eMAG предлага: Как да почистите пепел от камината бързо, лесно и безопасно

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

eMAG предлага: Как да почистите пепел от камината бързо, лесно и безопасно

© ShutterstockТвърдото гориво все още e популярен начин за отопление през зимата. Без значение дали горите дърва, пелети или въглища, в камината, котела и дори в скарата на двора винаги се събира пепел, която трябва да се почиства. В такъв момент прахосмукачката за пепел е наистина добро решение - осигурявате си бързо и лесно почистване, без да ръсите пепелта на други места, докато я събирате или пренасяте. Ето няколко приятни предимства, които ще ви осигури използването на прахосмукачка за пепел.


Безопасност


Не е съвсем безопасно да събирате пепелта с метла и лопата или с обикновена прахосмукачка. Важно е да знаете, че пепелта изстива напълно за около 24 часа, така че е не е изключено в нея да има живи въглени, които биха могли да причинят повреда на прахосмукачката или дори пожар.
От своя страна специалната прахосмукачка за пепел е обезопасена и пригодена за работа с горещи материали - в повечето случаи тя има метализиран маркуч и огнеупорен контейнер за събиране на пепелта. В нея могат да попаднат частици с температура до 60°С, без това да навреди на устройството или да създаде опасност за вас. Това позволява да почиствате печката, камината или скарата по всяко време - когато пожелаете или се налага да го направите.


Безупречна чистота


И сами знаете колко трудно е да се събере и отнесе навън пепелта от камината. Често тя се разпръсва наоколо и ви отваря още повече работа. В повечето случаи част от прашинките се разнасят из въздуха или полепват на други места в дома ви, след което се налага допълнително почистване на подовете или килимите.


Обикновената прахосмукачка не е в състояние да филтрира толкова фини частици, колкото има в пепелта, и на практика ги издухва обратно в стаята. Ето защо в този случай тя не е най-добрият вариант.


Прахосмукачките за пепел съдържат специални филтри, които задържат максимално количество пепел, без да я разнасят наоколо. Обикновено филтрите могат да се мият, което е гаранция за добра работа и при следващото използване.


Добра цена


Обикновено прахосмукачките за пепел не са на високи цени. Всъщност в много случаи домакинските прахосмукачки са доста по-скъпи. Във всеки случай обаче инвестицията в такава специализирана прахосмукачка си струва, тъй като тя, освен че ще ви спести много разходи по почистването на дома, ще допринесе и за поддържането на по-здравословна атмосфера в помещенията.


Лесно използване


Да използвате прахосмукачка за пепел е точно толкова лесно, колкото да пуснете и обикновената прахосмукачка. Прочетете указанията на производителя, за да сте сигурни, че работите правилно с нея.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK