"Алфа пропърти 1" набра 1.78 млн. лв. от продажба на права

Дружеството със специална инвестиционна цел за инвестиции в имоти "Алфа пропърти 1" продаде 149 хил. права за увеличение на капитала си в понеделник. Максималната цена на един брой надхвърли 12 лв., а минималната се установи на 11.75 лв. Общата сума от продажбата достигна 1.78 млн. лв. и тя ще постъпи в касата на дружеството. Правата през понеделник бяха пласирани в 12 сделки на първичния пазар на фондовата борса. От продажбата на останалите права и записването на новите акции дружеството ще набере още поне 150 хил. лв. Сумата, набрана в понеделник, е най-голямата, получена от продажба на права при първоначално увеличение на капитал на дружество със специална инвестиционна цел. Това означава, че инвеститорите оценяват една нова акция над 12 лв., тъй като емисионната й цена е 1 лв.


Правата ще се търгуват до 3 ноември на вторичен пазар. Началната дата за записване на акции от увеличението беше в понеделник, а крайната е 29 ноември.


Средствата от увеличението ще бъдат вложени в проектите на фонда за имоти. Акционерното дружество ,,Алфа пропърти 1" ще инвестира в бизнес имоти, намиращи се в районите около София и в самата столица. Впоследствие се предвижда инвестициите да бъдат разширени към Пловдив, Варна, Бургас и други градове според проспекта на дружеството.
Основен учредител на дружеството е ,,Алфа финанс холдинг" с 35.2%, по 30% притежават ,,Алфа индекс имоти" и ,,Албена инвест холдинг", а останалите 4.8% са собственост на ,,Булброкърс консултинг". В момента капиталът на фонда за имоти е 500 хил. лв., като след увеличението трябва да достигне 650 хил. лв.


През следващата година фондът за имоти предвижда да направи още две увеличения на капитала си. Първото трябва да е за 5 млн. лв. и се предвижда да е до края на първото тримесечие, а второто да е в размер на 21 млн. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK