От 2007 г. информация за пране на пари ще дават и чужди банки

От следващата година допълнителна информация за извършени съмнителни операции и сделки, свързани с пране на пари, ще предоставят не само банките, лицензирани от Българската народна банка (БНБ), но и дружествата, които извършват дейност на територията на България без лицензи от БНБ, както и тези за електронни разплащания. Това предвиждат предлаганите от правителството промени в Закона за мерките срещу изпиране на пари. Чрез промените нормативната уредба ще се приведе в съответствие със Закона за кредитните институции, който ще влезе в сила от 1 януари.


"ЕОС Матрикс" събра банкери и клиети на коледна лекция
Финансовата агенция за събиране на вземания "ЕОС Матрикс" проведе ежегодния си коктейл с лекция. Събитието беше открито от изпълнителните директори на "ЕОС Матрикс" Райна Миткова и Станимира Иванова. Регионалният директор на компанията Христос Савидис говори за развитието в банковия сектор в България през последните години, както и за тенденциите през следващите години в събирането на вземания. Тази година гост-лектор на събитието беше д-р Тилман Бетендорф, изпълнителен директор на EOS Information Services GmbH, който представи темата "Кредитната информация в Европа и нейното развитие в България". "ЕОС Матрикс" има офиси в 18 страни в Европа и САЩ, 32 години опит и 20 хил. клиента.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK