Банката за развитие представи нови продукти за малките фирми

Банката за развитие представи нови продукти за малките фирми

© Надежда Чипева, КапиталНови малки компании ще могат да теглят заеми до 50 хил. евро с фиксирана лихва от 6% и срок за връщане 5 години от Българската банка за развитие. Това са параметрите на новия продукт на банката, наречен "Стартиращ бизнес", който беше представен днес. съобщи БТА.


Той е предназначен за микро- и малките фирми, които искат да реализират нови проекти и идеи. Условието е компанията да осигури 10% съфинансиране. 


Кредити по програмата "Развитие" ще се дават както за инвестиции, така и за оборотни средства. Максималният размер на инвестиционните заеми е до 100 000 евро, а срокът за погасяване - до 5 години при фиксирана лихва 6% за целия период. За оборотни средства ще се дават до 50 000 лева с фиксирана лихва 7% и срок за връщане две години.


Днес беше сключен първият договор по новата програма с международната транспортна фирма "РС Международни превози". Парите са за покупка на нови влекачи и хладилни ремаркета за транспорт на стоки между Великобритания и други държави от Западна Европа. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK