Борсата регистрира новите акции на БРП

От утре започва търговията с "Хелт енд уелнес"

Три нови емисии акции регистрира вчера съветът на директорите на Българската фондова борса - това са книжата на две дружества със специална инвестиционна цел и на Параходство БРП. Новите акции на речния флот и на "Адванс терафонд" се търгуват от днес, а "Хелт енд уелнес" АДСИЦ излиза на борсата от утре. С поредното си увеличение капиталът на "Адванс терафонд" нараства двойно от 22.086 млн. лв. на 44.056 млн. лв., колкото става и броят на акциите за търговия. От всички предложени над 22 млн. нови книжа на фонда само 117 хил. останаха незаписани. От увеличението "Адванс терафонд" успя да набере от борсата над 27.46 млн. лв. заради по-високата емисионна цена на новите акции.


Капиталът на БРП се увеличава от 895 хил. лв. на 1.158 млн. лв., след като в края на миналата година фирма "Химимпорт Бимас" се вля в него, след което в замяна на дяловете на вливащото се дружество бяха издадени нови акции, всички записани от "Българска корабна компания" ЕООД. Компанията е 100% собственост на "Химимпорт", който държи и мажоритарния пакет акции на параходството.


"Хелт енд уелнес" АДСИЦ излиза на фондовата борса с капитал 975 хил. лв. в акции с номинал 10 лв., резултат от успешното увеличение на капитала. Дружеството ще се занимава със секюритизация на недвижими имоти, като фокусът на тези инвестиции е балнеоложки центрове и санаториуми. В края на януари от фонда съобщиха, че са закупили два имота - във Велинград и в Хисаря. Близо 13.6 хил. кв.м дворно място с построени на него сгради на "Балнеохотел Родопи" във Велинград е едната от покупките. Другата е санаториума "Средна гора" в Хисаря, който е със застроена площ на сградите в него около 12 хил. кв.м. Стойността на двете сделки беше общо 10.157 млн. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK