"ЕурА София" – стратегически консултант за финансиране на иновации

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

"ЕурА София" – стратегически консултант за финансиране на иновации


Светът се върти около иновациите, които правят по-добро бъдещето на всички ни. Как те да се превърнат в достъпна реалност е мисията на "ЕурА" - международна консултантска компания, която насърчава и подпомага добрите идеи на фирми от всякакъв мащаб - от малки и стартиращи предприятия до глобални корпорации.


"ЕурА София" е повече от консултантска фирма, тъй като целта й е да укрепва иновациите в Европа и да свързва новите и малките с утвърдените и глобалните икономически играчи. Да оформя бъдещето с идеи, знания и трансфер на технологии.


Най-новата локация на международната компания е София, като "ЕурА София" е бизнес мост между Германия и България. Българският офис предоставя алтернативни възможности за финансиране на стартиращи предприятия и МСП чрез безвъзмездни средства, субсидии и други публични капиталови инвестиции.
Консултантската компания е стратегически консултант за иновации. Извървява целия път редом с клиента - от идеята до нейната реализация. Ангажира се стъпка по стъпка с израстването на утрешните пазарни лидери в генерирането на идеи за иновации, разработването на нови продукти и услуги и пускането им на международните пазари.
От 2017 г. EurA AG е предпочитан партньор на Европейската комисия, тъй като постоянно насърчава иновациите и мобилността.


"ЕурА София" – стратегически консултант за финансиране на иновации


От Свети Методий до технологичната революция


Седалището на компанията е в германския град Елванген - място, свързано с българската история. В тамошния манастир е бил заточен от 870 до 873 г. славянският апостол Свети Методий и в килията си превежда Библията на кирилица, за да просвещава на писмо и четмо.


Там е основана EurA AG от Габриеле Зайц и Карл Лингел в малкото градче на река Ягст през 1999 г. И когато Габриеле Зайц посещава новия офис на компанията в Campus X в София, тя е учудена колко много българи познават историята и мястото на седалището на компанията.


И както мисията на Свети Методий са просветлените хора, така и консултантската компания цели да гради бъдещето с идеи, знания и споделяне на иновации.


"ЕурА София" подкрепя местните стартъпи с революционни идеи. Амбицията й е например да бъде партньор на следващия победител в програмата EIC Accelerator.


Очаквания за пазарен растеж в България


Габриеле Зайц смята, че България има големи възможности за пазарен растеж. Аргументите й са, че от 25 години българската валута е обвързана с еврото при фиксиран обменен курс, данъчната политика е стабилна, бюджетният дефицит е един от най-ниските в държавите от ЕС. "Българската икономика е експортно ориентирана и напоследък бележи особено силен растеж в ИТ сектора", споделя тя. И предприемаческият й нюх я води към откриването на офис в София, тъй като търговията между България и Германия достига рекордни равнища от 12 млрд. евро през 2022 г., а българският износ възлиза на 7 млрд. евро.


EurA AG наблюдава, че в България има много динамична иновационна екосистема и много стартиращи предприятия с решения за глобални проблеми. Новият офис в София цели местните стартъпи да разгърнат пълния си потенциал и да открият всички възможности за финансиране, които ще им позволят да разширят дейността си в международен план.


Ръководител на българския офис е Моника Димитрова, която е завършила два елитни европейски университета ("Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен и "Бокони" в Милано). Има опит като предприемач, работила е в EurA в Германия, познава добре компанията, владее перфектно немски език. Моника Димитрова и нейният екип ще консултират организациите по всички въпроси, свързани с кандидатстването за еврофинансиране, изграждането на международни мрежи и развитието на бизнеса между България и Германия.


Двете основни теми, върху които ще се фокусира софийският екип на консултантската компания в близко бъдеще, са решения за устойчивост и вертикалите MedTech и HealthTech.


"ЕурА София" – стратегически консултант за финансиране на иновации


Българският мост към германския пазар


Българският офис, открит в края на февруари, е насочен както към утвърдени компании, така и към малки и стартиращи предприятия, които очакват по-добри пазарни възможности от партньорство с германски фирми.
"ЕурА София" осигурява пълна подкрепа на българския бизнес на германския пазар. От помощ в разработването на пазарна стратегия до първите продажби. Услугите включват ситуационна оценка за характеристиките на продукта, параметри, приложения, пазарни тенденции, анализи и приоритети, обратна връзка, развитие на бизнес модела, маркетингова концепция, канали за дистрибуция, привличане на партньори и всичко необходимо за успешно стъпване и развитие на германския пазар.


Макар че българският офис е скоро създаден, вече има два успешни примера за това. "ЕурА София" свързва германска мрежа с "Балканския водороден клъстер" и няколко промишлени предприятия, за да си сътрудничат в производството на зелен метанол от биоразградими отпадъци. Консултантската компания свързва също и българска инженерна компания, която разработва решение за съхранение на водород, с две от водещите изследователски институции в Германия в тази сфера.


Как EurA AG помага за финансиране на иновацията


EurA AG е експерт по европейско и национално финансиране. Компанията подкрепя във всяка стъпка иноваторите, за да се съсредоточат върху тяхната дейност и да не губят време с административни утежнения.


Екипът на "ЕурА София" предлага задълбочен експертен опит при набавяне на грантово финансиране чрез разнообразните програми на EIC, които целят по-голяма достъпност на новите технологии. И по-специално EIC Accelerator, Eurostars и рамкова програма "Хоризонт", които подкрепят иноваторите на всеки етап от разработването на техните решения. Безвъзмездното финансиране чрез EIC Accelerator например е в размер до 2.5 млн. евро за иновации, наставничество и достъп до общността на EIC.


Постоянният преглед на текущи оферти и програми за финансиране позволява на експертите на компанията да съветват по най-добрия възможен начин. Те изключително добре познават финансирането за иновации от европейските грантови схеми и като цяло - на безвъзмездното финансиране, което е и основният бизнес на консултантската компания. "ЕурА София" подпомага компаниите в целия процес на подготовка на техните проекти и документи за кандидатстване. Особено в ранните етапи на развитие на една организация това е много полезен подход, който позволява на клиентите да разширят своята писта и да получат подкрепа от международни експерти.


Експертите дават насоки относно изискванията за предложения и подаване, пишат избрани раздели, включително за въздействие и управление, правят преглед и редактиране на предложения. Помагат в изготвянето на бюджет, събиране и обработка на необходимите административни данни, попълване на онлайн формуляри и т.н.
Намирането на правилните партньори за разработката на иновация или нова технология може да отнеме много време за всеки бизнес. "ЕурА" е стратегически партньор, който може да управлява проекта и да свърже с правилните партньори. Консултантската компания прави анализ на заинтересованите страни, изграждане на консорциум, изготвяне на партньорски договори и проследява необходимите действия на консорциума.


"ЕурА София" – стратегически консултант за финансиране на иновации


Екосистемата на EurA AG


EurA AG се е посветила в изграждането на екосистема, в която стартъпи, корпорации и изследователски институции могат да работят заедно. Тя им позволява да изградят значими отношения и стратегически съюзи, за да рационализират разработването на иновативни решения.


През годините компанията е изградила широки мрежи от най-добрите професионалисти и фирми от различни индустрии. Целта е да свързва изгряващи стартиращи предприятия с утвърдени играчи в различни области и да им помага да изведат идеята си на следващото ниво.


Сферите на дейност са най-разнообразни - от строителната до космическата индустрия.
Визията на компанията е, че иновациите трябва да са устойчиви. EurA AG съветва как фирмите могат да използват оценки на жизнения цикъл, анализи на въглеродния отпечатък, отчитане на устойчивостта и други въпроси, за да развиват устойчив бизнес модел.


EurA AG разполага с 14 локации в четири държави - Германия, Португалия, Белгия и България.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Още от Компании

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK