Първи сигнали за укротяване на депозитната война

Първи сигнали за укротяване на депозитната война се появиха през изминалия месец. Две от големите банки са направили понижения на лихви по свои депозитни продукти, показва обзорът на промените по банкови продукти през юни на финансовия консултант "Моите пари". Райфайзенбанк е предприела леко намаление на годишните лихвени проценти по срочните си депозити за 1, 3, 6, 12. Понижението при 3-месечните стандартни депозити в левове е с 0.30 процентни пункта - така лихвата за суми над 20 хил. лв. вече е 7.80% при 8.10% преди намалението. При депозитите в евро най-чувствителен е спадът при шестмесечните - с 0.80 пункта. При тези със срок три месеца лихвата е намалена с 0.55 пр. п. а, по едномесечните и 12-месечните - съответно с 0.45 и 0.20 пр. п. Другата банка, която е предприела подобни стъпки, е Банка Пиреос. Тя е премахнала промоция по авансови депозити преди да изтече срокът й. В резултат на това някои лихви са се понижили, а други са се повишили. Намаление има при депозитите със срок от един, шест и дванайсет месеца в левове и евро. Понижена е лихвата и по депозит "Стандарт" в левове за срок от 1, 3 и 6 месеца. По същия депозит в евро банката е увеличила лихвата с 0.10 пр. п., а при едногодишния стандартен авансов депозит - с 1.25 пр. п. Общо 12 банки са били сред най-активните в сегмента на депозитите - ПИБ, Емпорики банк, Пощенска банка, Прокредит банк, Уникредит Булбанк, Алфабанк, Алианц банк България, Банка Пиреос, Райфайзенбанк, Societe Generale Експресбанк, МКБ Юнионбанк, Общинска банка.


При кредитите продължава тенденцията за увеличение на лихви и такси и при потребителските, и при жилищните ипотечни.

Ключови думи към статията:

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ???!!!
  *****
  Неутрално

  Изглежда, че слухът за заминаването на Искров дава резултат. Вече няма да има кой да им покрива далаверите и прехвърлянето на пари към банките майки.

 2. 2 Профил на па смех
  *****
  Весело

  Да бе
  той слуха е от вчера
  а тези данни са за последният месец

 3. 3 Профил на ЧЧЧ
  *****
  Неутрално

  Като заместя Искров веднага им прибирам лицензиите. Стига толкова...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK