"Уника България" с нов управителен съвет

Пол Мориц и Алфред Лугщайн са новите членове на управителния съвет на "Уника България", съобщиха от застрахователната компания. Мориц става председател на управителния съвет, а Лугщайн поема и поста на изпълнителен търговски директор.


Заедно с изпълнителния финансов директор Николай Генчев чужденците ще образуват новия мениджърски екип на дъщерното дружество на "Уника" в България.


Промяната в управлението на дружеството беше част от мерките, които собствениците му се ангажираха да предприемат пред Комисията за финансов надзор, след като в началото на април регулаторът откри производство по отнемане лиценза по застраховка "Гражданска отговорност". Още тогава стана ясно, че председателят на управителния съвет Йордан Генчев и изпълнителният директор на компанията Елена Караджинова ще бъдат сменени, но не бяха известни заместниците им.
За да запази лиценза на българското си дружество, освен с промени в мениджмънта австрийската "Уника груп" се ангажира и с разработването на нова система за отчитане на сключените полици от страна на застрахователните посредници. Решено беше, ако посредникът продава полици по тарифа, по-ниска от обявената, разликата до действителния размер на полицата да се компенсира за сметка на възнаграждението на агента.


Мориц е в застрахователния бранш от 1981 г., а от 1988 г. работи в групата "Уника", където ръководи корпоративния отдел "Индустрия и едра промишленост". Освен това е заместник-председател на секцията "Индустрия общо застраховане" в Австрийския съюз на застрахователните дружества. Лугщайн е в застрахователния бранш от 1979 г., а от 1992 г. е бил на различни ръководни позиции в групата "Уника".


Членовете на управителния съвет на животозастрахователната компания "Уника Живот" Георги Георгиев и Надежда Вънтова запазват постовете си.


"Уника груп" придоби 51% от капитала на "Витоша" през март и тогава беше сменено и името на компанията.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK