КТБ преименува "Креди агрикол България" на банка "Виктория"

КТБ преименува "Креди агрикол България" на банка "Виктория"

© Велко Ангелов, КапиталКорпоративна търговска банка АД придоби 100% от капитала на "Креди Агрикол България" и я преименува  на търговска банка "Виктория", съобщи финансовата институция - купувач. 


Днес е подписан договорът за прехвърлянето на собствеността между френската "Креди агрикол" и КТБ. Преди това сделката беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията и от БНБ. 


Първото общо събрание на акционерите избра за членове на надзорния съвет на банката дъщерята на банкера Цветан Василев Радосвета Василева, която е юрисконсулт  в неговото дружество "Бромак" ЕООД (мажоритарен акционер на КТБ АД). В надзора на банка "Виктория" влиза председателят на управителния съвет на КТБ Орлин Русев и членът на надзора на КТБ Абдул Салам Мохамед Абдулах Ал Муршиди. Тримата няма да получават възнаграждение за дейността си до постигането на заложените в бизнес плана цели.


Банката ще има ново лого и слоган: "Партньор за Вашите амбиции". Тя ще се специализира в обслужването на малки и средни предприятия, както и на индивидуални клиенти. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK