Общото събрание на БФБ ще одобри промени в ръководството й

Общото събрание на БФБ ще одобри промени в ръководството й

© Юлия ЛазароваНа общо събрание днес акционерите на Българска фондова борса - София АД се очаква да одобрят промени в ръководството й. 


От публикувания дневен ред се вижда, че предсрочно ще бъде прекратен мандатът на Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български.


На тяхно място Министерството на финансите, което държи 50.5% в БФБ, предлага Димо Спасов, който наскоро замени Асен Ягодин и начело на Българската банка за развитие,  бившия изпълнителен директор на Търговска банка АД и бивш държавен съкровищник във финансовото министерство Гергана Чавдарова Беремска - Караджова, а също и началника "Трежъри" в ОББ Иван Борисов Кутлов.
Тримата трябва да преминат одобрение и в Комисията за финансов надзор. 


Промените съвпадат с подновяването на намерението държавата да приватизира борсата. След като ГЕРБ преди година в последния момент се отказа от приватизационната процедура, сегашните управляващи я подновяват като вече тече изборът на оценител.  

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK