Финансовият надзор лицензира нов фонд за имоти

Комисията за финансов надзор издаде поредния лиценз на дружество със специална инвестиционна цел - "Недвижими имоти София", съобщиха от надзорното ведомство. Заедно с това комисията потвърди и проспекта за публичното предлагане на 150 хил. акции с номинал 1 лв., издадени в резултат на задължителното първоначално увеличение на капитала при този тип дружества.


Новият фонд смята да се фокусира в инвестиции в логистични, складови и промишлен имоти, като първите проекти на дружеството ще станат ясни преди началото на увеличението на капитала, уточниха от "Недвижими имоти София". Комисията е одобрила дружеството да инвестира в широк спектър от имоти - офиси, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделска земя и индустриални имоти, които предимно са на територията на гр. София.


Институционален инвеститор, участващ в учредяването на фонда, е Управляващо дружество "Статус капитал" АД с 49% от капитала, което представлява договорения фонд "Статус нови акции". Второ по големина участие има "Софконутинг" с 30 на сто от учредителния капитал. В учредяването участват още инвестиционният посредник "Статус инвест" АД с 9%, "Статус - 1" АД с 6% и "Екозона" АД също с 6% от капитала.
Това е поредното дружество за инвестиции в имоти, което получи лиценз през последния месец. От началото на ноември лиценз имат "Солид инвест" и "Статус имоти". Учредители на "Солид инвест" са ИД "Елана високодоходен фонд" с 30% от капитала, "БГ Рент" с 15%, "Синемакс 2000" ЕООД с 15%, "Юнайтед синема" АД с 15%, "Милениум 2001" ООД с 15% и "Хемус груп" ООД с 10%. Учредители на "Статус имоти" са ИД "Адванс инвест" с 30% от капитала, инвестиционен посредник "Статус инвест" с 20% от капитала и девет физически лица.


През същия период се увеличи и семейството на фондовете, инвестиращи във вземания. Комисията за финансов надзор издаде лиценз на "Алфа кредит", където учредители са "Алфа финанс холдинг" с 40% от капитала, "Албена инвест холдинг" с 30% от капитала и "Текам" ООД с 30% от капитала.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK