Банката за развитие се мести в нов офис в София

Българската банка за развитие (ББР) сменя централния си офис в София заради опасност от рухване на сградата, в която се помещава в момента. Това научи "Дневник" от ББР. Банката напуска сградата на ул."Дякон Игнатий" 1 и отива под наем на същата улица на номер 7, където има и офис Първа инвестиционна банка. Сградата е избрана сред няколко оферти на пазара, казаха от банката. Със собствениците на имота е сключен 3-годишен договор.


На мястото на сградата на ул."Дякон Игнатий" 1 се предвижда да се построи нова, като фасадата ще бъде запазена, казаха от банката. Тепърва предстои да се обявяват порцедури за избор на проектант, съгласуване на проекта с Националния институт за паметниците на културата, вадене на разрешителни за строеж, избор на строител. Всичко това ще отнеме най-малко година, предполагат от ББР.


Днес правителството взе решение за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на ББР чрез непарична вноска, представляваща правото на собственост на терена, върху който е построена сегашната сграда на банката.
Решението на правителството се взима за да може да получим разрешение за строеж, защото се изисква да сме собственици на терена, казаха от ББР. Според финансовата институция се отстранява техническа грешка, която била допусната преди години. Тогава в активите на банката била внесена само сградата, а теренът, върху който е построена е изпуснат. С днешното решение на правителството това се поправя, казаха от банката.


Сградата на ул."Дякон Игнатий" 1 се пропукала при цялостното строителство на новата сграда на "Париба". Техническа експертиза направена от експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия установил, че конструктивното състояние на сградата е лошо, казаха от ББР. Здравето и животът на хората ни е най-ваажен, не искаме да се повтори случая със сградата на ул."Алабин" и затова ще се строи нова, допълниха от банката.

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1338 Весело

  Ако не беше тъжно , щеше да е смешно.

  Peace sells..., but who's buying?
 2. 2 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Париба ще плати ли? Излиза, че те са причината.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах