Хотелиерската компания "Велина" утроява капитала си

Велинградската компания "Велина", която работи в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, ще увеличава капитала си три пъти, съобщиха от Българската фондова борса. Компанията планира да увеличи капитала си от 510 хил. лв. на 1.53 млн. лв.


Дружеството ще предложи за записване 1.02 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна 1.15 лв. За целта компанията ще издаде 510 хил. права, като срещу едно право могат да бъдат записани две нови акции.


За да бъде успешно увеличен капиталът, трябва да бъдат записани и платени най-малко 918 хил. нови акции. Увеличението ще се обслужва от ИП "Дилингова финансова компания", а набирателна сметка за увеличението ще бъде открита в Централна кооперативна банка. Началото на търговията с правата от увеличението ще стане ясно след публикуването на съобщението за увеличението в Държавен вестник и в централен ежедневник.
Според регистъра ДАКСИ основни акционери в дружеството са "Рубин" АД с 69% от капитала и "Делта ком холдинг груп" ЕООД с 27%.


"Велина" отчита нетна печалба от 49 хил. лв. за първите деветмесеца на 2006 г., а година по-рано печалбата е била 31 хил. лв., показва неконсолидираният отчет на компанията за периода, публикуван на борсата. Приходите на компанията са 817 хил. лв., а разходите - 770 хил. лв. Активите й са 4.3 млн. лв., половината от които са под формата на сгради. От началото на годината има сключена само една сделка с акциите на "Велина" на пода на Българската фондова борса.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK