"Актив пропъртис" купи още имоти за комплекса си в Пловдив

"Актив пропъртис" закупи пореден имот в Пловдив, съобщи Българската фондова борса. Земята е с площ 16 552 кв.м и заедно с придобитите по-рано парцели дружеството притежава вече 75 581 кв.м, каза изпълнителният директор на "Актив" Дилян Панев. Покупката на земите е част от плана на дружеството за строеж на жилщен комплекс в града. Планира се до края на годината земята да бъде увеличена до 100 хил. кв.м. Строежът на комплекса ще започне, след като земята бъде вкарана в общия градоустройствен план, поясни Дилян Панев. Надяваме се това да стане до края на лятото, след което можем да започнем, каза още той.


Цената, на която дружеството купува земите, все още не може да бъде обявена, тъй като предстои да придобиваме още земи, уточни Дилян Панев.


Сегашните имоти се купуват след последното увеличение на капитала на фонда, преди него притежаваните земи бяха 65 дка. В началото на тази година "Актив пропъртис" увеличи капитала си - от 5.2 млн. лв. с предложените нови акции той трябваше да достигне 20.8 млн. лв., но със записаните 93% от акциите се увеличи до 19.8 млн. лв. Емисионната стойност на акциите беше 1.5 лв., което означава, че дружеството набра близо 21.8 млн. лв.В четвъртък акциите на "Актив пропъртис" се търгуваха с 2.62% повишение до средна цена 1.57 лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK