Шест членки на еврозоната са "под наблюдение" от Fitch

Шест членки на еврозоната са "под наблюдение" от Fitch

© РойтерсАгенцията за кредитен рейтинг Fitch постави под наблюдение шест европейски държави - Белгия, Испания, Италия, Словения, Ирландия и Кипър, съобщи capital.bg. Fitch предупреди, че е възможно в бъдеще да кредитният рейтинг на тези държави да бъде понижен.


Седмица след заседанието на Европейския съвет агенцията обяви, че не вярва решението за дълговата криза в еврозоната да е постижимо "технически и политически" в скоро време. "По наше мнение е нужен по-активен и по-ясен ангажимент от страна на ЕЦБ за намаляване на риска от самосбъдващи се ликвидни кризи на иначе платежоспособни членки на еврозоната", заявяват от Fitch.


Fitch потвърди максималния ААА рейтинг на Франция, но предупреди, че перспективата е негативна, което означава, че той може да бъде понижен в рамките на следващите две години.


В началото на месеца друга рейтингова агенция - Standard & Poor's обяви, че преразглежда рейтинга на 15 членки на еврозоната и предупреди, че кредитния рейтинг на Франция може да бъде намален с две степени.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK