Клиника за майчино и детско здраве "Мама и Аз" отваря врати в Плевен

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Клиника за майчино и детско здраве "Мама и Аз" отваря врати в Плевен


Новата клиника "Мама и Аз" отваря врати с пълен капацитет на 1 юни 2023 г. благодарение на всеотдайната работа на всички екипи във водещата МБАЛ "Сърце и Мозък" - Плевен. Клиниката е част от високотехнологичния болничен комплекс "Сърце и Мозък" и разполага и развива най-висока световна експертиза в специализираната диагностика и лечение, както и в научноизследователската и учебната дейност.


Първата, специално новопостроена (от над 55 години насам) клиника за майчино и детско здраве предизвика възхищението на семействата, децата и лекарите от цялата страна

Първата, специално новопостроена (от над 55 години насам) клиника за майчино и детско здраве предизвика възхищението на семействата, децата и лекарите от цялата страна


Клиниката вече е посрещнала 10 новородени здрави бебета. Спасен е животът на 3 бебета в тежко и критично състояние. Отделението по неонатология работи с всички новородени в болницата или преведени от други болнични заведения от цялата страна, както и самонасочили се. "Мама и Аз" разполага с най-съвременна специализирана линейка - реанимобил с интензивен транспортен кувьоз и респиратор.
Клиника за майчино и детско здраве "Мама и Аз" отваря врати в Плевен


Клиниката за майчино и детско здраве "Мама и Аз" заема новопостроеното самостоятелно болнично крило на МБАЛ "Сърце и Мозък", където са открити високотехнологично оборудвани отделения по акушерство и гинекология с родилен блок, както и педиатрия и неонатология. Специализираните педиатрични сектори по ендокринология, ревматология и ортопедия заемат важно място в новата клиника - със стремеж и доказана готовност за бързо достигане на водещо европейско ниво. Български екипи по детска кардиохирургия, неврохирургия и специализирани интензивни грижи се подготвят в Европа и Съединените щати за работа в новата клиника.


Архитектите, проектантите и строителите от АСБ "Хелвеция" предоставят всички удобства в съчетание с най-съвременните медицински технологии в грижата за бъдещите майки и техните рожби. Благодарение на експертизата и дългогодишния си опит в изграждането на модерни болници "Хелвеция" успя да издигне новата клиника за майчино и детско здраве само за 12 месеца.


Клиника за майчино и детско здраве "Мама и Аз" отваря врати в Плевен


Всички възможности за най-съвременна профилактика, превенция и лечение, технологии и специалисти са на разположение на малките пациенти и техните родители - образна диагностика, клинично-лабораторни, имунологични и генетични изследвания, проследяване за луксации от детски ортопеди и травматолози в специално оборудвани приемни педиатрични кабинети.


Особена гордост е разширяването на лабораторията по медицинска генетика чрез въвеждане на технологични възможности за молекулярно-генетична диагностика на редки заболявания. Екипът, ръководен от експерт по медицинска генетика с напреднал опит от Германия, вече провежда специализирани медико-генетични консултации за децата и семействата.


Програмите за проследяване на бременността (скрининги във всеки триместър), родилна помощ и възможности за неонатологична грижа гарантират предоставянето на специализирана, професионална медицинска грижа и денонощна интензивна, спешна и неотложна помощ с най-високото (трето) ниво на компетентност. Екипите в интензивния неонатологичен сектор, оборудван с уникална за страната апаратура, включват специалисти и хабилитирани лекари с дългогодишен опит и призната експертиза, както и специализанти и докторанти с висока мотивация и безкомпромисно посвещение на въвеждането и развитието на най-съвременните постижения и технологии в неонатологията и педиатрията. '"Мама и Аз" се превръща във водеща неонатологична структура в национален мащаб, сравнима с най-добрите клиники в Европа. В нея ще се предлагат също програми за обучение на бъдещи родители в грижи за новороденото (вкл. т.нар. кенгуру грижа).


Инвеститорът "Търговска Лига" намира отговор и противодействие на тревожната статистика за детската смъртност в България, която по данни на Световната банка за 2021 г. е 6 деца под 5-годишна възраст на 1000 живородени. Страната ни се нарежда на последно място в ЕС заедно с Румъния, Малта и Словакия при средна смъртност за ЕС 4 на 1000 живородени (2021 г.). Тази тъжна статистика е следствие на ниския стандарт на живот и много други фактори, но особено зависи от нивото на интеграция между целенасочените програми за профилактика и реалните здравни грижи за населението. Най-важното тук са качеството и достъпността до високоспециализирана медицинска помощ.


Затова екипът на '"Мама и Аз" определя деня не само като исторически, но и като истински специален - за тях пациентите, малки и големи, и техните семейства винаги стоят на първо място!


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK