Приключи търговията в правата на "Адванс терафонд"

Приключи търговията с правата от увеличението на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел за земеделска земя "Адванс терафонд". Справка на Българската фондова борса показва, че инвеститорите са изтъргували над 13 млн. права при общо предложени 22 086 729.


Целта на "Адванс терафонд" е да удвои капитала си от 22.086 на 44.2 млн. лв., като предложи за записване общо 22 086 729 нови акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 1.25 лв. и издаде толкова права, всяко от които дава правото за записването на една нова акция. Според параметрите на увеличението на капитала, за да се счита за успешно увеличен, трябва да бъдат записани и платени най-малко 6 млн. нови акции.


Права се търгуваха от 29 ноември до във вторник, като бяха сключени сделки за общо 13 359 155 книжа на средна цена 1 стотинка.
Все още тече срокът, в който всички закупили права могат да ги прехвърлят.Той изтича на 14 декември, а акции могат да се записват до 11 януари 2007 г. На 21 декември ще се проведе аукцион за незаписаните права от увеличението.


"Адванс терафонд" е един от най-големите за земеделска земя. Друго дружество със специална инвестиционна, но за недвижими имоти - "Актив пропъртис", започва увеличението на капитала си четири пъти. Дружеството иска да увеличи капитала си от 5.2 млн. лв. на 20.8 млн. лв., като предлага за записване нови 15.6 млн. акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 1.50 лв. За целта фондът издава 5.2 млн. права, всяко носещо три нови акции. Сроковете за търговия с правата и записването на нови акции ще бъдат допълнително оповестени от Българската фондова борса.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK