Фирмите от енергетиката са държали 624 млн. лева в Корпоративна банка към септември 2012 г.

Изпълнителният директор на БЕХ Михаил Андонов

© Надежда Чипева, Капитал

Изпълнителният директор на БЕХ Михаил АндоновБългарският енергиен холдинг (БЕХ) обяви във вторник, че ще издаде нов дълг за около 1 млрд. лева. Съобщението дойде няколко дни, след като международната агенция "Фич" (Fitch) определи кредитния му рейтинг като подинвестиционен (ВВ+) или "боклук" (junk). Това означава, че БЕХ може би ще плаща по-скъпо за рефинансирането на задълженията си, защото при такъв рейтинг кредиторите ще изискват по-висока лихва и по-висок доход по облигациите.


Намерението да емитира облигации (250 млн. евро за 5 години) на международните пазари беше обявено още през миналата година. Вчера обаче стана ясно, че


БЕХ търси два пъти повече пари
и ще вземе и синдикиран заем за още 250 млн. евро за 3 години.  


Холдингът е притиснат от предстоящия падеж на заем (взет от НЕК за проекта АЕЦ "Белене") към БНП "Париба" (през май) и го използва за генерираране на нови задължения. Нуждата от още пари пък беше обяснена с нови газови връзки и проекти. Огромната нужда от средства и лошият рейтинг обаче поставят много важен въпрос за БЕХ. Може ли енергийният холдинг да управлява толкова солидно ново задължение, след като едно от основните му предприятия - НЕК, се провали с двойно по-малък заем (взет при доста добри условия от БНП "Париба"), но само година по-късно дружеството изпадна в трудности и кредитът започна да му тежи като воденичен камък. 


Финансите на енергийния холдинг и управлението им остават непрозрачни, а въпросите за тях - без отговор.


В мотивите си за определения рейтинг "Фич" посочва, че холдингът държи 87% от средствата си в една банка и това представлява риск. Според данните, цитирани от международната агенция в края на септември 2012 г., паричните средства на БЕХ са били 717 млн. лева (става дума за консолидираните данни на групата БЕХ за този период - холдинга и дружествата в структурата му - те все още не са публикувани официално). "Фич" ги определя като "задоволителна ликвидност" срещу краткосрочните задължения (около 520 млн.лева). Агенцията обаче отбелязва като проблем "слабата диверсификация" на парите по банки.


Грубата сметка показва, че около


623.8 млн. лева на групата са в една банка


Това е Корпоративна търговска банка (КТБ). Финансовата институция е известна като предпочитаната банка на властта - защото вече при второ правителство, голяма част от парите на държавните фирми се депозират в нея. А премиерът Бойко Борисов през ноември 2011 г. обясни странната формула, която поддържа това статукво - ако тръгнат да вадят тези пари, "ще фалираме банката и тя ще повлече всички останали". Затова логично следва и въпросът дали БЕХ може да разполага със средствата си свободно. Не е ясно и колко са те към момента (февруари 2013 г.)."Слабост за ликвидността на средствата на БЕХ е фактът, че той държи почти всичките си пари в една банка", пише в мотивите на "Фич" за сваляне на рейтинга.
Сред другите мотиви за понижението са слабостите на регулаторната рамка и планираните увеличени капиталови разходи за периода 2013 - 2015 г. Регулираните цени, които осигуряват видимост на паричните потоци, не са задоволителни по отношение на инвестициите на холдинга.

Изпълнителният директор Михаил Андонов отказва коментари по темата. 


Мълчание


В понеделник следобед репортер на "Капитал Daily" изпрати въпроси по данните и оценките, направени от "Фич", но все още няма отговори от холдинга - нито за парите, нито за банките, с които работи в момента. Нито какви стъпки ще бъдат предприети за диверсификация на средствата.


На пресконференция във вторник следобед, когато обяви, че ще търсят милиард лева, Михаил Андонов също отказа да коментира въпроси, свързани с управлението на парите.


Последният публичен отчет до момента е индивидуалният отчет на БЕХ към края на септември 2012 г., според който дружеството има парични средства и депозити в размер на почти 163 млн. лева. Това обаче не включва средствата на енергийните фирми, които са под шапката на холдинга  (в него влизат Мини "Марица-изток", ТЕЦ "Марица-изток 2", АЕЦ "Козлодуй", НЕК, "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и "Булгартел") и с чиито средства явно сумата достига посочените от "Фич" 717 млн. лева.  


"Мнението е, че общото развитие на корпоративното управление е тревожно за рейтинга", казва още "Фич".  


Ако енергийната компания управляваше разумно парите си, може би предстоящите нови задължения щяха да са излишни или поне не в този размер. И ако досега холдингът не се справя с финансите си, изглежда още по-рисково добавянето на нови дългове на по-висока цена. Защото всички разходи по тях се прехвърлят и към потребителите на електроенергия и сметките за ток.  


Продължава да липсва прозрачност и върху вътрешногруповите задължения в БЕХ (т.е. между дружествата под шапката му). НЕК дължи пари на АЕЦ "Козлодуй", ядрената централа на холдинга, той пък отпуска заеми на НЕК... 


Не е ясно колко от стотиците милиони са налични в момента и могат ли да се използват за погасяване на дълга поне частично или за инвестиции. Логичен е и въпросът има ли БЕХ въобще реален достъп до средствата си в КТБ, или те са практически блокирани за неограничено време и не могат да се "вадят" по причините, които Борисов изтъква по-горе - за да не се разклати банката и цялата система.


При всички случаи концентрация от 87% е огромен проблем, защото за каквито и суми да става дума, за да се разплаща нормално, българската енергетика зависи от ликвидното състояние на една банка.


Но проблемът има и други измерения. Огромния финансов ресурс, който държавата поддържа в КТБ, позволява да се финансира създаването и издръжката да голяма група от медии, обслужващи винаги силните на деня, както и да се придобият значителен брой други активи в икономиката, с които икономическото и обществено влияние на този олигархичен монопол да се разширява. "Слабост за ликвидността на средствата на БЕХ е фактът, че той държи почти всичките си пари в една банка", пише в мотивите на "Фич" за сваляне на рейтинга.
Сред другите мотиви за понижението са слабостите на регулаторната рамка и планираните увеличени капиталови разходи за периода 2013 - 2015 г. Регулираните цени, които осигуряват видимост на паричните потоци, не са задоволителни по отношение на инвестициите на холдинга.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (220)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно  КТБ >


  Made in Pozitano 20 !?!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на kamenvasilev
  kamenvasilev
  Рейтинг: 443 Неутрално

  интересно е също каква е структурата на депозитите им, колко от тези депозити са им дадени обратно като кредити, при какви условия, колко от тях са дадени като кредити на други кредитополучатели, при какви условия, кои са кредитополучателите, ...

 4. 4 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Как може такова нещо да се случва през 2013 г.
  Едно разбрах как се купуват компании като БТК, Виваком...и т.н...с парите на държавата..т.е. с нашите пари се обслужват частни интереси !!! Само в България е възможно такова нещо - да вземат да прекръстят банката на БНБ 2.

 5. 5 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 457 Неутрално

  в една от банките на "тим"...

 6. 6 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Ако имаше пазар на електроенергия, никое предприятие от тази сфера не може да си позволи да си ползва неефективно парите в брой. Може би проблемите в нашата енергетика се засилват с либерализирането на пазара й.

 7. 7 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Мда... Пожарникарчето го бива по приказките, пусто са много кухи, понеже делата говорят за необяснима и недопустима концентрация на парите на данъкоплатците в едни мутренки стуктури (и на Цеко от там са му китните) които осигуряваха медиен комфорт на цялата нескопосана команда от калинки, милиционери и друга сволоч.
  Ако има издънка - плащат данъкоплатците, а иначе печалбите са за съвсем конкретни частни джобове! Да здраствует "различния" тов. Борисов!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 8. 8 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 666 Неутрално

  ГЕРБ и БСП+ДПС го играят смърти врагове, но имат общ бизнес - Корпоративна банка. И за 7 години я направиха основен играч във всички сфери на бизнеса.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 488 Весело

  „За да заблуди белите, които пристигнаха със сладки думи на уста, но с наточени ножове в поясите и със заредени пушки, Винету сложи ръка на сърцето си и се престори, че му прилошава. В това време хем трескаво обмисляше как да избяга, хем по какъв начин да спаси команчите.“

  Простщината победи с ИПОН
 11. 11 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#4] от "qwweee":

  Да, строиш си частна империя с държавна пара. И целия енергиен отрасъл дружно ти помага. Пък, че се създават рискови условия за него - пука им.
  Интересно дали и други отрасли не съдействат на мафиотската банка?

 12. 12 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Скъп заем?!
  Я проверете през 2012г БЕХ колко стотици милиони АВАНСОВ ДАНЪК по Закона за корпоративното облагане е ПРЕВЕЛ НА ДЯНКОВ за запушване на дупки в Бюджета!

 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1607 Любопитно

  До коментар [#1] от "barcelonski":
  До коментар [#2] от "barcelonski":
  Така де, а сега обяснете ЗАЩО Пожарната команда не направи ама НИЩО за да промени това "наследство от 3-ната коалиция", ами напротив, концентрацията се увеличи!

  дела делами само дела - това бе повелята на Правешкия ментор!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Това е сегашният модел на управление на страната- мутрополитици и олигарси, преплетени като свински черва крадат държавата и обществото. И не можеш да смениш полотиците ,защото пропорционалната система ти дава право до избираш само тези,които ти спуснат мутрополитиците. Затова така ожесточено я защитават. Даже щели да ни дадат право/ по Плевнелиев/ да преподреждаме листите. "Лидерите" ще сложат вътре когото си искат ,а за гражданите правото да избират между калинки ,проститутки и шебеци. И тая измет след това "избира" министър председател. Избира този ,когото й кажат. А той какво прави ? Раздава държавните пари на своите хора. Това с парите на държавата отсега ли е? Не е. Защо се прави? За да може утре цялата БЕХ да се приватизира и всички ресурси на държавата да са в чужди ръце.

 16. 16 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Емитирането на облигации също е свързано с такси за банките.

 17. 17 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Това е за тези тарикати, дето искат „национализация“. Държавата не винаги е добър стопанин. Дори е много по-лоша от некадърния стопанин. Зависи кой е държавата. Ако това са мутри – ББ, Цецко, Р. Овч. или Р. Петков, то със сигурност хиляди пъти по-добре би било всичко да е в частни ръце. А напоследък май само мутри се навъртат в управлението на тази държава.

 18. 18 Профил на Newcastle Fan
  Newcastle Fan
  Рейтинг: 442 Неутрално

  БЕХ, НЕК - най-големите черни дупки, където се крадат милиарди.

  По плодовете ще познаете дървото.
 19. 19 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 598 Любопитно

  Точно така параграф 22 !Но това показва че ще една от институциите тази регулираща банковия сектор в лицето на БНБ не РАБОТИ.Няма да се изненадам ако следващата година същите тези граждани си потърсят спестяванията от банките и същите тези банки не би могло да им гарантират тоези (въпреки че има закони за гарантирани лимити)спестявания или ще им "изплатят" тези спестявания в следващите пет години. Но за регулаторния орган в лицето на БНБ ще дойде Вид(еновото)ов ден. И тогава гражданите ще насочат своето недоволство срещу истинския виновник БНБ.
  Не искам да съм лош пророк!!!Обаче статията ме провокира.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 20. 20 Профил на exteras
  exteras
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Да не се окаже сега, че държавата била малко нещо фалирала!?

  errata
 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Всъщност това е модел на "лапане" не от вчера. Каква "велика" банка е КТБ? Може ли са се каже, че някакъв неизвестен мустакат цървул е велик банкер? Може ли да се каже, че Бориславова е велик банкер? Само като се обърне човек назад, през последните 20 години, освен ДС и БКП в банките нищо друго не се вижда.

 22. 22 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Държавата е фалирала?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 23. 23 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  1. Цветан Василев и Боко да скачат от пачката. Ако щат да фалират, ако щат да лижат катарски задници, ако щат да лапат дулото. 2. БЕХ да се ликвидира незабавно. 3. Съставните дружества - на борсата. Аман от социкономика.

 24. 24 Профил на vall2
  vall2
  Рейтинг: 221 Гневно

  ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ

  1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около ТИМ компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!
  2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!!
  3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години
  4. "Бизнесът" им със застраховки и охрана, чрез дружествата "Армеец" и ТИМ СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ, а от друга - предлагат "решение". Тази "дейност" си има имена - нарича се РЕКЕТ или ИЗНУДВАНЕ. Приходи от тази престъпна дейност - не по-малко от 500 000 000 лв. през последните години.
  5. РЕКЕТА над фирми и граждани по линия на ОУП на Варна и Шабла, осъществяван чрез ТПО-Варна. Широко известен факт е, че им е "плащано" да "оправят" парцели. Също така, закупени от тях парцели, по новия градоустройствен план (изготвен от самите тях) се оказват изключително "апетитни". Отново РЕКЕТ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ.
  6. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни обществени поръчки - например изготвяне на ОУП
  7. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез банката си ЦКБ - заставането на входа и н изхода на общината. Сметките с парите на Общината са в ЦКБ, а в същото време банката е основен кредитор на Община Варна ( кредитите естествено са обезпечени с апетитни имоти на общината)
  8. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни НЕИЗГОДНИ КОНЦЕСИИ - например скандалната концесия за Крайбрежната Алея, където вземат най-атрактивната част от брега за жълти стотинки, а я отдават скъпо и прескъпо под наем.
  9. ИЗТОЧВАНЕ на Република България чрез НЕИЗГОДНА и ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЗАЦИЯ. Примери: Св. Константин и Елена, Елпром Варна, скандалната Алея 1, Авиокомпаниите, Химимпорт. Не можем да подминем и "подаръка" от правителството на ГЕРБ в последните часове на неговото управление - 160 д-ка до Летище София.
  Всичко това е нещо повече от КРАЖБА - това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Щети за България - не по малко от 1 000 000 000 лева
  10. ИЗТОЧВАНЕТО на Община Варна със сделки от типа "кон за кокошка". Например сделката "Графити" и поредната "дупка" Стадион Варна, където срещу един от най-апетитните терени във Варна, Общината получи жалки огризки като обезщетение.
  11. НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО като обектите им "Хотел Азалия" (построен директно върху пясъците на плажа) и "Тринити Парк", построен във Морската градина.
  12. Ощетяване на Републиканския бюджет чрез кражбата на акцизи, ДДС и мита чрез дружествата им Ловико (алкохол) и Хим ойл (горива)
  13. ТИМ е ВТОРИЯТ по големина акционер в ЧЕЗ, и са сочени за неформален собственик на ЕНЕРГО-ПРО. Отново ЗЛОУПОТРЕБИ С МОНОПОЛ.
  14. РАЗСИПИЯ И ЛИКВИДАЦИЯ на приватизирани индустриални предприятия, с цел продажба на активите им. Например Елпром-Варна. Съседното Елдом Инвест си работи много добре, дори и в криза.
  15. БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ от инвеститори, не без любезното съдействие на правителството и Комисията за финансов надзор. Загубите за инвеститорите се изчисляват на не по-малко от 600 000 000 лв.
  16. Участието им КАРТЕЛА на олио, чрез дружеството им "Слънчеви Лъчи" - Провадия
  17. Участието им КАРТЕЛА на зърно, чрез дружеството им "Зърнени Храни" България
  18. Участието им в изборни ФАЛШИФИКАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И КУПУВАНЕ на гласове. Преди два дни бившия лидер на ГЕРБ, Павел Димитров, публично призна, че Кирил Йорданов, е кметувал благодарение на ТИМ. В момента "партията на ТИМ" Нашият Град, е разследвана за фалшива регистрация с крадени лични данни от пенсионно осигурителното дружество ЦКБ Сила

  Да обобщим какво имаме: ИЗТОЧВАНЕ, КАРТЕЛ, МОНОПОЛ, РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ, НЕИЗГОДНА И ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЦИЯ, пак ИЗТОЧВАНЕ, пак РЕКЕТ, и пак ИЗТОЧВАНЕ, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, КРАЖБА НА ДДС И АКЦИЗИ, и пак ЗЛОУПОТРЕБА С МОНОПОЛ, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ И ИЗМАМИ, И ПАККАРТЕЛ, и отново КАРТЕЛ, ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ И ФАЛШИФИКАЦИИ, КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПОЛИТИЦИ . И това е само върха на айсберга, видимата част от тяхната "дейност". Само господ знае какво има отдолу. Простата сметка показва, че тия са си присвоили през годините около 3 000 000 000 лева пара, открадната от всички нас. Това е повече от платеното до тук по проекта "Белене" + "Цанков Камък"!

  В памет на Пламен, който изгоря заради тези боклуци, всеки да копира това и да го пусне из мрежите ПОНЕ ВЕДНЪЖ, за да не бъде саможертвата му напразна!

  ПРОМЯНАТА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ САМО С ИСТИНАТА

 25. 25 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#11:"bilbotorbins"]Интересо дали и други отрасли не съдействат на мафиотската банка? [/quote]

  Съдействат, съдействат :
  "...в края на 2009г. за първи път стана ясно, че около 50% от парите на големите държавни фирми са на депозити в КТБ..."
  С подкрепата на ББ този процент значително се увеличи, ама точно колко е????
  И тази концентрация на държавни пари в една банка, ЗАСТРАШАВА националната сигурност на България!!!
  Само този е факт е повече от достатъчен, за да бъде подведен под отговорност ББ & ко.!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 26. 26 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Не съд, ТРИБУНАЛ за управлявалите ни разбойници от ГЕРБ, БСП и ДПС.

 27. 27 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#14] от "barcelonski":

  Ти чел ли си ги? Как ти ги дадоха? Къде работиш, куко?

 28. 28 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До всички заблудени по оношение на ГЕРБ - не гледайте какво говори Лидерът Ви, а какво върши
  Например - след всички приказки срещу Доган това, което реално направи е да му бутне барбекюто. И то след доста канене

 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Лихварството не е от вчера.

 30. 30 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#21:"SSS"]Всъщност това е модел на "лапане" не от вчера. Каква "велика" банка е КТБ? Може ли са се каже, че някакъв неизвестен мустакат цървул е велик банкер? Може ли да се каже, че Бориславова е велик банкер? Само като се обърне човек назад, през последните 20 години, освен ДС и БКП в банките нищо друго не се вижда.[/quote]

  колкото и последния премиер е велик премиер

  ама явно са велики щом ни въртят на пръста си толкова време

 31. 31 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  От всичко разбрах само, че сме една бананова държава.

  "Истината е винаги посредата!"
 32. 32 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#20:"exteras"]Да не се окаже сега, че държавата била малко нещо фалирала!? [/quote]

  По-скоро може да се окаже, че държавата малко нещо са я фалирали.......пак.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Буда е много близък с Цв. Василев.
  През последните 3 години много крупни далавери направиха

 35. 35 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Кога масите ще се вдигнат срещу търговските банки, които освен че са гръбнакът на съвременното общество са се превърнали и в най-големия враг на населението. Истински бирник паразит който богатее на гърба на отрудените и честни хора, достатъчно наивни да се подлъжат от телевизионни реклами или изпаднали в нужда да вземат кредит. Недопустимо е парите да се купуват на 3% а да се продават на 15-20%.

  Too much цензура Баце.
 36. 36 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Една дума изчерпва всичко-МАФИЯ!А познайте мафията кога ще отстъпи и на сантиметър пред протестиращите!Много по вероятно е някои от нисшите нива да завърши като Мишо Бирата!

 37. 37 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#14] от "barcelonski": Кукло, нали бяхте оправни? Нали знаехте и можехте?

  Знаете и можете само да грабите, крадете, отвличате и разпространявате синтетика!!!!

  Това сте МИЛИЦИОНЕРИТЕ и МУТРИТЕ! Синовете и дъщерите на убийците от лагерите!

  Цялата Ви симеоновска гмеж на 12 ще утече в канала!

  и най-умният си е малко прост....
 38. 38 Профил на Лято
  Лято
  Рейтинг: 434 Неутрално

  То и Илия Павлов беше председател на такава банка.

 39. 39 Профил на d40
  d40
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Топлата връзка между БУДА и Догат - Цветан Василев - КТБ, Пеевски-Кръстева - ПрасПрес, БТК, Булгартабак, Техномаркет...
  ДПС завзема повече финансови ресурси при ГЕРП отколкото когато беше в управление.

 40. 40 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#36:"jelev_jelqzko"]Една дума изчерпва всичко-МАФИЯ!А познайте мафията кога ще отстъпи и на сантиметър пред протестиращите!Много по вероятно е някои от нисшите нива да завърши като Мишо Бирата![/quote]
  прекалено голяма е далаверата, за да мине само с нисшите нива

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#4] от "qwweee":

  И аз разбрах едно, че ти нищо не си разбрал!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  2009 - 47 милиона лева
  2010 - 55 милиона лева
  2011 - 83 милиона лева
  2012 - липсва все още информация, но косвените дании показват около 200 милиона лева
  2013 - все още не са прибрани, но поръчката по косвени данни е за около 280 милиона лева.

  Това са парите, които бюджетът източва като дивидент от БЕХ на база на книжни печалби. Няма в света дружество с норма на възвращаемост на капитала от порядъка на 1.5 - 2.5%, на което някой да му прибира по 80% от печалбата (да приемем, че е реална) и което да може да издържи.
  Не търсете под вола теле.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#21] от "SSS":

  Т.е. твърдението ви е, че гръцките, италианските, австрийските, унгарските, немските собственици на български банки са огромни фенове на БКП и ДС.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Правителството държи финансовите активи на българските държавни предприятия в КТБ. КТБ държи ТВ7. ТВ7 4 години възхваляваше Боко.

  Извод: държавните предприятия работят, за да може по частни медии да се въртят дитирамби за геният на Боко Велики. Велика система

  Обичам да грухтя и плюскам.
 46. 46 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  БЕХ може би ще плаща по-скъпо за рефинансирането на задълженията си, защото при такъв рейтинг кредиторите ще изискват по-висока лихва и по-висок доход по облигациите.
  _____________
  Теротистите с бели якични наречени още "кредитори" постигнаха голям успех с енергийното ни поробване !
  Колкото и да протестират хората това нито ще ни свали сметките нито ще върне цените от преди 10г.
  Национализация на минимум 51% от дружествата и изхвърляне на енергийните вампири е абсолютно неотложно решение !
  Подписалите неизгодни за България сделки немедлено трябва да влязат в затвора и да им се конфискува всичко + чуждестранните им имоти !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 47. 47 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#12] от "moni56":

  и после какъ финансов гений бил Дянков....Аналогично беше и положението на ВМЗ преди нова година - голямо вземане от държавната Кинтекс, на която обаче Дянков и беше дръпнал всичкия кеш за запушване на дупки и едва като стана нетърпимо в Сопот, МинФин върна обратно малко пари на Кинтекс, те платиха на ВМЗ и хората получиха заплати...Но естествено всичко бе представено като резултат от намесата Му, на всеможещия ни премиер...

  ...в древногръцките трагедии го наричат 'deus ex machina' или Бог от машината, когато сюжетът се заплете много най-накрая с едно механично приспособление на сцената от небето се спускал Бог и разрешавал всички ситуации...Честито българи!

 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#14] от "barcelonski":
  И Вие не сте ги чели. То е ясно.Личи си
  Затова призива за простащината го отправете най-напред към себе си. Зер не ядем доматите с колците
  А пропо, я ни разяснете "компетентно", защо Борисов уж щеше да закрива БЕХ, после го остави, пък после пак щеше да го закрива - като всичките му работи.

 49. 49 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Държавни пари има в много банки, а в тази са от времето на СДС. Въпросът защо от 200-400 млн. в миналото се е стигнало дотам, в момента само парите на БЕХ там да са 624 млн. или 16-17% от капитала на банката и кога ще се изтегли достатъчна част от тях за да се намали риска.

  Другите въпроси са защо БЕХ ще харчи пари за излишни гадови връзки в размер но стотици милиони, при положение, че започва ЮП и ще имаме директна връзка с Русия?

  Защо заемът на Р.Овч. с Париба е определен като при много изгодни условия, а сегашните ще са при лоши и защо ще се правят заеми при налични над 700 млн. лв.?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Принципно съм против национализацията, но в случая понеже в тази банка са предимно държавни пари, национализацията би станала без големи сътресения.

  Ето ви един много лесен начин да се настъпи мафията по врата от държавата, след това да и се извадят зъбките и да ги приберат на топло.

 52. 52 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 715 Разстроено

  Повечето държавни компании и институции държат парите си(нашите пари) в КТБ!? С тях се купуват активи и медии, с които се създават обръчи, кръгове и чадъри около и над...!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 53. 53 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Защо държавата изсмуква всички пари от БЕХ, като с прибраното за последните 3.5 години БЕХ е щял да обслужва заемът си и как се определи, че тези пари са печалба при висящ заем? Те чисто счетоводно(законово) не могат да бъдат такава при необслужен кредит, т.е. досега БЕХ е обслужвал заемите и генерирал огромна печалба и постепенно в рамките на тези 3.5 години е докаран до просешка тояга.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 54. 54 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#8] от "fh11":

  [quote#8:"fh11"]ГЕРБ и БСП+ДПС го играят смърти врагове...[/quote]

  Ако ГЕРБ не беше креатура на специалните служби на БКП, за възникването й щеше да има симптоми още преди преименуването на БКП в БСП. Т.е. тогава, когато се обявиха всички бивши и зараждащи се антикомунистически формации.

  Политическа партия ГЕРБ беше създадена като трети ешалон на БКП/БСП когато стана очевидно, че вторият й ешалон - царят, се проваля неудържимо. Но за това беше необходимо всички автентични антикомунистически формации да бъдат дискредитирани. В резултат на масираната пропагандна кампания някои от тях изчезнаха напълно, други бяха сатанизирани.

  Впрочем, мината със закъснител - ДПС, създадена с личната благословия на Луканов, е също така креатура на БКП, както и по-късно създадените партийки, служещи основно за раводняване вота на избирателите и отвличане на вниманието им чрез разни евтини популистки фоерверки.

 55. 55 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  [quote#9:"bulgar"]Buenos Dias San Diego!!!! [/quote]
  Говори се ,че "светецът " Тиквоний търсел скромна къщичка на на южния плаж на Свети Диего със 100 метров кей за да му идват на гости с яхтата "Армеец" . А Цвъки веднага си признал за инвестиционните намерения на тъща му !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 56. 56 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#50] от "Платен от Костов(доходен бизнес от дома)":

  Похвално, гласувай! Разрешавам!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 57. 57 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1607 Любопитно

  [quote#14:"barcelonski"]Зелен Тиквоч, прочети клаузите за неустойките на Договорите > [/quote]
  О, на фуражките им станаха "аргументите" кът, та по стар навик, с обиди и исмислени "неустойки"...
  Интересно, не знаех въпросните Договори са са публична информация, та помоли воде6тия офицер да сподели малко детайли, така че да разберем и ние за какво става дума, какви са тези "договори" които не могат да се променят 3.5 години?!
  Абе вие съвсем за балъци ни имате, повече се старайте за заработване на надницата, че иначе - непоряд по служба!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 58. 58 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#47:"Yomega"]Аналогично беше и положението на ВМЗ преди нова година[/quote]
  малко по -различно е... ВМЗ и ... Бобов дол, например са в фактически фалит, дължат много на Държавата ...
  В БЕХ влизат много пари, харчат като разпрани /Белене и за каквото се сетиш/, подпомагат бюджета и искат още да харчат!

 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 853 Весело

  Банката си е банка като всички останали, и БЕХ си е напълно стабилно и сериозно дружество тъй като упрявлава аки предприятия в евергетиката....
  Разни лигльовци се опитват да катурнат икономиката и по специално банковият сектор, като ровят където не им е работа!!!
  Загубена работа, даже Бат Бам се усети навреме и не се захвана с клетене на бонковия сектор....
  Но простаци у нас дал Бог и още ще има дуднене на темата....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#57] от "B52":

  що се обижадаш на балък, като те гледам какво позиция защитаваш нищо обидно няма!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 61. 61 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#43:"tribiri"]Т.е. твърдението ви е, че гръцките, италианските, австрийските, унгарските, немските собственици на български банки са огромни фенове на БКП и ДС.[/quote]
  Алфабанк е гръцка, ама помним какво стана с Икономедиа

 62. 62 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#59] от "boby1945":


  [quote#59:"boby1945"]като упрявлава аки предприятия[/quote]
  Аки предприятие - много сладурско определение.

 63. 63 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  [quote#42:"tribiri"]Това са парите, които бюджетът източва като дивидент от БЕХ на база на книжни печалби. Няма в света дружество с норма на възвращаемост на капитала от порядъка на 1.5 - 2.5%, на което някой да му прибира по 80% от печалбата (да приемем, че е реална) и което да може да издържи. [/quote]

  Така е. Това е едно от многото престъпни малоумия на Симеон Дянкофф.
  Изцеждаше държавните фирми за да си закърпи продънения бюджет

 64. 64 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Всички вече знаем че мафията в България си има държава и това съвсем не е оксиморон, а реалност. Механизмите на участие на държавата в мафиотски схеми на бизнес през КТБ са само един от фактите потвърждаващи това. Вече няма никакво значение кой първи е стартирал такава схема, а как да се излезе от ситуацията. Фалирането на банката (а точно това означава изтеглянето на 623 млн. при около 1200 млн. левова наличност в тази банка) не е решение защото така или иначе основния потърпевш ще е народонаселението. Въпросът е поне да има стартирането на някакво възмездие. За да има поука ще трябва да се започне от последните управленци имали възможност да променят системата. Да бъдат така добри ББ и Дянков да си поемат дяла от виновност. Като не са се справили да променят или намалят евентуалните неблагоприятни бъдещи събития, макар и причинени от предишни действия, значи са си или некадърници или съучастници. Така поне бъдещите ще знаят какво ги чака и това ще е основната полезност за обществото.

 65. 65 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#1:"barcelonski"]КТБ >


  Made in Pozitano 20 !?! [/quote]

  Powered by GERB

 66. 66 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#36:"jelev_jelqzko"]познайте мафията кога ще отстъпи и на сантиметър пред протестиращите[/quote]

  Интересно, ти къде чу протести точно срещу тези? Аз само за национализация на ерепетата, "чужденците вън" и нови конституции слушам.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 67. 67 Профил на buke
  buke
  Рейтинг: 381 Неутрално

  „28.07.2011г. - В рамките на година - година и половина НЕК ще бъде лидер в икономиката на България и номер едно на Балканите“, каза Михайл Андонов за визията си за компанията, след като министър Трайков го представи на журналистите"

 68. 68 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Нещата са трагични! Да, Цв. Василев се възползва от връзките си с продажните политици и купува на кредит стратегически важни компании: Булгартабак, БТК, НУРТС, Техномаркет и т..н., уреди си "Виктория" да застрахова енергиините обекти на НЕК и си врътка финансирането през КТБ, като взима и въшно финансиране на основата на държавните пари в банката му.
  Но Иво Прокопиев използва медията си за възмедие срещу мутрите. Лошо няма!
  А кой е Иво Прокопиев? Горната статия е продължение на вчерашната:

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/03/05/2016231_koi_i_zashto_atakuva_prezidenta/?p=0&ref=id#comment-256

  Защо Прокопиев продаде Каолин? Защо отиде да живее в Сингапур? Нещо май го бяха сплашили! Кои? Тези мутри?
  Каолин стана обект на нападки! Спомняте ли си Барек ТВ? Статии за Мариците, колко скъп бил каолина в тях и защо тока бил скъп? Нека Прокопиев излезе с лицето си и ги каже всички тези неща. Нека обясни и за АлфаФинанс холдинг и какво прави. Тогава ще му сваля шапка! А така през вестника всеки знае!

  911,959,964,993
 69. 69 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Аз като неразбиращ от икономико, от доклада на "Фич" разбрах, че БЕХ е боклук. Което ми е известно от много време. Разбирам, че и ББ е боклук, защото годината не 1996 и изтеглянето на парите на държавните предприятия не би могло да фалира банката, а ще я постави при условията на другите - да работят в конкуренция. А ако там са толкова некадърни и я доведат до фалит, това по никакъв начин няма да повлияе на банковия сектор. Вероятно ще повлияе на предприятия като БЕХ, които продължават да си държат всички пари там.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 70. 70 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#43] от "tribiri":

  Твърдението ми е, че Василев, Бориславова и остатъците от неприватизираните банки са свързани с ДС и БКП, а когато се образуваше банковата система всичко беше в техни ръце. Да не се връщам назад, че има и разни собственици починали от неестествена смърт. Ако е имало нещо в БГ изцяло в ръцете на комунисти и ДС това са банките.

 71. 71 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#47] от "Yomega":

  много як коментар

 72. 72 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 853 Любопитно

  До коментар [#63] от "stenli1":

  Те затова са държавните фирми, да кърпят бюджета на Държавата... още повече в енергетиката, където приходите идват от населението и индустрията, т.е. все от народа на тази същата Държава, която плаща маса работи през бюджета....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 73. 73 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#1] от "barcelonski":
  [quote#1:"barcelonski"]
  КТБ >

  Made in Pozitano 20 !?! [/quote]

  GERB inside

 74. 74 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4264 Неутрално

  1милион администрация,2300 000 милиона пенсионери,полиция,охранители,армия,лекари,учители,безработни,още 1и половина милиона 1 милион деца 700 000 хиляди цигани,дотук са 6иполовина милиона,които не произвеждат нищо.България се крепи на около между 500 000 и 700 000 хиляди души които въртят педалите.На тези които въртят педалите им се казва,че трябва да работят като германците за да получават като тях.Много са маймуните, Бух,Бах,ДКВЕР,НЕК,топлофикации,банки,мобилни и немобилни оператори и всякакви други шаики върху гърба на държавата и успяха да и счупят гръбнака.

 75. 75 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#48] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Обяснението е много лесно..... БЕХ съществува защото недоразумението Лостов и Деди разтуриха и частично приватизираха къде по добре работещата структура НЕК ЕАД от формата преди 2001 година.....
  В енергетиката приходите са от народа в прекия смисъл на думата и следва да се управляват в негов интерес именно чрез БЕХ, така че да покрива дефицитите, и като се появат печалби, а те винаги се появяват, да се отправят към енергетиката като инвестиции или към бюджета като печалби, а не например да отлитнат през ЕРП-тата накъде Чехия или Австрия....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 76. 76 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#2:"barcelonski"]БЕХ >


  е КРЕАТУТА на Ръ Овч >


  Мутрата, която слугува на кремъските мутри в енергетиката[/quote]
  Ами защо тогава твоя идол Бойко толкова я пази??

 77. 77 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#76:"Нощен ястреб"]Ами защо тогава твоя идол Бойко толкова я пази??[/quote]
  Имах пред вид проблемната КТБ.

 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#61] от "kr":

  И какво стана с Икономедия?! Взе кредит, не го върна и Алфабанк претърпя огромни загуби.

  Подобно на някои американски банки през 2007-ма година, където действат американското БКП и американското ДС.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#15] от "cobanmaala":

  Физкултурника ЦВЦВ питаше вчера кои са олигарсите в Бълхария. Ето този е един виден техен представител.С чужди питки помен прави. Хубавото е че има българи ,които вече се пробуждат.

 80. 80 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#70] от "SSS":  Вижте ... Хайде да се спрем на думичката неприватизирани.

  Спрем ли се на нея - няма за какво повече да говорим. Все едно да коментирам нещо с някоя протестираща на Орлов мост секретарка.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  В целокупното протестиращо население на милата ни татковина се е загнездило едно усещане, че Цветан Василев е адски хепи, когато се налага на банката му да придобива разни неща, като БТК например.
  Попитайте 100 банкови чиновника на позиция от началник на отдел нагоре и съм сигурен, че 99 от тях ще ви се изсмеят. Допускам, че 1 няма, защото навсякъде има идиоти.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 603 Гневно

  Корупционният "натиск" обикновено е насочен към висшия мениджмънт на фирмите и държавните институции (който взема решенията).

  (Това по повод на снимката "Изпълнителният директор на БЕХ Михаил Андонов".)

  Макар че за "натиск" може да се говори, когато има съпротива. Съмнявам се да е така.

  Друг куриоз от тия дни - за едно графично лого (макар и на България), държавата е похарчила 1600000 лв (!!!). Коя малка или средна фирма не би фалирала, ако харчи така неефективно за реклама?!!! Едно лого трябва да струва поне 1000 ПЪТИ ПО-МАЛКО - все пак това е една картинка (и то не от 16-ти или от 19-ти век, и не на Микеланджело или Пикасо)!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 85. 85 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#74] от "chicago514":

  Не тези които лежат върху грабнака на държавата го счупиха ,а тези които не взеха мерки да пооправят това положение т.е. хората с власт!

 86. 86 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 603 Разстроено

  [quote#83:"Жаклин"]Все едно и също слушаме . Направо ми писна от такива статийки .Никак не ми харесва , че Дневниксе занимава с жълти новини .[/quote]

  Муцка, иде реч за ПУБЛИЧЕН ДЪЛГ. Нека ти го кажа в прав текст: ТИ И ДЕЦАТА ТИ ЩЕ ГО ПЛАЩАТЕ (МОЖЕ И ВНУЦИТЕ). Това са държавни предприятия. Държавата (т.е. данъкоплатците) е гарант по тези дългове. Сега чатна ли??! Сега ми кажи, че си гласувала с "ДА" на референдума за АЕЦ "БелеНЕ".

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 87. 87 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дневник сигурно много са се "накокържили", щом взеха да публикуват подобни информации.

 88. 88 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 841 Неутрално

  [quote#17:"Вальо"]Това е за тези тарикати, дето искат „национализация“[/quote]

  Тези тарикати това си го знаят.И им се плаща да си поръчват още от същото.Крясъците за национализация и повече държава в икономиката не са от глупост,а един мръсен,много мръсен бизнес.Единствено смислена и заслужаваща жертви е борбата за максималното извеждане на държавата от икономиката.Това е кошмарът на нашата червена олигархия.

 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Обаче ББ обяснява как с Доган всъщност се мразят, че и ще се убиват. Иначе му пъха пари в джобчето. Че как иначе...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ето това са истински престъпници: Михаил Андонов, Цветан Василев и правителството, което подари цялата държава на мустакатия циганин и делян пеевски. Затова стискам палци кръвното на Борисов никога да не спадне, защото обрече държавата и я хариза на мутро-олигарсите!
  Честито..

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на artorius
  artorius
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Абе истината е че в БГ се печелят много пари само с трикове ! Тези трикаджии поне са си наши! Щото тези от Пари Ба да не са дали кредит на 1% год лихва? Те са още по гадни и понеже си вземат пари директно от ЕЦБ на 0,75 % и целта ни е да ни колонизират докато ни хвалят че сме стабилно бедни!
  И моля всички платени копчета от Костов и като vall2 Да се разкарат от форумите че ми писна от платени коментари!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 93. 93 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Когато някой ме попита защо съм срещу протестите на Орлов мост му давам за пример този форум.
  До тук се изказаха поне 20-30 "знаещи" на темата, как държавата подарява парите си на КТБ и нито един от тях не си направи труда да отиде на страницата на БНБ и да раздели разхода за лихви по привлечени средства от фирми и небанкови институции на обема на привлечените средства.
  Нито един!
  Аз ще направя протест на Лъвов мост срещу тоталното безхаберие и мързела на протестиращите на Орлов мост!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 94. 94 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#8] от "fh11":

  точно

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 95. 95 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#93] от "tribiri": Ако протестът е и срещу тяхното невежество и неграмотност, обади се и аз да дойда!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 96. 96 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  И Цветанов има нахалството да каже, че ГЕРБ не покровителства ТИМ. ТИМ е Корпоративна банка. ТИМ е на всякъде и във всичко, не само във Варна. ТИМ си назначи Бойко за премиер.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 97. 97 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 529 Неутрално

  [quote#1:"barcelonski"] КТБ [/quote]

  [quote#2:"barcelonski"] БЕХ [/quote]

  Какво направи

  [quote#2:"barcelonski"] Мутрата [/quote]

  ?

 98. 98 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Абе тука много плювачи са се навъдили бе, като под строй...

 99. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3555 Неутрално

  До коментар [#42] от "tribiri":
  Хе-хе-хе! Чудничко!
  И това след като свалиха уставният им капитал май наполовина?!
  Ама нали разликата от газа трябваше да им запуши дупките?
  И те ти един милиард ... не, не е държавен заем
  Това почва да ми мяза вече малко на БДЖ-то ...

  До коментар [#43] от "tribiri":
  Нима мислиш, че като са "чужди" не си мешат капите е местните юнаци, та да върви работата? Не, че са им фенове, ама в Рим нали трябва да правиш като римляните
  Пример - в чешката ЧЕЗ, при това държавната чешка ЧЕЗ, в борда им се мъдри ... Каратиста
  Дет' се вика ... джъст бизнес ...

 100. 100 Профил на sashkina
  sashkina
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#98] от "nochkopenev":

  те имат нещо като шаблон, повтарят една и съща мантра с надеждата, че лъжата в нея ще стане истина, но, уви...не им се получават нещата

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK