Киберзащита при хибриден модел на работа

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Киберзащита при хибриден модел на работа


Безспорно се вижда, че през 2022 година хибридната работа вече се превръща в неразделна част от ежедневието на служителите в частния и публичния сектор не само поради високите ползи, свързани с работната производителност, но и чистото финансово изражение, което, комбинирано с използването на все по-модерни технологии, води до висока конкурентоспособност, гъвкавост и удовлетвореност сред служителите.


Същевременно, заедно с множеството ползи, се наблюдава и изключителен ръст в кибератаките. Поради тяхната сложност и трудно засичане прогнозните разходи до 2025 ще нараснат до $10.5 трилиона в сравнение с $3 трилиона през 2015 година (Mclean, 2022). Реалността показва, че над 80% от организациите всъщност не са готови да отговорят своевременно на темпото, с което новите заплахи растат, а това довежда до пробиви, костващи както откраднати данни, така и прекъсване на работни процеси и отражение в значителни финансови загуби (IBM, 2022). Това е така, защото независимо от естеството на работа - от офис среда, отдалечено или хибридно - крайните мишени на кибератаките остават потребителските акаунти и техните устройства.


Поради тази причина ние от Crayon Bulgaria отдаваме изключителна важност на подхода и решенията, чрез които изграждаме подходяща киберзащита за нашите клиенти. Microsoft Defender for Business е безспорният ни избор за малки и средни предприятия, избрали модерната работна среда и интеграция с облачните услуги на "Майкрософт".
Платформата покрива всички стандартни функционалности, сред които:

  • антивирусна защита
  • ограничаване на достъпа до сайтове с ниска репутация
  • мрежова филтрация по IP адреси и сертификати
  • забраняване на определени видове файлове.
Едно от основните преимущества, които Crayon Bulgaria предоставя като "Майкрософт" партньор, е ускорена програма за разгръщане на решението. По този начин даваме бърз достъп на нашите клиенти до една по-сигурна среда, интегрирана безупречно с други М365 решения и предоставяща изключителни ползи, някои от които биха могли да бъдат обобщени в следните няколко точки:
  • Автоматично разследване и възстановяване
Вместо да губим време, изследвайки множество различни събития, опитвайки се да намерим взаимовръзки, може да разчитаме на Defender for Business да направи всичко това автоматично за нас. Така заплахите и атаките могат да бъдат автоматично обезвредени. Впоследствие се генерира информация, показваща всяка стъпка от атаката със съответната причинно-следствена връзка. Например потребител отваря документ, получен по имейл, който задейства код, изпълняващ други процеси, и шифрова определени документи. При комбинация с услуги като Controlled Folder Access за OneDrive и Microsoft Defender Application Guard защитата от Ransomware атаки може да бъде допълнително подобрена.
  • Консултация с експерт по сигурността
Понякога нямаме необходимите ресурси или знания, за да разберем добре определена заплаха. Затова може чрез портала на Defender for Endpoint да поискаме консултация с експерт по сигурността на "Майкрософт", който да ни помогне в разбирането и обезвреждането на конкретна заплаха.
  • Изолация на компютри и позволяване на определени процеси
Microsoft Defender for Business ни дава пълна видимост върху устройства, които управляваме и други, които са в нашата мрежа. По този начин не само виждаме потенциални слаби точки на защита, но и компрометирани устройства, които могат да разпространят конкретна атака. Затова при необходимост конкретен заразен компютър може да бъде изолиран от всички останали в същата мрежа. Това ще ви даде възможност и да разследвате допълнително заплахата с отдалечена сесия и извличане и анализ на карантинираните зловредни файлове.
  • Атака на ниво памет
Едни от най-трудно уловимите атаки са тези, които се случват на ниво памет и никакви данни не се записват на диска. Defender for Endpoint засича подобни атаки, като например програма, представяща се за Microsoft Word, но извършваща нетипични и подозрителни дейности. Други подобни атаки, които могат да бъдат предотвратени, започват с потребител, стартиращ привидно безобиден файл, който инжектира код между процеси и може да бъде използван за запис на екранни снимки или всяко натискане на клавишите на клавиатурата.
  • Оценка на риска на устройство
Опитът на Crayon Bulgaria при работа с организации от различни сектори показва, че една от най-търсените възможности на подобно решение за защита е оценка на риска в реално време. Defender for Endpoint използва услугата за условен достъп в Azure активна директория и Intune политики за съответствие, за да проверява непрестанно текущото състояние на Windows, iOS и Android устройства. При засечена заплаха и промяна в нивото на риска достъпът до организационни данни може да бъде автоматично и навременно преустановен, гарантирайки на нашите клиенти гъвкавост и автоматизация, които защитават динамично техните важни данни.
  • Интеграция с Microsoft 365 услуги
Разбира се, като всички останали "Майкрософт" продукти Defender for Business работи безупречно и извлича множество ползи от интеграцията си с други услуги като Defender for Cloud Apps и Defender for Identity. Това означава, че платформата може да работи с много по-богат набор от данни, свързани както с потребителски акаунти от Active Directory Domain Services, така и с дейностите на потребители и приложения в облачната среда, и да открива взаимовръзки, които да отличат заплахата, преди атаката да бъде извършена. Освен това услугата предоставя защита от загуба на данни, предотвратявайки тяхното неоторизирано копиране. Резултатът е безпрецедентно висока защита по целия периметър на облачни и локални приложения.


В условия на все по-чести, непредвидими и неуловими атаки не може да си позволим компромиси с киберсигурността. Обикновено одитите и анализите на киберсигурността отнемат седмици, които могат да бъдат критични за определени организации. Поради тази причина гладкото и бързо разгръщане на автоматизирано решение като Defender for Business, способността му да открие дори най-трудно уловимите атаки и интеграцията му с други облачни решения за сигурност го правят незаменимо за сигурността на малкия и средния бизнес.


Източници:


Dujay, J. (2022, May 25). Financial benefits apparent with hybrid working. Retrieved from HRReporter: https://www.hrreporter.com/focus-areas/culture-and-engagement/financial-benefits-apparent-with-hybrid-working/366916#:~:text=For%20organizations%20who%20switch%20to,year%2C%20according%20to%20new%20research.


Forester. (2019). The Total Economic Impact of Microsoft Teams. Cambridge, Massachusetts: Forrester Research, Inc.
IBM. (2022). Cost of a Data Breach Report 2022. Armonk, New York: IBM.


Mclean, M. (2022, November 11). 2022 Must-Know Cyber Attack Statistics and Trends. Retrieved from EMBROKER: https://www.embroker.com/blog/cyber-attack-statistics/


Microsoft Defender Security Research Team. (2017, July 12). Detecting stealthier cross-process injection techniques with Windows Defender ATP: Process hollowing and atom bombing. Retrieved from Microsoft Security: https://www.microsoft.com/en-us/security/blog/2017/07/12/detecting-stealthier-cross-process-injection-techniques-with-windows-defender-atp-process-hollowing-and-atom-bombing/


Microsoft Defender Security Research Team. (2017, March 8). Uncovering cross-process injection with Windows Defender ATP. Retrieved from Microsoft Security: https://www.microsoft.com/en-us/security/blog/2017/03/08/uncovering-cross-process-injection-with-windows-defender-atp/


Waber, D. B. (2022). Impacting Financial Performance Through Collaboration. Retrieved from Humanyze.com: https://humanyze.com/impacting-financial-performance-through-collaboration/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK