Правата на "Премиер фонд" излизат на аукцион

Незаписаните права от второто увеличение на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел за инвестиции в имоти "Премиер фонд" ще бъдат предложени на аукцион, съобщиха от Българската фондова борса. Той ще се проведе в четвъртък 23 ноември, като инвеститорите ще могат да наддават общо за 608 350 права.


Фондът е процес на увеличение на капитала от 650 хил. лв. на 16.25 млн. лв., като за целта издаде 650 хиляди права. Срещу всяко право може да се запишат 25 акции. За да се счита за успешно увеличен капиталът, трябва да бъдат записани и платени най-малко 1 млн. акции. Тази граница вече е премината, поясниха от ръководството. Правата се търгуваха на борсата от 1 до 14 ноември, а последният срок за записване на акции изтича на 8 декември.


Средствата от увеличението ще бъдат използвани за изграждането на бизнес център във Варна и вилно селище в Априлци. Компанията планира да изгради търговско-административен комплекс до хипермаркет "Практикер" и супермаркет "Пикадили-запад" във Варна. Сградата ще бъде шестетажна, като на първите три етажа са предвидени търговски и обслужващи обекти, а на вторите три ще бъдат обособени административни и офис помещения.


Статистиката на Комисията за финансов надзор за деветмесечието показва, че за последната година дружествата със специална цел са нараснали значително. В края на септември регистрираните дружества са общо 34, докато година по-рано са били десет. Средствата, които тези фондове са набрали, са достигнали 458 млн. лв., като повишението към септември 2006 г. е шест пъти.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK