След 10 години начело Момчил Андреев напуска "Райфайзенбанк"

Момчил Андреев

© Надежда Чипева, Капитал

Момчил АндреевПредседателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "Райфайзенбанк" (България) Момчил Андреев ще напусне финансовата институция от 30 юни 2013 г., за да работи извън групата "Райфайзен", съобщиха от банката.


Андреев е член на Управителния съвет на Райфайзенбанк (България) от 1997 г. и Главен изпълнителен директор от 2003 г.


"Момчил Андреев е много способен, отдаден на работата си и ориентиран към резултати мениджър. Под неговото ръководство "Райфайзенбанк" стана една от водещите универсални банки в България", коментира главният изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл и председател на Надзорния съвет на Райфайзенбанк (България) Херберт Степич.  Той изразява голямото си съжаление за решението на Андреев, благодари му за усилията и приноса към успеха на банката в България и на цялата група и му пожелава професионални и лични успехи.


До назначаването на нов главен изпълнителен директор функциите на Андреев ще поеме Ценка Петкова. Тя ще запази постовете си на глававен финансов и главен оперативен директор на "Райфайзенбанк" (България).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK