Брокерите получават средно 14% от цената на "Гражданска отговорност" като комисиона

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  НЕ ВЯРВАМ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ!
  "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" Е РЕКЕТ,В ДРУГА ФОРМА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на localhost
  localhost
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тоест цената е завишена за да може да се предлага и 20% на брокерите.

 3. 3 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 524 Любопитно

  За брокерите от общината ли говорим? Кадиев бързо кажи за кого точно става дума.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4300 Гневно

  защо тогава в офисите на застрахователите застраховката не е по-евтина - поредната измама !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1342 Любопитно

  А вие какво очаквате - да ви идват на крака и да работят за вашето добруване ли бе ? не че има нещо по-досандо от брокери и амбулантни търговци ( то май съществена разлика няма). Което не променя факта , че тия хора работят за да печелят пари

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 6. 6 Профил на valkiry
  valkiry
  Рейтинг: 426 Неутрално

  МОШЕННИЦИ !!!!

 7. 7 Профил на Иванка Ишева
  Иванка Ишева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Информацията в статията е подвеждаща. Тези 20% които са въведени като таван, са пълната издръжка по всяка полица. В това влиза издръжка на офисите, заплати на служителите и всичко, което се прави във застрахователните компании. Застрахователните брокери получават между 5 и 6% комисионна, зависи, коя компания, колко ще отпусне. Така се получава този осреднен процент, посочен в статията. Естествено цените са еднакви, защото се работи по обявена тарифа и когато се сключва застраховка в компанията, тези 5 или 6 процента се изплащат като възнаграждение на агентите. На застрахователните къмпании им е все тая дали процента ще го платят на брокер или агент. А вече не могат да се дават големи отстъпки, защото Комисията за Финансов Надзор (КФН), наложиха минимални цени по полиците.

 8. 8 Профил на SATANAILOFF
  SATANAILOFF
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ето защо света зацикля! Хора замислете се. Финансовите институции, които не произвеждат нищо ни крадат като за световно! Банките искат лихви които може да върне само търговец на наркотици, оръжие или плът! А комисионните на изманиците от застрахователния сектор са толкова космически, че направо плашат! Време е нещо спешно да се промени! Хора тока скача, Парното скача! Осигуровките скачат! Данъците скачат! Лихвите скачат! Застраховките им били малки! А безработицата расте! Губим почва под краката си заради продажни политически лобита! Време е за промяна! Време е за нещо революционно!

  Писна ми разни тарикати да ни правят на маймуни! Самите те правейки се на такива!
 9. 9 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#8] от "SATANAILOFF":

  Всичко скачало..... А ти какво предлагаш "моме"... Къде "скачаш", за да дойдем и да станем много "скачащите"....
  Иначе твоито си е една гола констатация, за която не се иска нито много акъл, нито "дупе"!!!!!

  сократ1
 10. 10 Профил на Весела Николаева
  Весела Николаева
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Комисионата се плаща от застрахователната компания, не от клиента и не може цената една застраховка да е една при брокер и друга, ако ви я предлага директно компанията. Ако беше така, логично никой нямаше да застрахова през посредник.

 11. 11 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 426 Неутрално
  До коментар [#1] от "lz2":


  До коментар [#6] от "valkiry":

  Виждам, че сте посъбрали плюсове и се питам що за индивид трябва да си хем да си в точно в този форум, хем да слагаш плюсове на такива глупости.

  Да ви обясня първо какво е "гражданска отговорност", тя застрахова другари твоята отговорност /вина/ и финансово не отговаряш за магарията дето си сътворил /има границата де/.

  Без "рекета" на "гражданска отговорност' другарю почти при всяка катастрофа виновният ще казва "нямам пари" дори и да има. Върви го съди. Да не говорим ако загине човек.

  Макари финансова компенсацията за смърт е някаква утеха.

  Казано още по- просто специално за вас двамата- без ГО пострадалият ще търси и чака Михаля.

  Още по просто сега специално за вас двамата- прасни някой скъп мерседес, обърни го наопъки и го усучи и кажи "Нямам ГО" да те видя тогава.

  Относно репликата "мошеници", това вече си е откровенна простотия, съветвам те хубаво да я проучиш тази дума в тълковния речник преди да я използваш пак , дори и анонимно.

  Предполагам главичката ти визира отстъпката от 14%. Колко трябваше да са? Като на аптеките-25%, като на бензиностанциите -20% реално, като на ИКЕА 200%.........

  Има ли бизнес на дребно с по- малък процент печалба (деже е само приход) от оборота от този за когото говорим, ей това искам някой да ме светне?

  Не защитавам застрахователните брокери и оставям настрани факта, че като цяло те са най- свестните от целия брокерски бизнес. Ама нали те се са хора като нас, ВСИЧКО им е документирано и се борят за прехраната си.

  Май рейтинга тук е по- добре да се махне, щото някои изказвания са съвсем умишлено насочени към глупавите "плюсчета'.

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  До коментар [#11] от "novohodonosor":

  Скъпи,мили Новоходоносор,

  Не се гневи!Вярно е,че застраховането е стожер на обществените отношения и изважда от беда,застрахования и потърпевшия!Вярно е.АМА НЕ В БЪЛГАРИЯ!Тука,ако има убит рпри катастрофа,дават колкото да погребеш човека!А не както е писано в полицата-750 000!АНЛАДЪН?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1435 Любопитно

  Начи оттука става ясно, че разходите за дистрибуция са 14%. Ако турим и едно 6% за печалба стават кръгло 20% от цената на застраховката отиват у застраховатяля, а 80% се изплащат като обезщетения.

  От друга страна за ГО за 2010 имаме:
  получена сума : 482.242.925 лв
  платени обезщетения - 235.195.194 лв

  482 млн без 20% са 385 млн. Значи остатъка до реално платените 235 млн, или 150 млн са за "компаниите трябва да заделят по-големи резерви. Целта е те да бъдат по-стабилни финансово и да се гарантира, че ще имат пари да плащат обезщетения."

  Ми щом държавата задължава със закон матряла да плаща ГО, и същата няма нужда да прибира по 150 млн годишно за финансова гаранция, що не си продава застраховките директно на матряла?

  235 млн делено на 0,8 прави 294 млн лв премии. Делено на 3 милъона коли прави че ГО требва да струва 98 лева

 14. 14 Профил на Иванка Ишева
  Иванка Ишева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Само дето, държавата ще назначи два пъти повече администрация и ще похарчи поне три пъти повече от застрахователите от това цената ще се вдигне, а няма да намалее. За пример: всички обществени поръчки за доставка на храна, униформи, канцеларска техника.....

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4300 Гневно

  До коментар [#10] от "Весела Николаева":

  мило момиченце, застрахователят разпределя а клиента плаща всичко и когато си е направил труда да се замъкне до офиса на застрахователя е редно да бъде ПООЩРЕН !!!

  твоята елементарна и невярна теза е достойна само за аудиторията на старата ми шапка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Потребителите на застрахователни услуги все повече използват брокери при сключването на полици. Делът на застраховките през посредници като част от общите застрахователни премии вече надминава 50 на сто.
  Намалението на средната брокерска комисионна по застраховка Гражданска отговорност на МПС се компенсира от общото увеличение на брокерския бизнес.

 17. 17 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Потребителите на застрахователни услуги все повече използват брокери при сключването на полици. Делът на застраховките през посредници като част от общите застрахователни премии вече надминава 50 на сто.
  Намалението на средната брокерска комисионна по застраховка Гражданска отговорност на МПС се компенсира от общото увеличение на брокерския бизнес.

 18. 18
  SATANAILOFF
  Рейтинг: 426 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#18] от "SATANAILOFF":

  Народа тръгна!? Нямаше кой да го поведе! А трябваше да помете всички народни представители!

  "Моме" - всичко се повтаря.....На 14-12-1989 година тоже нямаше кой да "ни" поведе..... Ех ако имаше тогава някой като Лех Валенса или Вацлав Хавел...."щеше да има такъв живот, че само си казвам дано...дано...дано"......

  сократ1
 20. 20 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И още нещо "моме".... Онова на 14-12-1989 година беше "ОГЪН"....
  а това ващо сега беше в най-добрия случай просто една "пушилка".....

  сократ1
 21. 21 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Има грешка.

  Според данните на КФН прийните приходи от Гражданската са 131,6 млн. лв., а комисионните 18,67 млн. лв.

 22. 22 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Излиза, че миналата година комисионните са били над 30 млн., което прави спад на годишна база в размер на 40%. Ето ти новина

 23. 23 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Въвеждането на бонус-малус при Гражданската отговорност веднага ще се отрази положително на статистиката за пътнотранспортните произшествия. Системата автоматично ще доведе до по-внимателно шофиране. Заради липсата на бонус-малус са възможни и много измами в системата Зелена карта.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK