Иван Искров остава шеф на БНБ, но избран от ГЕРБ

Новата власт отмени решенията на тройната коалиция, но запазва статуквото

Иван Искров<br />

© Анелия Николова

Иван ИскровПарламентът уцели два заека с един изстрел вчера, след като първо отмени преизбирането на Иван Искров за управител на БНБ от миналото Народно събрание и в същото време показа, че той все пак ще запази поста си поне още 6 години.


За това бяха нужни само 2 часа и 35 минути. В 8.35 часа в парламента е било депозирано искането на Искров да му бъде приета оставката, а в 9.30 депутатите отмениха избора му за втори мандат, както и този на Николай Неновски за подуправител. Депутатите от ГЕРБ Стоян Мавродиев и Димитър Главчев пък веднага предложиха за преизбиране Иван Искров, но този път с номинация от ГЕРБ.


Така партията - победител в изборите, ще запази статуквото на върха в БНБ непроменено, но показа, че решенията на тройната коалиция, взети "в последния момент", няма да се търпят, особено ако противоречат на закона и технически могат да се отменят.
Източници от ГЕРБ с ръководни постове коментираха, че в полза на Искров са натежали основно политическите аргументи и е направен реверанс към НДСВ, които стояха зад Искров. Фаворитът на БСП, който трябваше да стане подуправител и ръководител на управление "Емисионно" (валутният борд), Николай Неновски обаче няма да поеме този пост, след като мандатът на сегашния титуляр Цветан Манчев изтече на 10 октомври. На практика професорът по макроикономика от УНСС беше избран от предишния парламент със същата процедура и със същите мотиви като Искров.


На неговия пост обаче ГЕРБ желаят да застане човек, на който имат повече доверие, а Неновски е считан за приближен до бившия премиер Станишев и финансовия ексминистър Пламен Орешарски.


За неговото отстраняване се разбра в понеделник, когато бюджетната комисия реши да отмени избора му, а идеята беше подкрепена от всички депутати освен тези от БСП и ДПС. Така едно от най-важните звена в централната банка ще се контролира от човек, когото ГЕРБ подкрепят. Макар и неофициално, няколко източници от партията на Бойко Борисов заявиха, че решенията на парламента целят валутният борд да се ръководи от Калин Христов. В момента той е съветник на Иван Искров. През пролетта имаше слухове, че той ще стане депутат на ГЕРБ и че е помагал за изготвянето на икономическата им програма. Христов обаче отрече и двете. След като ГЕРБ спечели изборите, той беше първият, когото партията посочи като евентуален заместник-министър на финансите, отговарящ за макроикономическите въпроси и отношенията с международните финансови институции - МВФ, Световната банка и др.


Калин Христов може да стане подуправител

Вчера Калин Христов обясни, че е в отпуска и е изненадан от случващото се с Иван Искров. Той каза, че няма информация за евентуална номинация да оглави управление "Емисионно".


Цялото развитие на вчерашните събития обаче беше прието положително само от депутатите на ГЕРБ. Дори Иван Костов от "Синята коалиция" определи поведението на Искров като недостойно за управител на една европейска централна банка. "Иван Искров не показва високо морално ниво и при неговото преизбиране и това разкрива що за персона е. За мен това категорично не е удовлетворително поведение и преизбирането му ще е нередно е от всяка гледна точка. Ако са решили да го оставят, ГЕРБ винаги ще го наложат с гласовете на ДПС и БСП, но това не е добре за България", коментира Костов.


Мартин Димитров оцени положително подаването на оставката и факта, че новият управител ще се избира от новия парламент. Той обаче каза, че "Синята коалиция" също има кандидат, който ще излъчи в началото на следващата седмица.


Бившият премиер Сергей Станишев коментира пред "Фокус", че решението за смяна на управителя и подуправителя на БНБ създава трусове в банковата и финансовата система и атмосферата на работа между правителството и БНБ.


Новата конфигурация на върха в БНБ беше положително оценена и от представителите на търговските банки. "В тези времена е хубаво човекът, който ръководи централната банка, да има опит. Очакваме Иван Искров да бъде преизбран. Досега той е направил само добри неща за сектора. Рестрикциите, които въведе по време на бурния растеж, са от съществено значение и сега всички банки щяха да имат много по-големи проблеми, ако те не бяха факт. На няколко пъти той защити България и на световни форуми по време, когато страната ни беше оценявана като високорискова, и това беше много важно", заяви изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Мая Георгиева. Виолина Маринова, която председателства управителния съвет на Асоциацията на банките в България, каза, че Иван Искров като един достоен човек си е подал оставката, защото изборът му е станал по същата процедура за избирането на професор Неновски.Калин Христов може да стане подуправител

Коментари на депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова и Стоян Мавродиев - във видеорепортажа

Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Цирк-госпожа Тошева-Цирк!"

  Proud to be anonymous!!!
 2. 2 Профил на Жорката
  *****
  Неутрално

  Браво Мутройко , пак излъгахте "матряла", ходи сега да отмаряш при Златев

 3. 3 Профил на Bulgar
  *****
  Неутрално

  Айде дано Калин да стане подуправител най-накрая. Аман от некадарници в тази банка!

 4. 4 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  "Нередно е от всяка гледна точка. Аналогична ситуация в Западна Европа е невъзможна. Ако са решили да го оставят, ГЕРБ винаги ще го наложат с гласовете на ДПС и БСП, но това не е добре за България. Западен банкер не би приел да повтори и в новия парламент ходенето по мъките, на което станахме свидетели в предишния."

  Я, Командира взе да бие ББ с неговата тояга.....Можеше да каже - с гласовете на РЗС и Атака - ама не. ДПС и БСП...Веселба, голяма веселба ни чака, само дето се притеснявам от китайската поговорка за интересните времена.

  Ecrasez l’infâme
 5. 5 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Да бе Bulgar. НекадАрници бе. На всяка крачка. Аман.

  Ecrasez l’infâme
 6. 6 Профил на Lz
  *****
  Любопитно

  Две "царски курви" правят "театро", като едната вече е "невиждан" политик-шмекер.
  Ще ръфаме "маркуча" пожарникарски, явно още много пъти.

 7. 7 Профил на Аlexander до Джони Браво
  *****
  Весело

  Има и един такъв вариант:

  "Ташаци, гужа Петрова! Ей такива ташаци!"

  Гойко, Гойкооооо...

 8. 8 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  Уважаеми сънародници,
  Нека незвучи пасквилатно, но немога да намеря резултатите на работата и рапорта по изпълнението на всичките обещания дадени от Г-н. Б. Борисов, като кмет на Столица-СОФИЯ.
  Невиждам и сега какъв е планът му или платформата за работа вече като премиер на БЪЛГАРИЯ.
  Нямаме и инстанция или ОРГАН който да следи и най-вече да контролира работата по обещаните и наложени проекти за всички висше-стоящи постове.
  Ами при неизпълнение кой ще го санкционира, тях вишестоящите??
  Или все още по нашата БАЛКАНСКА-Синдромна Демокрация, те Висше-«помазаните» са ИМУНИЗИРАНИ и няма за тях санкции даже при неизпълнение на предизборните обещания, а също и при умишлени нарушения с длъжноста и поста?

  Нямаме и независим от Държавата ОРГАН - Държавен който да КОНТРОЛИРА всички Държавни служители, воглаве с премиерите и министрите, а също и да ги поощрява и санкционира за работите им.

  Какво строим тогава щом няма в конституцията ни това важно условие?
  Нямаме тотален и НЕЗАВИСИМ от Държавата КОНТРОЛ на ДЪРЖАВНИТЕ постове!!??
  Или ще продължаваме да се самозалъгваме с Балкано-Синдромска-Демокрация, влачещи се в групово-поляризираната БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ и Социално-кoнструктивнoто си НЕБРЕЖИЕ??

  За неподчинимите и трудноконтролируемите-ШКАТО, без оглед за лоялност и талант за поста.
  Така е не само в финансовата сфера, така е и в образованието и даже право-защитният орган.
  Всичко ново с новоизлюпилите се Култ-върхушка, които днес ги има а утре и НЕ.

  Това се казва конструктивна АНАРХИЯ а не демокрация!!

  Време е;
  Парламентаристите – Депутати и Народни представители в Народното Събрание, да влизат вече в Парламента не като добре платени и самооцветени Администратори-«защитници на отделни Идеологически или Религиозни Групирани Култови фракции, партии и коалиции, а като представители-ЗАЩИТНИЦИ на НАРОДНИЯ ГЛАС, НУЖДА, Призив и ИНТЕРЕС!!
  Да,
  Време е;
  l Президентът не трябва вече да има връзки и допир с групираните Идеолого-политически култови сили, които обаче трябва да бъдат локализирано-запазени и със Строг закон да cе гарантира, Ненамесата им в Общо-Държавните Въпроси и Държавно-Социална дейност!!
  Да,
  Време е;
  l Избирателната система на Ръководните кадри в България да не се извършва от основата на Идеологичния-Личен-Култов фактор и политически поляризиран Групиран превес, а на основата на Субективния талант, дарби и възможности за ефективност на Кандидат-членовете за съответните длъжности.
  Да,
  Време е;
  l Крайното изборно решение на победител за поста, да се провежда по метода на Умерения Мандаринат (както е във Франция), чрез изпитна Тестовка за лоялност на поста, без мандатност и без иммунитет.

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Фактите са неоспорими!
  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 9. 9 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Защо не прочетете закона за БНБ? Там пише какво се случва, когато член на управителния съвет на БНБ, какъвто е управителят, подаде оставка. Избира се нов. Забележете - НОВ! За политиците уточнявам - нов значи различен.

 10. 10 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Партия която уважава себе си,не трябва да го търпитози,комуняга

 11. 11 Профил на Я
  *****
  Неутрално

  Я, Мартин Димитров имал мнение. Откъде ли го произвежда? Нека първо да произведе мнение за себе си, по възможност обективно. Долу челата!

 12. 12 Профил на Мдаа
  *****
  Неутрално

  Както вече мислех да кажа, парламентът започва да се самовъзпроизвежда екстрементално.

 13. 13 Профил на Раковски
  *****
  Неутрално

  Ами да събирам дружината пак! Този Бойко ще довърши майка България!

  Я гласувайте братя да видим има ли смисъл?

 14. 14 Профил на Иш
  *****
  Неутрално

  Виолина Маринова - изказване, което разкрива невежеството на българските банкери. Казусът "Искров" е изпитен въпрос за новото управление. Следим го.

 15. 15 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Дълго още има да се мотаме в омагьосан кръг в тая наша държава...

  Казвам го хладно, без драма... И знаете ли защо?

  Защото партиите не се научиха да вербуват и купуват професионалисти, какти и професионалистите не се научиха да се продават и да служат на определени партии...

  Това ни е проблемът...

  Който заеме пост в тази държава, е благодарение на партия...

  И съответно - заеме поста, забрави да служи на народ и държава, и почва да служи на партия...

  Ето това ни проваля! Откакто се помня!

  Вуйчовци владики и племенници - попове съответно!

  Крушки с опашки и герои с минало и от сой!

  Иди, че прави държава и ставай Европа!

  С тези балкански мурафетлъци!

  Дед бизнес, како Пенкееее, дед бизнес!

  Умряла работа, демек!

  На нас ни трябват независими ескперти - болезнено! А не слуги, макар и образовани на Сульо и Пульо...

  Ама аз си мечтая на глас...

 16. 16 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Простете!

  Чети: "Партиите не спряха да вербуват и купуват професионалисти..."

  Грешка - смислова... Простете...

 17. 17 Профил на Мяас
  *****
  Неутрално

  За два часа... Бързата работа, срам за майстора. Но то тук майстор няма.

 18. 18 Профил на Йога
  *****
  Неутрално

  Интелектуалните пропуски, които новото управление притежава, разкриват необятни възможности за растеж. Така ще преодолеем кризата. Нали?

 19. 19 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Алооооо,гербаджиитеееееее,защо сте такива мухлювци бе.Коя уважаваща себе си партия,би го оставила този

 20. 20 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Бойко да вземе да се засиле и да се блъсне в някои бетонен стълб,за да му светне в кухата лейка,че и от него нищо не става.Ще слуша руските мутри какво му нареждат и ще целува на комунягите задниците.Той и без това за друго не става

 21. 21 Профил на Бррр
  *****
  Неутрално

  Иван Ганчов Искров е избран за управител на БНБ с решение на 40-то НС от 28 май 2009 г. След произвеждане на нови избори на 5 юли 2009 г. той подава оставка като новоизбран управител, за да бъде преизбран от новото 41-во НС... Не мога да разкажа тази приказка на внуците си.Не я разбират.И аз не я разбирам.Вие?

 22. 22 Профил на Дсат
  *****
  Неутрално
 23. 23 Профил на Tyd
  *****
  Неутрално

  Длъжността на Искров е символична. Но битката за нея е титанична. В условията на валутен борд е по-важно кой управлява паричния съвет. Както и да е... На кой му пука.

 24. 24 Профил на .
  *****
  Неутрално
 25. 25 Профил на Кокър
  *****
  Неутрално

  Тоя Александър Урумов бил шеф на отдел в БНБ. Защо шефовете в БНБ говорят глупости? Има ли отговорност за глупостта? Знам, че в БНБ подписват разни декларации за тайните. Има ли декларация за тайната, че си тъп?

 26. 26 Профил на Вили
  *****
  Неутрално

  Казус "Информационно обслужване+Стоян Денчев"...
  Казус "БНБ+Иван Искров"...
  Още колко казуса ще са необходими, за да убедят българския избирател, че отново е допуснал ГОЛЯМА, не ОГРОМНА ГРЕШКА.

 27. 27 Профил на Заси
  *****
  Неутрално

  Престанете да плюете човека. Понеже е ясно, че човек няма, плюйте другаде...

 28. 28 Профил на Емис Пренаселакис
  *****
  Неутрално

  "Иван Искров не показва високо морално ниво и при неговото преизбиране и това разкрива що за персона е. За мен това категорично не е удовлетворително поведение и преизбирането му ще е нередно е от всяка гледна точка. Ако са решили да го оставят, ГЕРБ винаги ще го наложат с гласовете на ДПС и БСП, но това не е добре за България"
  Изключително неприятен ми е човекът, казал тези думи, но в случая съм съгласен 100% с него. Просто г-н Искров е сгрешил, когато се е съгласил старото Народно събрание да го преназначи предсрочно. След това пак е сгрешил като си е подал оставката пред новото Народно събрание. След това връх на неморалното му поведение е съгласието му да продължи да си е шеф на БНБ, но под крилцето на ГЕРБ. И самата партия ГЕРБ не постъпва добре с пионката Искров. Нрави български...

 29. 29 Профил на До № 28-Емис някакъв
  *****
  Неутрално

  Прав си. Но не говори като днешните младоци - съгласен съм на 100 процента със себе си или с друг. Ако не си съгласен или несъгласен на 100 %, тогава разкрий вътрешните си противоречия... И по-внимателно с процентите.

 30. 30 Профил на Стив Ханке
  *****
  Весело

  Мая Георгиева за какво се обажда? Крайно време е да разбере, че всеки неин коментар има обратен ефект?!??

 31. 31
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 32. 32 Профил на !
  *****
  Неутрално

  И да не се излаже некой да се задева!!!!!

 33. 33 Профил на smith
  *****
  Неутрално

  Не мога да разбера защо го превъзнасят толкова този Искров?Какво смислено направи за 6 г.? Дори не успя за толкова време да ни вкара в ЕRM ІІ, за да можем сега да се възползваме от ниската инфлация и да приемем еврото. Той напрактика не върши нищо в БНБ освен да е подлога на всяка следваща политическа партия? Абдикирал е и от малкото задължения, които има и само срива авторитета на институцията с циркаджийски пазарлъци. Това за мен не е достойно поведение на банкер...да си фурнаджийска лопата и да трепериш от страх за топлото си местенце. В условията на валутен борд много по-важен е подуправителя на Емисионно, защото Искров е оставил всичко на самотек и добре, че експертите управляващи резервите са в час.

 34. 34 Профил на бай
  *****
  Неутрално

  Искров си е царско кариеристче и на всичко е готово за да гепи някой пост... Грозна работа...
  А проф Неновски е рядко ерудиран човек и франкофон. Ама то с тази прогерманска линия далеч пак няма да стигнем... Де що ги събраха по немските и австрийските фирми и ги направиха какво ли не.

 35. 35 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Кво се вижда от цирка с просто очо:

  1. Герб нема кадри за цер, и лапа квото фърчи.

  2. Мненията на политиците по въпросната процедура показват, че в парламата има поне 95% дебили, които апцелутно не знаят за кво иде реч.

  3. Какво става в БНБ до голема степен зависи от търговските банки.

  4. (като гласоподавател, с прискърбие) СК тотално не е в час какво прави Бойко, а Магтин Димитгов нема да е лошо да си ходи от което село е дошъл, багабаг с говогния си дефект.

  "Следващата седмица ще видим коя ще надделее. Не е изключена възможността Иван Искров отново да бъде избран. "

  Получовек.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 36. 36 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Нищо против г-н Искров, но мисля, че е неморално да скачаш от партия на партия. Бил си от НДСВ дръж за нея, а не който дойде на власт. НЕ Е МОЛРАЛНО! Крайно време е да се сложи край на политическите цветарки. Лично за мен най гнусен в това отношение е Орешарски. Може да е професионалист, но е и политическа курва!

  Пътят е целта! Конфуций
 37. 37 Профил на 07
  *****
  Гневно

  Искров е човек на Черепа, който плати на Кобурга партията и кампанията. Искров е банкер от поръчков тип. ЗА ОСТАВАНЕТО МУ ИМА ПРЪСТ ГОЦЕ...А ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ ГОЦЕ И ББ СА ПРИЯТЕЛИ.ГОЦЕ ВИНАГИ Е ДЕЙСТВАЛ ЗАДКУЛИСТНО! КАТО ВСЕ ОЩЕ ИМА КОЙ ДА ГО СЛУША!?

 38. 38 Профил на КАЛИНКА
  *****
  Гневно

  "Бившият премиер Сергей Станишев коментира пред "Фокус", че решението за смяна на управителя и подуправителя на БНБ създава трусове в банковата и финансовата система и атмосферата на работа между правителството и БНБ."
  ТОЯ ДМИТРИЧ,ЗАЩО ПОСТОЯННО СЕ ОБАЖДА ОТ КОНЕВРЪЗА? ХЕМ НИЩО НЕ РАЗБИРА И ГО ДОКАЗА,ХЕМ Е НАХАЛЕН,КАТО КОНСКА МУХА - НЕЩАСТНО РУСКО ОТРОЧЕ!

 39. 39 Профил на Истината
  *****
  Неутрално

  Оставянето на такъв изумителен шампион по некомпетентност като Искров е първия знак за спазаряване на правителството с някого. Той се оставя не защото е компетентен, а защото е изгоден на някого. Кой е този някой, не е трудно да се сети човек. Каква е връзката? Кръговете, които държат контрабандата на всичко възможно по митниците, трябва да депозират парите си някъде - не могат вечно да ги държат в сейфове и дюшеци. Значи логично е да ги сложат в банка. Да ама има някои банки, които задават неудобни въпроси и не прикриват клиентите, значи не става в коя да е банка, а само в съвсем конкретна, където не се задават неудобни въпроси. Балансите на такава банка е твърде вероятно по тази и други причини да не излизат съвсем точно. Плюс-минус няколкостотин милиона примерно, дребна работа. Да ама всички банки в българия някой ги регулира, този някой се казва БНБ. Ако БНБ реши да се заяде с такава банка, край с бизнеса. Контрабандата продължава, но парите няма вече къде да бъдат канализирани, депозирани и препирани на чисто. Лоша работа, а?! Значи трябва послушен управител и на банковия надзор, и на БНБ, да не задава и той излишни въпроси.
  Всичко това доказва само едно нещо: престъпната структура, контролираща контрабандата, е достатъчно богата за да купи всяко правителство от всеки цвят и да си назначи необходимата политическа протекция. Това е спектакълът който гледаме вече 20 години. Да живей България!

 40. 40 Профил на ВЪПРОС?
  *****
  Любопитно

  От кое село е Иван Искров?
  Той действаше за кобурГЕБСКИ, Дуган-мръшляка,Гоце-агента,станишев-некадърника.С две думи казано обслужваше черепа и ДС.

 41. 41 Профил на MEГИ
  *****
  Любопитно

  Като гледам,какви ги реди голямия ГЕРБЕР - стигам до заключението,че за да се оправи България има два начина:1)РЕАЛИСТИЧЕН;2)ФАНТАСТИЧЕН.
  Реалистичният е да дойдат извънземните и да ни оправят държавата, а фантастичният - ние сами да си я оправим.

 42. 42
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 43. 43 Профил на Негневен
  *****
  Неутрално

  Нека не звучи нравоучително, но управляващите трябва внимателно да се отнасят към използването на думите "професионализъм" и "морал" по отношение на издиганите от тях "личности" - свидетелите за това, че много от тях не притежават тези качества са твърде много.
  Могат ли да бъдат "професионалисти" и "носители на морал" хора, които са:
  -обслужвали "Мултигруп" или други подобни структури в продължение на десетилетие?
  -нарушили всички закони на страната, за да облагодетелстват себе си, роднини и приятели?
  -сред първите, които подменят политическите си възгледи като "носни кърпички" след всяка смяна на властта, за да запазят това, което са заграбили, и да го увеличат?
  -развращавали поколения млади българи като са превърнали в основни критерии за професионално израстване умениеята на любовници и доносници?

  -

 44. 44 Профил на y.yon
  *****
  Неутрално

  @ 36. За сведение на посрещачите - Искров не си е сменил партията и си е от НДСВ! Просто е избран от друга партия на поста - в случая - ГЕРБ. Сините задници да се пеняват по-полека, да не получат душевно разстройство или сърдечна атака, че няма да е интересно във форума!

 45. 45 Профил на Yankee
  *****
  Неутрално

  Иван Искров - нежелан и "припознат"... По същия начин Евгения Живкова беше едновременно внучка и щерка на бай Тодор Живков.

 46. 46 Профил на Жоро Трайперов
  *****
  Неутрално

  Източници от ГЕРБ с ръководни постове коментираха, че в полза на Искров са натежали основно политическите аргументи и е направен реверанс към НДСВ, които стояха зад Искров.
  Значи спечелилата по волята на народа партия прави реверанс към една партия, която по волята на народа няма даже и 1 депутат. Питам: за какво се правят избори?

 47. 47 Профил на До 46
  *****
  Неутрално

  Отговарям : За да може една и съща партия , под различни имена да продължи да ни манипулира / НДСВ, Атака, РЗС, ДПС....и т.н. / За препоръчване е И Костов много, ама много бързо да тегли един шут на тъпия пожарникар , ако искаме БГ да има някакъв шанс да излезе от орбитата на КГБ

 48. 48 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Банките Санчо, са кръвоносната система на икономиката.Те Санчо, преливат кръв, те Санчо, точат кръв.
  Затова Санчо, там борбата е "безмилостна жестока"!

 49. 49 Профил на Вели
  *****
  Неутрално

  Искров беше / и ще остане/ единственният банкер в ЕС , който НЕ ЗНАЕ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК и не може да контактува с колегите си!!!! А ББ пак ни излъга - явно Валентин Златев му е ударил няколко шамара в Обзор и той се е насрал! Нали знаете - ББ само се дуе като пуяк!!!

 50. 50 Профил на сашо
  *****
  Неутрално

  е що за двоен стандарт е това! махат единия- махат и другия. били нелегитимно назначени! ОК! после все пак решават, че ще оставят Искров, обаче видиш ли ще махнат Неновски, който междувпрочем е по-кадърния от двамата....обаче иначе всичко било прозрачно, по европейско му и прочие.....

 51. 51 Профил на човек от Народа
  *****
  Неутрално

  Господин Иван Костов, ти си този, който когато човек вече загуби вяра и вижда, че от Ада са пуснали изчадията ти ги връщаш там където е мястото им. Справка - хитреца с ниска квалификация и висок имидж Чавдар Кънчев, самозабравилия се Илия Павлов (Бог да го прости)... Благодаря ти за отношението към днешните самозабравили се! Лично то ми отношение към теб г-н Иван Костов е ужасно лошо.

 52. 52 Профил на Аспиранти на Неновски
  *****
  Неутрално

  А какво ще правим ние задочните аспиранти на проф. Николай Неновски в Москва? Ще продължи ли да ни ръководи? Другарю Неновски ние сме за никъде без Вас.

 53. 53 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  До 47.

  Костов да бие шут на ББ? Ти луд ли си? Че Костов при едни нови избори няма въобще да е в парламента.

  Костов в момента ще седи мирно и ще мрънка тихо. Това е ролята която му отредиха избирателите. Не е в позиция да извива ръце, просто защото на никой не му пука за мнението му.

  Имаше избори това е резултата. Не ви харесва? Е мрете бе мама му стара, това е то свободния избор - винаги съществува възможността стадото да не е вашето мнение.

  Ей това Костовистите верно са много тъпи и ограничени хора.

  Относно Искров - народа гласува за ББ, той назначи Искров отново. Не ви харесва - мрете.

 54. 54 Профил на Преподавател по банков английски
  *****
  Неутрално

  Вели, #49 а преди да влезем в ЕС. Управител на БНБ не знаещ англииски бе Люмир Филипов. Той и сега страда но се уредил много добре.

 55. 55 Профил на Логика малкия, логика
  *****
  Неутрално

  Правилно #53! Костов няма да бъде в Парламента, тъй като предстоят президентски избори на които ще бъде избран Президент на страната. Това ли си искал да кажеш?

 56. 56 Профил на дон жуан
  *****
  Неутрално

  много ме кефи снимката, почвам да се влюбвам

 57. 57 Профил на Магистри и магистрати
  *****
  Неутрално

  Умни сме и сме млади, току що ни дипломирах по банково дело. Ако още е свободно мястото сме готови да поемем БНБ, отначало за един ден после ще видим....

 58. 58 Профил на OMG
  *****
  Неутрално

  Костовистите си наливат и си цъкат плюсчета.Каква комплексирана 6-процентна сган от идиоти!

 59. 59 Профил на Генетик
  *****
  Неутрално

  OMG, то и генетичният материал живите организми е далече под 6 процента. Интересно защо? Лекциите ми са от октомври натам с тест за интелигентност и заплащане е входа.

 60. 60 Профил на Гербер
  *****
  Неутрално

  Поздравявам герб.Добро решение.

 61. 61 Профил на Костовист
  *****
  Неутрално

  Маскарада въргу голия задник на българина продължва-циркове,циркове че се прави нещо.Мутрата ББорисов надмина и Долен Сидеров по артистично изкуство.Най-новото творение на Пропагадната Промишленост забърква поредния спектакъл който би засенчил и Шекспир и Лукас по драматизъм и динамика.Всичкото това движение,разместване,имитации е да залъже българина а и Западна Европа че нещо се случва в България. Всички които забравихха кога Бойко Бороисов стана генерал=с идването на Симеон,кой го направи=по предложение на Бриго Аспарухов- и кой беше Бойко Борисов преди това-мутра-охранител от рекетьорите, и насилниците на българския Преход-всички които те набутаха България отново в едно Перестроечно блато.Шизофренията на българина е от векове-да приема желаното за действително.Приписва качества на народни закрилници на нереални герои и лица които да го спасят от робство- Индже войвода,Крали Марко,Бойко Борисов

 62. 62 Профил на станка
  *****
  Гневно

  От цяла сурия банкери по и най - Иван Искров.направил е банката на лична собственост.Чрез главния си секретар навиква и плаши хората с уволнение при всеки некентрелиран негов гняв.Не го гледйте, как се усмихва нагоре и пред камерата.Природата му е на комунистически сатрап.Жалко,за експертите, които ще трябва да бъдат унижавани още 6 години.Но щом Герб е решил - халал да му е .12 години безконтролна власт.Такава няма дори и ББ

 63. 63 Профил на Костовист
  *****
  Неутрално

  Предлагам да прогнозираме кой ще е следващия "спасител" на нацията,кое ще е следващото творение на Пропагадната Промишленост след ГЕРБ ? Аз залагам на Гамизовче ще врътне едно национално движение за "национален възход" или някаква подобна боза . Много скоро-ама много скоро ще падне маската на мутрата-сикаджие,защото едно е залъжеш миллета-електорат да гласува за медиен образ,съвсем друго да дойдат пари от еврофондове за българската икономика. Мутрата ББорисов вече започна да се проваля с цирковете си

 64. 64 Профил на rex
  *****
  Неутрално

  Не трябва да се забравя,че комунистическата мафия е винаги една крачка преди общественото мнение в България/ако го има ,де/! Бъдете сигурни, че тя мисли вече за новия спасител и прави прави пътеките му!Пак ще се започне с медийна промивка и да ви открехна-новият "спасител" тоя път ще бъде "западняк", директно от ЕС! Ще е стажувал като евродепутат, еврокомисар! Мафията в България си знае работата и няма да остави баницата без пряк надзор!Кога ще дойде новият спасител и дали няма да бъде бройлер зависи от Б.Борисов и способността му да лъже хората! Това лъжене обаче е на много ниско ниво и в скоро време и най-големите глупаци ще започнат да се усвестяват!

 65. 65 Профил на fytu
  *****
  Весело

  Като си е подал оставката подал си я. Достоен ход! Само, че сега да видим, дали няма да се разиграе вече познатият сценарии. След стартирането на конкурс за НОВ Управител на БНБ, ще се окаже, че по -голям професионалист и икономист от г -н Искров няма!!!!??? И след хиляди умувания и кандърми, задължително детайлно отразени в пресата, господин Искров крайно "неохотно" ще се съгласи да работи "на ползу роду". Ама на чий род не е ясно. Колкото до Главния секретар на БНБ, за този плевенски "курифей" интересна и детайлна информация може да получите в ДСК /Банка ДСК, член на ОТП Груп/.

 66. 66 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Искров, като си е депозирал веднъж оставката, да го направи и втори път...

 67. 67 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 572 Неутрално

  В едно от любимите ми столични кафенета – там, където бивш главен секретар на МВР преди година прояви фотографските си умения, ми се случи още по-любопитно преживяване. Беше ранен следобед. Отвън – августовска пустош. Вътре – неколцина разсеяни посетители и аз, в разговор за политиката, за заплахата България да бъде изцяло погълната от руската икономическа мафия и за необходимостта от гражданска съпротива срещу управлението на недочетения приключенски роман в малък формат. Дискусиите на такива места носят особено очарование. Освен тръпката, че нечие външно наблюдение може да те щракне през прозореца, там има възможност и за изненадващи срещи, от които научаваш още повече пикантерии, без които е невъзможен какъвто и да е автентичен политически анализ.

  Поне през годините, откакто се занимавам с разсъждения за случващото се у нас, стигнах до извода, че по стара съветска традиция най-важният въпрос, на който трябва да си отговорите, преди да стигнете до извод кой олигарх ще краде най–много, ще има ли криза, ще оцелее ли кабинет….. е – не е, както си мислите, въпроса „Кому это выгодно”?/ няма да превеждам, защото толкова много се коментира на руски във форумите, че май съм се превърнал в открит източник/, а е въпроса „Кто кого джавахарлал”? / по едноименния виц за Петка, Чапаев и Нюра, която поставяла антена на покрива/. И така – кто кого джавахарлал изяснявахме с моя събеседник, когато през една от вратите на заведението надникна един депутат от ГЕРБ със солидни финансово-икономически познания.

  Тюх – каза той. Цял ден се обяснявам с всякакви журналисти. Седна при нас, въпреки че бързаше занякъде. Заразказва как в деловодството на Народното събрание вече е депозирано проекторешение от името на ГЕРБ за избор на нов управител на БНБ. И кой ще е – поинтересувахме се ние, защото това беше част от пъзела, който се опитвахме да построим. Е как кой – Иван Искров, отвърна депутатът. Чакай, чакай – та нали Искров подаде оставка? Да, точно затова – потвърди народният представител. Искров постъпи почтено и сега ще бъде преизбран от името на ГЕРБ. Много е несериозно, репликирахме, защото все още се изненадваме с моя приятел на някои неща. Напротив – сделка, лаконичен беше човекът с най-новата информация.

  Да, обаче има нещо сбъркано – упорствах аз – Искров обвърза мотивите си да депозира оставка с аргументите за отстраняването на подуправителя Николай Неновски. Означава ли, че и Неновски ще бъде преизбран? Нищо подобно не означава – каза бързащият занякъде политик. Нито ГЕРБ ще тръгне да преизбира Неновски, нито пък Искров ще си го поиска отново. Не значи ли това, че се подготвят да компенсират огромния бюджетен дефицит от близо три милиарда лева, който се задава, като бръкнат надълбоко във валутния резерв, но за да го направят, трябва да сложат послушен ресорен подуправител? – запита далеч по-компетентния от мен във финансовите дела приятел. Депутатът премълча, усмихна се и махна с ръка. Най-тъпото е, каза той, че допреди две седмици аргументирахме защо Искров не е подходящ за управител на БНБ, а сега – горе долу същите хора ще трябва да аргументираме защо е подходящ. Ако е заради мъжеството да депозира оставка в унисон с мотивите на ГЕРБ, тогава нека се опитаме напосоки да предположим кой може да му стане подуправител – предложих аз.

  Например много комплименти за мъжество получи Пламен Орешарски заради това, че откликна на поканата на премиера да си говорят със Симеон Дянков за бюджета. Току–виж по мъжествени критерии му предложат да стане поуправител на банката? – продължих хазартните си разсъждения. Пълни глупости – охладиха въображението ми другите двама. После се позамислиха. Започнаха да си припомнят кой на кого е човек, какви интереси ще се преплетат, ако стане едно или друго и в крайна сметка ме погледнаха с възстановено уважение – странно звучи за Орешарски, но нищо не бива да се изключва. Банки, закони, приватизация, мафия и всякакви въртележки от интереси през последните двайсет години – мислех си аз, но как наистина да достигаш до верните прогнози и изводи, без да знаеш чапаевския отговор на кто кого джавахарлал? Може и да ви прилича, но това изобщо не е фейлетон.  Георги Коритаров

 68. 68 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Плъзнали са по света
  селяните господа,
  влезнали в Интернет
  да направят моабет,
  политиката да бистрят
  тъпотии да измислят.

 69. 69 Профил на Boredom
  *****
  Неутрално

  А бе хора, явно сте много далеч от икономиката и от финансите, защо не отидете в някои друг форум?! Защо трябва да досаждате на останалите с тъпите си коментари, които нямат нищо общо с темата????

 70. 70 Профил на Бърдоква
  *****
  Неутрално

  Когато се влезе във валутен борд, работата на БНБ силно намалява (персоналът й обаче се увеличава). Заплатките там са такива, че и на последнат чистачка не й се маха оттам. Та камо ли на баш шефа! Кютат си хорицата, вземат си грешните парици...

 71. 71 Профил на коко
  *****
  Неутрално

  Стискам зъби от приличие за да минат 100 дни и да кажа какво мисля за правителството на партията за която гласувах.

 72. 72 Профил на Преподавател по български български
  *****
  Неутрално


  Преподавателю по банков английски, научи българския!

 73. 73 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Стискам зъби от приличие за да минат 100 дни и да кажа какво мисля за правителството на партията за която гласувах. "

  Стискай, само внимавай на 98-ия некой да не те перне по ченето и да не си отхапеш езика преди да си казал кво-що.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 74. 74 Профил на .
  *****
  Неутрално

  73,
  Кръвожаден си ти,Брато, остави го този левак на мира!

 75. 75 Профил на &gt;
  *****
  Неутрално

  Модерация му е майката!
  Модерация и мастурбация!

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на 76
  *****
  Неутрално

  76-ти,
  Брато, ама без тия тъпи спамове.
  Нали знаеш дека не сме от Волуяк?

 78. 78 Профил на §22
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов ве е държавник, а в действита си се издава с манталитета на селски кмет.На пук на общественото мнение, назначава простака-историк и ДС-агент Божидар Димитров за министър, защото му е приятел.Сега въпреки общественото мнение, назначава Искров за управител на БНБ за да угоди на Кобурга, който му е Гуру.Спомняте ли си как преди години му слугуваше и безпрекусловно , подлизурски изпълняваше желанията му с фразата "Каквото каже Царя, аз много уважавам този човек..........."
  Може ли един слуга да бъде лидер ?. Евангелието е казано, че това е невъзможно.

 79. 79 Профил на Козарев
  *****
  Неутрално

  Думите цирк, циркаджии, циркаджийски и т.н. не трябва да се използват, за да се каже, че нещо не е както трябва да бъде. Така се обижда благородното цирково ИЗКУСТВО и неговите ТВОРЦИ.

 80. 80 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Уважаеми г-да, специално за Вас,
  няма абсолютно никакво значение дали ще е Искров или някой друг!

 81. 81 Профил на .
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK