България

Източник: ЦИК към 12 ч.

Избирателна активност
Гласували
Негласували

Източник: ЕП

Кой печели в ЕС

Източник: ЕП

Цената на труда зарадва пазара

Акциите започнаха деня с повишение след новината за по-малка от очакваната инфлация на заплащането в САЩ. Цената на труда се е увеличила с 2.3 процента при прогноза за ръст от 3.2 на сто.


Индустриалният индекс Dow Jones добави 0.04 процента до 12 288.66 пункта в ранните часове на деня. S&P 500 се покачи с десета от процента до 1410.48 пункта. NASDAQ добави 0.28 на сто до 2455.35 пункта.


Продуктивността на труда в САЩ отчита най-нисък годишен ръст за последното тримесечие. През предишното тримесечие показателят е имал ръст от 1.2 на сто на годишна база, докато за месеците до септември продуктивността се е увеличила едва с 0.2 процента на годишна база.
Веригата кафенета "Старбъкс" (Starbucks) поскъпна, след като инвестиционната банка UBS препоръча акциите. Производителят на чипсети "Аплайд матириълс" (Applied Materials) също повиши цената си, след като даде прогноза за подобряване на продажбите на полупроводникови технологии.


Акциите на "Старбъкс" добавиха 1.09 долара, или 3.1 на сто, до 36.84 долара. "Аплайд матириълс" поскъпна с 13 цента до 18.46 долара за акция.


Малко преди началото на деня строителната компания "Тол брадърс" (Toll Brothers) обяви, че вероятно годишната й печалба за 2007 г. ще намалее с до 62 на сто. Въпреки това дружеството вижда възможност за нов ръст на пазара за жилища.


Акциите на автомобилната група "Форд мотор" паднаха, след като от компанията обявиха продажбата на емисия конвертируеми облигации на стойност 3 млрд. долара. Акциите паднаха с 3.66 на сто до 7.61 долара.


Японските експортни компании започнаха да изпитват по-силни опасения, че спадът на долара ще нарани бъдещите им печалби. Песимизмът в сектора предизвика цялостно понижение на токийската борса. Индексът Nikkei 225 завърши деня при нива от 16 265.76 пункта след спад от 0.2 процента.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK