зависимост от повода, рецептите и бюджета ни - водена от шеф Юри Велев, "МЕТРО Академия"
16:30 - Рецепти с паламуд и защо да обичаме черноморските риби, водена от Мария Жекова и "Черноморски улов"


Неделя:
14:30 ч. - Какви подправки да ползваме според рибата, водена от Валя Герджикова, Spizing
16:00 ч. - Как се почистват калмари (и защо е важно да можем), водена от шеф Юри Велев, "МЕТРО Академия"


Море и звезди в центъра на София на Бакхус Fish Fest този уикенд

© Рая Илиева-Делчева


Играта на Mastercard пък ще пренесе посетителите на феста от живия и шумен център на София до истинско винено райско кътче на брега на река Дунав: голямата награда е незабравим уикенд в една от най-горещите дестинации в България в момента - бутиковият туристически комплекс Bononia Estate Winery & Resort. Уикендът включва първокласен ресторант, ръководен от шеф Филип Захариев, превъзходна хотелска част, луксозна SPA и релакс зона, изба и лозя.


С немалка доза сигурност можем да кажем, че на 1 и 2 октомври езерото на Военна академия ще е пълно - и с храна, и с интересни класове, срещи и демонстрации, но и с много положителни емоции, които да ни "държат влага" с хубавия спомен чак до догодина.


Билети: тук


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK