Представителен офис на ГБС във Вашингтон разширява възможностите на компанията

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Представителен офис на ГБС във Вашингтон разширява възможностите на компанията


Увеличеният търговски обмен на "Главболгарстрой" с водещи производители на високо технологично оборудване в САЩ, както и сътрудничеството с международни асоциации и висши учебни заведения, сред които TCU - Ralph Lowe Institute, GFCC и др., са сред причините българската строителна компания да открие представителен офис във Вашингтон. Тази стъпка бележи следващ етап в поетия от ГБС курс към по-задълбочено международно позициониране и представлява продължение на откритите вече представителства в Брюксел и Виена.


Новооткритият офис на "Главболгарстрой" във Вашингтон отвори врати в началото на този месец и се намира на "Пенсиалвания авеню", в престижната сграда на The Willard Business Center. Той ще бъде ръководен от Денис Р. Дезиел, който има дългогодишен опит в държавната администрация и частния сектор. Решението за откриване на представителство бе взето след обсъждане с членовете на Международния консултативен съвет на ГБС, оглавяван от бившия комисар по разширяването Гюнтер Ферхойген.


Очаквания и ползи
Офисът на строителния холдинг в американската столица ще отговаря за партньорствата на групата в САЩ, включването в разговори и събития, касаещи инвестициите в инфраструктура, развитието на зелени идеи и иновативни строителни практики, стимулирането на екологично отговорни и ефективни процеси, регулаторнaта рамкa и възможностите за нови сътрудничества с водещи американски бизнес и професионални организации.


"Ръководителят на представителството ни във Вашингтон ще има за основна задача да следи отблизо възможностите за финансиране и изпълнение на иновативни и високотехнологични проекти в сферата на строителството и енергетиката, както и да дава предложения за потенциални инвестиции от страна на компанията в различни сектори на американската икономика - каза Калин Пешов, председател на управителния съвет на "Главболгарстрой Холдинг" АД. - Представителният ни офис в Съединените щати е част от звеното в холдинговата структура, фокусирано върху международната дейност и глобалното позициониране на компания, а именно направлението "Стратегии, комуникации и международни отношения". Убеден съм, че стъпването ни в САЩ представлява много добра възможност екипът на "Главболгарстрой" да изгради допълнителни партньорства и да представи работата ни отвъд океана. Вярвам, че новото ни представителство ще отвори и нови врати за развитие на компанията."


Калин Пешов - председател на управителния съвет на "Главболгарстрой холдинг" (в средата), ръководителят на представителството на ГБС в САЩ Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова - зам.-изпълнителен директор с ресор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в ГБС

Калин Пешов - председател на управителния съвет на "Главболгарстрой холдинг" (в средата), ръководителят на представителството на ГБС в САЩ Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова - зам.-изпълнителен директор с ресор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в ГБС


"Главболгарстрой" е международно признат лидер в областта на енергийната и транспортната инфраструктура на Балканите, чието присъствие на пазара в САЩ ще спомогне за по-добро сътрудничество, иновации и успех. Идентифицирането и установяването на партньорства, които са от полза за всички, е отличителен белег на "ГБС" и очаквам с нетърпение да видя какво можем да постигнем заедно, докато вървим напред", обобщи Дезиел , ръководител на офиса на "ГБС" в САЩ.


Пламена Ненкова - заместник изпълнителен директор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в "ГБС", коментира: "Откриването на представителство във Вашингтон и участието на "Главболгарстрой" в "SelectUSA" Investment Summit представлява важна стъпка за компанията. Ангажирани сме с това да разширим присъствието си в САЩ, за да предоставим на нашите клиенти възможно най-добри строителни решения, да работим за налагането на иновации на пазара и да разширяваме партньорската си мрежа".


Ръководителят на представителството на ГБС в САЩ Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова - зам.-изпълнителен директор с ресор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в ГБС

Ръководителят на представителството на ГБС в САЩ Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова - зам.-изпълнителен директор с ресор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в ГБС


SelectUSA Investment Summit


Калин Пешов - председател на управителния съвет на "Главболгарстрой холдинг", ръководителят на представителството на ГБС в САЩ Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова - зам.-изпълнителен директор с ресор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в ГБС, използваха визитата в САЩ, за да се включат и в тазгодишното издание на "SelectUSA" Investment Summit, което се проведе в "Gaylord Convention Center" в Нешънъл Харбър, Мериленд. То събра водещи международни инвеститори, частни бизнеси, организации за икономическо развитие и експерти и се фокусира върху темата за инвестициите в САЩ и работата по укрепване на местната икономика, предоставяйки възможности за глобално сътрудничество.


В рамките на проведените разговори на "SelectUSA" бяха обсъдени възможности за последващо откриване на дъщерна компания на ГБС групата в Бостън, която да се фокусира върху иновативни и устойчиви решения, разработвани в партньорство с академичните среди. Тази инициатива е в продължение и на сътрудничеството на компанията с университета TCU в Тексас и по-конкретно с енергийния институт "Ralph Lowe". В редица разговори с представителя на Международния консултативен съвет на ГБС и директор на енергийния институт в TCU д-р Анн Блънцер са обсъдени именно възможностите за сътрудничество при внедряване на иновативни технологии (вкл. електролизатори за производство на зелен водород) и решения за съхранение на различни видове енергия.


В допълнение, "Главболгарстрой" ще работи и за задълбочаване на отношенията си с организации за екологично строителство и представители на бизнеса с цел оптимизиране на потенциала на своя над 54-годишен опит в строителството и изграждане на партньорства и сътрудничества, базирани на сходни корпоративни ценности.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK