Акционерите на "Св. Константин и Елена" ще решават за увеличение на капитала

Управителният съвет на туристическия холдинг "Св. Константин и Елена" предвижда да увеличи капитала на дружеството. Това стана ясно от съобщение, изпратено в четвъртък на борсата. Засега от компанията обаче не уточняват в какъв размер ще е новата емисия. Увеличението на капитала ще стане факт, ако акционерите на компанията овластят управителния съвет за него на предстоящото общо събрание на 6 август. Собствениците на дружеството ще гласуват и предложение на мениджмънта за заделяне на печалбата от над 1.15 млн. лева за 2006 г. към резервите на дружеството, става ясно от точките в дневния ред на общото събрание.


Право на глас в събранието ще имат акционерите, вписани като такива в регистъра на Централния депозитар до 23 юли, а последната дата за сключване на сделки с акции с това право е 19 юли. Резервният вариант за събранието при липса на кворум е 23 август, се казва още в информацията.


За първото тримесечие на годината "Св. Константин и Елена" регистрира загуба от 110 хил. лв. при 357 хил. лв. за първото тримесечие на 2006 г. За миналата година пък компанията постигна 27% ръст на печалбата до 1.15 млн. лв. при 21% увеличение на оборота до 25.955 млн. лева. Финансовите разходи на дружеството за 2006 г. възлизат на 4.2 млн. лв., което е с 42.42% повече от 2005 г., а приходите с финансов характер намаляват с 24.3% до 306 хил. лв.
В четеъртък акциите на "Св. Константин и Елена" поевтиняха със средно 0.96% за деня до 37.14 лева за акция. Изтъргуваният обем беше 170 книжа.


Наскоро стана ясно, че нови три хотела ще бъдат построени на територията на комплекса Св. Константин. Предвижда се сградите да бъдат пететажни, като бъдещото строителство ще се извършва при 50% плътност на застрояване. Два от парцелите са съседни и се намират до хотел "Сана", а третият парцел се намира до ресторант "Черноморец".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK