Два фонда увеличават капитала си

"Феърплей пропъртис" АДСИЦ ще увеличава капитала си до 50.7 млн. лв. чрез издаването на 25.35 млн. акции с номинална емисионна стойност 1.00 лв., съобщиха от Българската фондова борса. Акциите преди увеличението са 25.35 млн., като ще бъдат издадени същият брой права. Срещу едно право ще бъде издавана една акция. Правата ще бъдат търгувани на борсата между 17.08 и 1.09. Процедурата по увеличение ще бъде обслужвана от ИП "Сомони 2001", а набирателната сметка ще бъде открита в Обединена българска банка. Право за участие има всеки, придобил акции до 7 дни след публикуването на съобщението в ДВ, или преди 15 август. Условие за успешното увеличаване на капитала е продажбата на най-малко 10 млн. акции. Записването на акциите от увеличението ще бъде възможно до 29 септември.


Другото дружество, което ще увеличи капитала си след взетото решение на събранието на акционерите, е "Агро финанс" АДСИЦ. Това ще бъде първото увеличение на капитала на дружеството. Предложените акции за записване са 150 хил., номиналната стойност на една акция - от 1.00. лв. Ще бъдат издадени 150 хил. права, като срещу едно право ще бъде издавана една акция. Първичната продажба на правата ще бъде извършена от ИП "Ти Би Ай инвест", а набирателна сметка ще бъде открита в Обединена българска банка. Търговия с правата на Българската фондова борса ще бъде извършвана от 16.08 до 29.08. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 26 септември.


Каре:
Данни за емисиите


Феърплей пропъртис Агро финанс


Начална дата: 17 август 16 август


Крайна дата: 01 септември 29 август


Брой предлагани


акции: 23 350 000 150 000


Емисионна стойност: 1.00 1.00

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK