"Делойт", "Ърнст и Янг" и "Афа" са привлечени към проверката в КТБ

Банката изпадна в ликвидна криза и беше поставена под специален надзор от БНБ. Всички операции са прекратени и ще бъдат възобновени 21 юли.

© Велко Ангелов, Капитал

Банката изпадна в ликвидна криза и беше поставена под специален надзор от БНБ. Всички операции са прекратени и ще бъдат възобновени 21 юли.Днес започна заявената от БНБ и правителството проверка на активите и пасивите на банковата група КТБ, включително и на кредитния портфейл, и на инвестиционния портфейл, съобщи централната банка.


В КТБ проверката се извършва съвместно от "Делойт одит", "Ърнст и Янг" и "Афа" ООД, а в "Креди Агрикол - България" ЕАД – от "АФА" ООД.


Проверката ще завърши в рамките на десет работни дни, както е планирано. 
Междувременно с цел ускоряване и оптимизиране на работата на квесторите УС на БНБ извърши ротация на квесторите. 


Станислав Георгиев Лютов и Елена Здравкова Костадинчев, досега квестори на "Креди Агрикол – България", са назначени за квестори на "Корпоративна търговска банка".


Христина Иванова Стамова, досега квестор на КТБ, е назначена за квестор на "Креди Агрикол – България". Тя ще работи заедно с Божидар Иванов Аршинков, който ще смени Славияна Стоилова Данаилова-Велева.


Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ, уточняват от централната банка. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK