Акциите на БАКБ поскъпнаха силно след новината за влизането на Цветелина Бориславова (обновена в 15.15 часа)

Цветелина Бориславова се върна в банковия бизнес

© Мария Съботинова

Цветелина Бориславова се върна в банковия бизнес  13.45 часа - Акциите затвориха с над 11% ръст. Книжата на БАКБ приключиха днешната борсова търговия с цена 7.81 лв. за една акция. Това е с 11.5% повишение за целия ден. Изтъргуваните акции бяха едва 4851 броя за целия ден. 


  С това пазарната оценка на цялата банка е 98.6 млн. лв., а дела, който купи Цветелина Бориславова, на борсата струва 49.3 млн. лв, 


  11.55 часа – Борсата вече оценява БАКБ на 100 млн. лв. При 8 лв. единична цена са сключени последните сделки с книжата на БАКБ. Така повишението им спрямо предишната сесия вече е 14.3% или точно 1 лв. над цената им на затваряне вчера.
  Обемът на търговия обаче остава доста нисък – едва 3834 акции са изтъргувани до момента.


  При цена от 8 лв. цялата банка се оценява на 100.1 млн. лв. и в такъв случай по пазарна стойност купеният от Цветелина Бориславова дял струва 50.49 млн. лв. Пазарната оценка на банката обаче по никакъв начин не гарантира, че и сделката между AIB и Бориславова ще бъде на такава стойност.


  Търговията с останалите акции на регулирания пазар е много слаба и досега оборотът е по-малко от 280 хил. лв. Основният индекс SOFIX леко се понижава с 0.61% до 438.91 пункта. По-малко от половин процент е повишението на останалите борсови индекси. 


  10.00 часа - Търговията започна с поскъпване. Силен ръст отбелязаха акциите на Българо-американската кредитна банка (БАКБ) още в първите минути след започването на търговската сесия на Българската фондова борса. Малко преди 10 ч. цената им стига 8.60 лв., с 22.8% ръст спрямо цената от вчера. 


  В късния следобед вчера стана ясно, че Цветелина Бориславова е купила 49.99% от БАКБ. Продавачът е Allied Irish Bank (AIB), които от месеци насам търсеха купувач за дела си. С покупката Бориславова се връща в банковия сектор само пет месеца след като продаде дела си в СИБанк на белгийската група KBC. 


  В момента фондовият пазар оценява цялата БАКБ на 108.57 млн. лв., а само частта от 49.99% - на 54.275 млн. лв. Цената, за която Бориславова придобива почти половината от компанията, засега не е оповестена. 


  Другият голям акционер с близо 30% от капитла е фонд на "Грамърси", а останалите акции на БАКБ се търгуват публично на БФБ. Не е ясно дали след сделката Бориславова ще остави дружеството публично, или ще предпочете да го отпише от борсата. До идването на KBC СИБанк също беше публична компания, но белгийците предпочетоха да го отпишат. В момента банкерката е собственик в още едно публично дружество - туристическото "Пампорово" - Смолян. 

  Коментари (54)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на ju.li
   ju.li
   Рейтинг: 1599 Неутрално

   Явно банката ще процъфтява...

  2. 2 Профил на feniks1
   feniks1
   Рейтинг: 213 Неутрално

   Който е тарикат да купува акции,сега е времето....аз си купих...

  3. 3 Профил на dudo
   dudo
   Рейтинг: 1291 Разстроено

   Кака Цвети ги разбира тия банкови работи, а играчите знаят това и хоп - 23% ръст. Аз изпуснах момента да вкарам 850 лв. Сега щях да съм закръглил сумата. Язък!

   Дудо ви обича!
  4. 4 Профил на NPaine
   NPaine
   Рейтинг: 1291 Весело

   До коментар [#3] от "dudo":

   Играчи?

   В България няма играчи...само тарикати и далавераджии.

   Има още бая експириънс да събират докато вдигнат левел до "дребен играч".

   "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
  5. 5 Профил на mapto
   mapto
   Рейтинг: 1278 Неутрално

   Пазарът реагира на новото политическо рамо, което ще подкрепи банката...

   Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
  6. 6 Профил на permanent
   permanent
   Рейтинг: 421 Неутрално

   До коментар [#2] от "bigman11":

   Който е бил тарикат е купил до вчера...

  7. 7 Профил на jubal harshaw
   jubal harshaw
   Рейтинг: 1291 Весело

   Супер. Стигна ли дневният оборот на най-великата борса на света до половин милион евро вече?

   http://jubalharshaw.wordpress.com
  8. 8 Профил на Lemmy
   Lemmy
   Рейтинг: 2869 Неутрално

   Колко са изтъргуваните книги? 15 или 16?

  9. 9 Профил на dudo
   dudo
   Рейтинг: 1291 Весело

   До коментар [#4] от "NPaine":

   Има, има. Аз работя за един "играч", който е "играч", щото работи като вол, дори като 5 вола. Почнал е от кръглата нула - селф мейд мен. Та такива работи. А пиша тук, щото и аз съм 24 часа на разположение, така че имам прозорци - плаващ съм демек.

   Дудо ви обича!
  10. 10 Профил на niakoi_si
   niakoi_si
   Рейтинг: 2588 Неутрално

   Интересно е всички тия "Играчи" чии ще го крепят, когато новия мажоритар реши да свали банката от борсата.

   Историята на нашата борса е кратичка, просто погледнете назад и вижте какво се е случило с дребничките "играчи" в анлогичните на този случаи.

   Така, че играйте си на трейдъри, ама не забрявайте да изкочите от влака на време....

  11. 11 Профил на Марта
   Марта
   Рейтинг: 660 Неутрално

   С банките на "банкерките" на бившите тайни служби Бориславова и Славова бъдете много внимателни! За тази на Славова вече се говори /е- vestnik/, че по мистериозен способ са изпразнени сметките на няколко фирми .

  12. 12 Профил на feniks1
   feniks1
   Рейтинг: 213 Неутрално

   До коментар [#6] от "permanent":

   След седмица ще са на 100%...който се усетил...усетил...

  13. 13 Профил на Десен
   Десен
   Рейтинг: 1291 Неутрално

   Ще пласират фалшивите евра през тая банка.

   Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
  14. 14 Профил на NPaine
   NPaine
   Рейтинг: 1291 Весело

   До коментар [#7] от "jubal harshaw":

   141 963.24 BGN към 10:48 софийско.

   До коментар [#9] от "dudo":

   Убеден съм че има такива. Но са единици. Масовата част от уонаби играчите са си баш селски тарикатчета мислещи борсата за игра на късмета. Просто мащабите при нас са такива че не позволяват бързо и сериозно трупане на знания и в същото време отсяване на плявата... Но в крайна сметка аз нямам нищо против уонаби играчите - ако ги нямаше Noise trader-ите възможностите пред мен щяха да са значително по малко.

   "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
  15. 15 Профил на ARRI
   ARRI
   Рейтинг: 1291 Весело

   Ся уверихте ли се, че червените дрогари като кака цвети, вальо златев, ковачки и пр. построиха капитализма у нас ? Уверихте ли се, че капитала е отново в тяхните ръце? А уж след 1989г. не всички е бил даден равен старт ........ да бе да !!!! Бедните да го духат - стар римски закон !

   Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
  16. 16 Профил на feniks1
   feniks1
   Рейтинг: 213 Весело

   До коментар [#14] от "NPaine":

   Заложна къщичка нещо...лихварче а?

  17. 17 Профил на NPaine
   NPaine
   Рейтинг: 1291 Весело

   До коментар [#16] от "bigman11":

   Хахаха... не...

   "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
  18. 18 Профил на feniks1
   feniks1
   Рейтинг: 213 Весело

   До коментар [#17] от "NPaine":

   Е...ти си знаеш...

  19. 19 Профил на aircraft_carrier
   aircraft_carrier
   Рейтинг: 418 Неутрално

   Тук е пълно с глупаци.Не си слагайте подмитите задници там където по силни от вас си мерят самолетоносачите щото.....После ще ривети че ви преебали

  20. 20 Профил на Ivan Petrov
   Ivan Petrov
   Рейтинг: 719 Неутрално

   Българинът не разбра, че такова животно, като българска фондова борса - няма!!!
   БФБ се държи от монополни сформирования, на шуробаджанашка основа, за които вътрешната информация е като хляба, веднага се изкарва на масата, щом се опече, а единността им в манипулирането на индексите им е безупречна!!!
   Пране на пари до последната риза на простия българин!!!
   Основно недоумление на комунистите: " Ако тези пари и власт Ви бяха предоставени на Вас, нямаше ли да се възползвате и Вие да откраднете всичко?!"
   Дирижирането на пазара в БГ е песен под разпънатия комунистически чадър, вече 20 години след "преобразяването" на червените "аристократи"...
   Странно навремето "Мултигруп" сложиха ръка върху туристическия ни бизнес по подобна схема - измислени банки, измислени пари, измислени фирми и много лъскави комунистически кифли?!
   Вече 70 години процесите в Абсурдистан са с единствена и постоянна посока - явно има много константни велчини, които трябва да се изчистят(прочистят)...

   "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
  21. 21 Профил на Ken Lefkowitz
   Ken Lefkowitz
   Рейтинг: 213 Гневно
  22. 22 Профил на Ivan Petrov
   Ivan Petrov
   Рейтинг: 719 Неутрално

   Съвет към бедния и прост народ:
   Всичко 'де, 'що има акции и участва на БФБ да продава, че олигарсите съвсем са го закъсали и за последния продънен лев на съклетясалите бабички, ще има "фиктивно" увеличение и преливане на капитали на всички потъващи червени приватизирани бизнеси, до откат, а дотогава обезценка 1 към 20 и нагоре...
   Да живее раята!

   "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
  23. 23 Профил на merkel
   merkel
   Рейтинг: 778 Неутрално

   Днес сутринта Максим Бехар не спря да хвали Цветелина. За първи път българин купува банка от чужда компания и инвестира парите си тук в България а не ги изнася навън!

   Първото нещо което Бориславова трябва да направи е да създаде имидж и смени името на банката щото Българо-американската кредитна банка е абсурдно и неслучайно е била на 20-то място от 30 банки като след Българо-американската кредитна банка (както казах абсурдно име) са само някакви специализирани банки.

  24. 24 Профил на voodoo_child
   voodoo_child
   Рейтинг: 1369 Весело

   ха ха ха... как беше "Борсови игри" - една чудна поучителна книжка на майкъл ридпат.
   "в класическа дъждовна лондонска вечер от Темза е изваден труп на млада жена. няма причини, няма мотиви. има само много чужди пари и прекомерно много засегнати интереси."

  25. 25 Профил на merkel
   merkel
   Рейтинг: 778 Неутрално

   Тъй като ми писна да чета глупостите на дребните душици и злобата която излъчват ето един човек с интелект успял и наистина уважаван експерт като Максим Бехар какво каза тази сутрин по нова тв:

   http://www.novatv.bg/news/view/2011/05/17/16054/Преглед-на-печата/

  26. 26 Профил на Black Dragon
   Black Dragon
   Рейтинг: 521 Весело

   Дневник, дневник..... и защо триете коментари?

   https://www.facebook.com/Mlekarite
  27. 27 Профил на merkel
   merkel
   Рейтинг: 778 Неутрално

   Ето първият комунтар на един от конкурентите а именно холдинг „Експат Груп" другите конкуренти по слухове са били ЦКБ и ПИБ:

   Конкурент на Бориславова: Тя продаде дела си на голяма печалба и сега купува по-евтино друга банка, това е чудесно

   “Поздравяваме г-жа Бориславова с новата сделка. Това, че има сделка с когото и да е, е много положително за самата банка, а и за банковата система. Ние правим бизнес с банката, в момента имаме отношения с тях и ще продължим да го правим. Желаем успех на новия екип”, каза пред “Всеки ден” бившият министър в две правтелства Николай Василев, който беше конкурент на Бориславова за тази сделка чрез финансовия холдинг „Експат Груп“.

   Василев каза, че са доволни от тяхното участие и смята, че са се представили достойно. “Смятам, че Бориславова е показала с времето, че разбира от този бизнес и смятам, че ще развие добре банката, както обещава. Преди известно време продаде дела си в СИБанк на голяма печалба и сега купува по-евтино друга, това е чудесно. Цената все още не я знам, но ще я разберем от пазара”, допълни Василев.

  28. 28 Профил на Цезар
   Цезар
   Рейтинг: 521 Разстроено

   Червените куфърчета .... ГРАДЪТ Капитализма във България .... откаде Цветка и пятя славова имат по 400 милиона .... за да имат Банки ....... и още 100 бизнесменчета олигарси на които правителството не може да им се противопостави ...

  29. 29 Профил на Попа от Симитли
   Попа от Симитли
   Рейтинг: 521 Весело

   максим бехар е толкова успял и толкова уважаван, че направо може да почне да работи без пари вече ...

   ... sorry, I'm fucked up inside!
  30. 30 Профил на Ivan Petrov
   Ivan Petrov
   Рейтинг: 719 Неутрално

   До коментар [#23] от "merkel":
   Говорим за едни пари, който никой, никъде не е видял - само се прехвърлят активи от едни почервенели лица, към други - така беше при "Мултигруп", явно така ще бъде и занапред...
   Жалко за теб!

   "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
  31. 31 Профил на RED MAFIA
   RED MAFIA
   Рейтинг: 624 Весело

   Изпиране с накисване на балъци вложители.

   Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
  32. 32 Профил на petkan
   petkan
   Рейтинг: 418 Неутрално

   От вчера хвалят Бориславова колко е умна, кадърна и успешна. За всеки е ясно, че тя е просто подставено лице на ДС/БСП капиталистите, които си въртят поредната далавера. За БФБ да не говорим. Това е измислица на номенклатурни копелдаци, които си осигуряват чрез нея големи печалби. Такова животно просто нема.

  33. 33 Профил на tilia
   tilia
   Рейтинг: 59 Неутрално

   Aнтонио Борхес(Директор на МВФ)
   "Доверието към банките се е заврища, а това е предпоставка за затваряне страницата с кризата” и да се насочва внимението към растежа на Търговията.
   Да се преориентират икономиките към растежа в Търговския сектор,включващ структурни реформи,намаляване уязвимите места чрез консолидация.

  34. 34 Профил на tilia
   tilia
   Рейтинг: 59 Неутрално

   Великобритания:
   Нова стратегия за Търговия и инвестиции:
   -Намаляване корпоративния данък;
   -Нова предприемаческа виза която да насърчи Новаторско настроените компании и Фирмите създаващи Работни места за да започнат бизнеса си в страната;
   Бизнес ориентирана Администрация-предвижда се Министерството да взима от опита на частния сектор;
   -Бизнес Харта на Министерството на Външните работи, която да гарантира, че институцията ще работи активно за подкрепата на британските компании на чуждите пазари както и за привличане на чужди инвеститори

  35. 35 Профил на BIG AL
   BIG AL
   Рейтинг: 1291 Весело

   До 'играчите" : ::)))))))

   Досега никой не е спИчелил, ставайки акционер /съсобственик , съдружник / с МАФИЯТА...))))))))

   BIG AL
  36. 36 Профил на tilia
   tilia
   Рейтинг: 59 Неутрално

   У нас,Финансова Интеграция:
   Министерството на Финансите притежава вече 42% от "Централен депозитар" АД на БНБ,за да може Централна банка да привлече стратегически инвеститор, което ще окаже влияние на Българския капиталов пазар
   Приватизация
   в която влиза и дела на държавата в БФБ.
   Като концепцията е да се изкупят акциите по номинал а след продажбата на крупен Инвеститор да се възстанови разликата.Очаква се в Министерството на Финансите да се влеят и акции на Агенцията за приватизация(АПСК) като целта е МФ да стане Мажоритар.
   Така спазваме концепцията за интеграция ,но не в Търговията което ще ни доведе положение Гърция и Португалия.

  37. 37
   ****

   Този коментар беше изтрит в 19:11 на 17/05/2011 от неговия автор.

  38. 38 Профил на Gre
   Gre
   Рейтинг: 154 Весело

   "Обновено 15:15 ч." Бре дневник кво става там сега бре?

   Отбягвам боклуците на Костов и на Кутев
  39. 39
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  40. 40 Профил на kensiko
   kensiko
   Рейтинг: 521 Неутрално

   До коментар [#20] от "Ivan Petrov":
   Точно казано и винаги съм се стремял да достигна до горното Ви
   конкретно заключение.

   "Пране на пари до последната риза на простия българин!!! "

   ...тоз народ никога няма да се събуди!!


  41. 41 Профил на CMEXYPKO
   CMEXYPKO
   Рейтинг: 367 Неутрално

   До коментар [#15] от "ARRI":

   Ама що "ся" трябва да се уверяваме- това на нормалните хора им е известно от поне 20 години...

   Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща във форумите...
  42. 42 Профил на kensiko
   kensiko
   Рейтинг: 521 Неутрално

   интересно на какво акциите на тази малка банка са се покачили ?! аз го вземам за чиста манипулация. след като банката е в загуби и се очаква да бъде още на такива понеже още светлина в тунела не се забелязва и ако някъде по света тя се появи тя няма да блясне непремерно в б-я и точно в тази банка с около 300-400 мил. евро (загуби над 144)
   положението никак няма скоро да стане по добро за да се предпази от продължаващи загуби ...

  43. 43
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  44. 44 Профил на BBC
   BBC
   Рейтинг: 521 Неутрално

   Легенди се разнасят за едно прехвърляне на акции от СИБАНК в зората на НДСВ, изповядано от сегашния главен прокурор. Участници са били Цветелинка, Искров, Бойко ... Преди месец тръгна една информация за среща където е изнудвана AIB за акции от...БАКБ! А това става в кабинета на ... Искров. Та така както 2+2=4, така следва ....

   Инфантилните народи се изтребват сами!
  45. 45 Профил на dosetliv
   dosetliv
   Рейтинг: 1208 Весело

   Ако искаме най - сетне да видим хаир и акциите на всички дружества от борсата да поскъпнат силно, то требва др. Бориславова да влезе във всички от тях. Това се получава така понеже тя е от здрав юдейски произход.

  46. 46 Профил на NWO
   NWO
   Рейтинг: 726 Гневно

   предишните поне като се целуваха под опашките малко от малко се криеха - даже на миленчо велчев едно приятелче го заровиха...
   тия прости милиционери дори една далавера не могат да замаскират като хората - или може би след като Тиквата ми изскача отвсякъде дори от тоалетната чиния е редно и нейно феодално височество да започне да си прави пиара пред очите на всички...
   дори тъпият хомо-хамстер дори успя да замаскира поне малко на брат си проектчето през някакви измислени фирм и т.н...

   http://www.blitz.bg/news/article/118884
  47. 47 Профил на dosetliv
   dosetliv
   Рейтинг: 1208 Весело

   До коментар [#25] от "merkel":

   До коментар [#27] от "merkel":

   Човеко, земи се стегни и се образовай малко, че втрещяваш тука публиката с пещерна агитпропщина.

   Значи юдеят Бехар похвалил много юдейката Бориславова, а същото сторил и имащият здраво комунистическо потекло и завършил юдейски колеж Николай Василев. И всичките от дружинката на юдея Кобург - Кохари. Колко интересно! Как пък пропуснаха и некоя хвалба от юдейките Биджерано (Шулева) , Чилова или Кунева?

   Ако земем да броим матрялите в газетите с хвалби, то сигур повече от 80% са взаимно разхвалване на разни юдеи по повод на някакво подготвяно прецакване на матряла.

  48. 48 Профил на Ivan Petrov
   Ivan Petrov
   Рейтинг: 719 Неутрално

   До коментар [#40] от "kensiko":

   Благодаря!
   ...май да, Аз за това и емигрирах!

   "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
  49. 49 Профил на renegat
   renegat
   Рейтинг: 1086 Неутрално
  50. 50 Профил на renegat
   renegat
   Рейтинг: 1086 Неутрално
  51. 51 Профил на renegat
   renegat
   Рейтинг: 1086 Неутрално
  52. 52 Профил на kyphacah71
   kyphacah71
   Рейтинг: 521 Неутрално

   Цветелина Бориславова. Шефката на СИбанк, чиято бурна биография предполагам е добре позната на читателите ни, при първи прочит не показва признаци на обвързаност с „Отворено общество”. Но само на пръв прочит. След придобиването на СИбанк от костовия ковчежник Славчо Христов, новата собственичка има за председател на УС на банката прословутия Георги Прохаски, шеф на „Отворено общество”- България през 90-те. Далеч по-съществен е обаче фактът, че личният й съветник и партньор в банката –
   Светослав Божилов, е бил член на УС на „Отворено общество”. Ето я връзката между Сорос и „общността от личности”, както е обявено пред медиите създаването на сдружението „Глобална България”. Това е първият етап от разгръщащият се заговор и в него доста еднозначно се идентифицират групите и интересите, които той обслужва. Към банковото лоби, представлявано от хората от СИбанк, трябва да добавим и
   Левон Хампарцумян – шеф на Булбанк, едно от най-свежите лица на синята агитка, традиционно поддържана от Сорос.

  53. 53 Профил на Вели
   Вели
   Рейтинг: 974 Неутрално

   Ц. Бориславова е свързана с пари на РАШКИТЕ от Петербургски групировки! Насреща е отново Големият брат!

  54. 54 Профил на Некъф Човечец
   Некъф Човечец
   Рейтинг: 430 Любопитно

   Как няма да се вдигнат като се очакват валежи от държавни пари да препълнят паричните потоци на банката?!

   Животът е летална болест предвана по полов път! www.atgt.blog.bg
  За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
  С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK